Search here...
TOP
Reisverhalen

Vietnam dag 7 | Nu écht naar Mui Ne

Zandduinen tour / Sand dune tour - Mui ne, Vietnam, Azië | Global-Treasures.com
545 Views

Na gisteren laten zijn terugkomen in het hostel was het vandaag toch alweer vroeg dag. De wekker ging rond zeven uur ‘s ochtends omdat ik nu echt van Hồ Chí Minh naar Mui Ne zou gaan. Nu zal ik extra goed in de gaten houden dat ik niet nog een keer in Cambodja terecht zou komen zoals ik in mijn vorige artikel vertelde. Al ruim op tijd kom ik bij de bus stop aan waar ik een jongen leren kennen uit Duitsland. We raakten aan de praat en daardoor ging de busrit lekker snel voorbij.

Ik moet zeggen dat ik opgelucht was toen ik eindelijk op de juiste bestemming aankwam. Ook het hostel was niet ver meer lopen. Het rooster waarin ik zat was ook niet zo lang open waardoor het rustig was. Maar de eigenaren waren ontzettend aardig. Ik dropte mijn spullen in de kamer, bestelde wat te eten in de bar van het hostel en maakte me toen klaar voor de Sand dune tour.

De eerder geplande tour

Ja inderdaad, de tour die ik eigenlijk al een paar dagen geleden zou doen. Gelukkig deed dit bedrijf niet moeilijk toen ik aangaf een paar dagen later aan te komen dat ik op de verkeerde bus was gezet. Om 1:30 uur zou ik worden opgehaald maar rond twee uur was er nog steeds niemand. Ik begon me zorgen te maken. Gelukkig belde de eigenaar naar de tourguide om te vragen of ik nog wel werd opgehaald. Zij zeiden dat ze langs het hostel waren gekomen maar dat ik er niet was terwijl dat niet het geval was. Gelukkig zijn ze mij uiteindelijk toch nog komen halen en kon ik gewoon mee met de tour. 

Ferry Stream

De eerste stop was de ferry stream, die helemaal niet zo speciaal was. Het was eigenlijk gewoon een laagje water waar je doorheen moest lopen, waarna je bij wat rode zandduinen uitkwam. Het water was wel lekker warm maar ik vond het niet zo spectaculair. Er was niet zoveel moois te zien en ze probeerde je alleen maar spullen aan te smeren. Als je een toerist was moet je ook nog eens betalen om in de fairy stream te mogen lopen.

De zandduinen

Gelukkig blijven we hier niet lang en gingen we snel door naar de zandduinen. Dat was immers waarvoor we hier waren. Na een leuk ritje van ongeveer een kwartier kwamen aan in de duinen. Hier hebben we met een quad naar de top van de zandduinen gebracht. Je moet je wel extra voor betalen maar ik vond het wel de moeite waard. Het was leuk om eens gezien te hebben maar zeker niet een van de mooiste dingen die ik heb gedaan of gezien in Vietnam. Het waaide redelijk hard waardoor het zand pijnlijk tegen je blote huid aankwam. Maar dit was wel een leuke fotomomentje! En het uitzicht was het zeker waard!

Zonsondergang op de rode zandduinen

Uiteindelijk werden we weer met de quad opgehaald en teruggebracht naar de rest van de groep. Wil hier een kleine pauze om vervolgens naar de rode zandduinen te gaan. Hier zouden we de zonsondergang bekijken. Dit was erg mooi maar ik moet wel zeggen dat het aan de drukke kant was. Daarnaast had ik ook verwacht dat je uitzicht zou hebben over het vissersdorpje op het water maar dit was niet het geval.

Zandduinen tour / Sand dune tour - Mui ne, Vietnam, Azië | Global-Treasures.com

De Floating Market

Toen de zon in Mui Ne bijna helemaal onder was gingen we nog bij een markt op het water kijken. Zodra de zon onder gaat komen al deze bootjes bij elkaar en kopen ze vis en dergelijke van elkaar. Grappig want dat had ik nog nooit eerder gezien! We hadden alleen niet heel lang de tijd om hier te blijven. Het was namelijk alweer tijd om terug te gaan naar onze hostels. Maar al met al heb ik zeker een leuke dag gehad en ik had het niet willen missen. Een aanrader als je een bezoekje brengt aan Mui Ne!

Zandduinen tour / Sand dune tour - Mui ne, Vietnam, Azië | Global-Treasures.com

Een rustig avondje

Die avond bracht ik door aan de bar met een paar mensen uit het hostel. We aten wat en besloten toen nog wat te drinken. Een jongen uit Zuid-Afrika die ik daar leerde kennen en ik wilde graag op stap maar in het kleine Mui Me was niets te vinden waar we op stap konden gaan. Er was wel één bar maar die was helaas gesloten. Uitgaan zat er dus niet in dus besloten toch maar weer terug te gaan naar het hostel en daar te praten. Hier hadden ze namelijk een zitzak, banken en andere mogelijkheden om gewoon gezellig wat te kletsen en te drinken. Ze hadden zelfs hangmatten waarin we uiteindelijk naar de sterren lagen te kijken. Do I need to say more?

Meer artikelen lezen over mijn tijd in Vietnam? Klik dan hier voor tips voor dit prachtige land en hier voor mijn persoonlijke reisverhalen!

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram