Search here...
TOP
Reisverhalen

Vietnam dag 9 | Da Lat: Cable Cars, Crazy house & oud treinstation

Da lat Center - Vietnam | Global-Treasures.com
365 Views

Ik had een druk programma op de planning staan in Da Lat voor vandaag en daarom besloot ik vroeg op te staan. Onder anderen wilde ik de Cable Cars zien, een bezoekje brengen aan Crazy House en het oude treinstation bekijken. Ik heb niet zoveel tijd in Vietnam dat ik alles heel uitgebreid kan zien en rustig aan kan doen en daarom had ik voor deze dag een heel lijstje gemaakt. 

Eerst at ik een ontbijtje met prachtig uitzicht in het hostel. Bij veel hostels zit dit er gewoon bij en het is echt belachelijk als je bekijkt hoe weinig geld je hiervoor hoeft te betalen. Voor 4 of 5 euro per nacht heb je echt een goed hostel, inclusief ontbijt, fijne douches en gewoon alles wat je nodig hebt. In Australië en Nieuw-Zeeland was dat wel anders! 

De Cable Cars

Na het ontbijt ging ik naar de cable cars en alleen het uitzicht vanuit daar was al prachtig. De gondel bracht me naar een andere berg en daar kon je een tempelcomplex bezichtigen. Het jammere was dat het hier al erg druk was, ook al was ik er redelijk vroeg bij. Daardoor ging ik alweer snel terug met de gondel. Dat maakte overigens ook niet zoveel uit want ik had nog genoeg voor die dag op het programma staan. 

Cable Cars Da Lat - Vietnam | Global-Treasures.com

Crazy house

Toen was het tijd voor de crazy house. Ik had hier al wat over lezen maar ik wist absoluut niet wat ik moest verwachten. Het is ook echt wat de naam zegt een heel raar huis. Je kunt er rondlopen klimmen en rare foto’s maken. Ook kun je er gezellig wat drinken. het is eigenlijk meer een soort speeltuin voor kinderen dus als je niet heel veel tijd te Vietnam zou ik deze plek zeker overslaan. Ik vond Crazy House ook wat aan de prijzige kant. Grappig om gezien te hebben, absoluut geen must. 

Old train station Da Lat

De volgende stop ging namelijk naar een oud treinstation. Hier kon je de oude treinstellen bezichtigen en een aantal keer per dag kon je ook daadwerkelijk met die trein mee. Helaas had ik hem net op een paar minuten na gemist, waardoor ik lang moest wachten op de nieuwe trein. Daar baalde ik wel van want daardoor kon ik niet alles zien wat ik voor die dag gepland had staan. Maar goed, ik maakte een aantal gave foto’s op het station, videobelde met de ouders en boekte mijn tour voor de volgende dag om de andere plekken te zien waarvoor ik geen tijd had gehad vandaag. 

Na ongeveer anderhalf uur kwam de trein dan eindelijk aan en mochten we instappen. De trein ging echt super sloom en het uitzicht was niet eens zo mooi maar het was echt grappig om een keer meegemaakt te hebben. En op het eindpunt had je de mogelijkheid om naar een tempel en een pagoda te gaan kijken. Dat was echt heel erg mooi! Zie de foto’s.

Het centrum van Da Lat

Vervolgens ging de trein natuurlijk ook weer terug en omdat ik zo lang had moeten wachten was het al best wel laat. Daarom liet ik een Grabdriver me afzetten bij het meer in Da Lat. Daar zaten een aantal leuke eettentjes omheen dus daar besloot ik mezelf neer te planten, wat te eten en wat te lezen. En dat bij een mooie zonsondergang! Eenmaal terug in het hostel douchte ik en ging ik al snel slapen. De volgende dag zou namelijk ook weer druk worden en dan moest ik natuurlijk weer top fit zijn! 

Da lat Center - Vietnam | Global-Treasures.com

Meer artikelen lezen over mijn tijd in Vietnam? Klik dan hier voor tips voor dit prachtige land en hier voor mijn persoonlijke reisverhalen!

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram