Search here...
TOP
Reisverhalen

Vietnam dag 8 | van Mui Ne naar Da Lat!

van Mui Ne door naar Da Lat - Vietnam, Azië | Global-Treasures.com
380 Views

In Mui Ne is, buiten een tour door de zandduinen die ik gisteren heb gedaan, niet heel veel meer te doen. Daarom besloot in te vertrekken en door te gaan naar de volgende plek: Da Lat! Dit is een plek die zich op 1500 meter boven zeeniveau bevindt. Het is hier ook een stuk koeler dan de meeste plekken in Vietnam. And that’s what I need! 

Voor mij als Nederlander was het weer namelijk echt even wennen toen ik aankwam in Vietnam. Het heeft dan ook lang geduurd voordat ik er echt aan gewend was. Da Lat is eigenlijk de enige plek waar ik het echt koud heb gehad tijdens mijn hele Vietnamtrip. Maar ik heb absoluut geen spijt van een bezoekje aan Da Lat. Er was namelijk heel veel te doen en het koudere weer had ik echt even nodig! 

Een levensgevaarlijke rit naar Da Lat

Trouwens, de bus van Mui Ne naar Da Lat was echt levensgevaarlijk. De chauffeur reed overal veel te hard, vloog door de bochten en ging zelfs in bochten inhalen?! Hierdoor hadden we bijna een botsing met een auto die hij niet zag aankomen in de bocht. En dat was niet zomaar een auto, maar een politiewagen! En die deed helemaal niks.. Ik weet niet of ik dat heel triest of juist grappig moet vinden. Nee, aan de politie hier heb je niet zoveel. 

van Mui Ne door naar Da Lat - Vietnam, Azië | Global-Treasures.com

Eindelijk in Da Lat

Maar goed, aan het einde van de dag kwam ik aan in Da Lat en besloot ik wat rond te lopen in het centrum en daar ook wat te gaan eten. Ik moet zeggen dat ik me hier in deze stad wel heel erg aangekeken voelde. Van tevoren werd overigens ook al gewaarschuwd dat in deze stad heel veel Chinezen komen en die waren er inderdaad ook echt heel erg veel. Het was over het algemeen gewoon erg druk in Da Lat want ook heel veel Vietnamezen komen hierheen omdat dit een van de weinige koelere steden is in Vietnam. Mensen komen daar dus heen om af te koelen, waarin ik ze groot gelijk geef. Da Lat is tevens ook de plek waar veel Vietnamezen heen komen wanneer zij op huwelijksreis gaan, juist door het weer. 

Smooth Britt, smooth.

Ik had trouwens ook nog even stressmomentje in het restaurant. Mijn pinpas deed het niet en ik had geen contant geld bij. Ik had het geluk dat mijn ouders nog wakker waren en dat zij de bank konden bellen om dit probleem op te lossen. Maar daar kreeg ik het wel even warm van ja.. Maar ook dit probleem is gelukkig weer opgelost. 

Er was ook een soort markt op straat en daar heb ik nog even doorheen gelopen. Niet heel veel later ben ik teruggegaan naar het hostel om vervolgens vroeg te gaan slapen. Voor de volgende dag stond namelijk iets leuks op de planning waardoor ik goed uitgerust zijn. Wat dat is lees je in de volgende blogpost! 

Meer artikelen lezen over mijn tijd in Vietnam? Klik dan hier voor tips voor dit prachtige land en hier voor mijn persoonlijke reisverhalen!

Bedankt voor het lezen! 

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram