Search here...
TOP
Reisverhalen

Vietnam dag 3 | Mekong Delta rivier tour

Mekong Delta rivier tour - Vietnam, HCM | Global-Treasures.com
537 Views

De wekker ging al vroeg (7:00 uur) want het was tijd voor een leuke tour naar de Mekong Delta. In mijn hostel werd ik opgepikt en naar de bus gebracht. Ik was een van de laatsten (ik stond al ruim op tijd klaar maar de tour guide was er niet eerder) dus hoefde ik niet meer lang te wachten voor vertrek. Het was best wel een eindje rijden voordat we er waren en het was erg druk op de weg. Gelukkig hadden we een super leuke tour guide die ons veel informatie gaf en die naast me kwam zitten, waardoor hij me veel over zichzelf en Ho Chi Minh heeft kunnen vertellen.

Wist je dat..

Wist je bijvoorbeeld dat er bijna geen auto’s rijden in Ho Chi Minh? Dat komt omdat het veel te duur is voor de Vietnamezen. Eigenlijk heeft iedereen wel een scooter omdat deze een stuk goedkoper zijn, qua aanschaf én benzine en ze hoeven hier geen belasting over te betalen. Bij auto’s is dat wel het geval. 

Mekong Delta rivier tour - Vietnam, HCM | Global-Treasures.com

Na kort in de file te hebben gestaan waren we dan eindelijk op de juiste locatie. Al snel mochten we aan boord van ons privé-bootje, hoe krakkemikkig ook, en staken we het water over. In de boot kregen we wat te drinken, namelijk een kokosnoot! Deze sneed hij voor ons open en dat was dan ook de eerste keer dat ik uit een kokosnoot dronk. Of het lekker was? Nee, niet echt.. 

De Mekong Delta rivier 

Eenmaal aan land kregen we te zien hoe ze karamel- en kokossnoepjes maakten, hadden we de mogelijkheid om slangenwijn te drinken en kregen we vers fruit terwijl we naar typisch Vietnamese muziek luisterden. Toen we dat eenmaal gehad hadden, was het tijd om in de kleine bootjes te stappen en door de Mekong Delta rivier te varen. Dit was erg leuk om eens gezien te hebben maar helaas was het wel erg druk op het water. Een leuke foto maken zat er dus niet echt in, omdat er altijd wel andere bootjes op de achtergrond stonden.

Tip: Als je genoeg tijd hebt in Vietnam, zorg dan dat je een overnachting boekt dicht bij de Mekong Delta rivier en ga ’s morgens vroeg. Er komen namelijk heel veel tours, ook deze Mekong Delta Tour, vanuit Ho Chi Minh en die zijn er allemaal pas rond de middag. Ga je ’s ochtends, dan heb je de hele rivier voor je alleen en dat is een stuk leuker! 

Lunchen & Fietsen

Toen we eenmaal weer aan land waren, was het tijd om te lunchen. We kregen voornamelijk visgerechten, curry’s en rijst. Voor mij was het een hele omschakeling en heeft het lang geduurd voordat ik echt gewend was aan het Vietnamese eten. Veel kon ik dus ook nog niet eten, wat mede kwam door de hitte. Daar gaat je hongergevoel ook echt van weg. Maar goed, toen iedereen klaar was met eten was het tijd voor de laatste activiteit op dit kleine eilandje. Het is iets waar wij Nederlanders heel goed in zijn: Fietsen! We gingen lekker over het eiland fietsen maar toen we net tien minuten weg waren, begon het zó ontzettend hard te regenen. Ik heb het volgensmij nog nooit zo hard zien regenen. 

Het leuke aan Vietnam is dat de regen als bakken uit de hemel komt, maar na tien minuten is het weer droog en is het alsof er niks is gebeurd. Dat was ook nu het geval. We fietsten nog even door en besloten daarna terug te keren naar de rest van de groep. Niet iedereen wilde namelijk fietsen. Daarna gingen we weer terug de boot op en uiteindelijk de bus in voor nog een laatste stop, namelijk de Vinh Trang-pagode. Dit was ook wel erg mooi om een keer gezien te hebben hoor! Ik zal daarom ook zeker een paar foto’s invoegen.

Terug naar HCM

Toen was het tijd om huiswaarts te keren, terug naar Ho Chi Minh. Dit was echt een hele leuke tour en zou ik iedereen aanraden die naar Ho Chi Minh gaat. Zoals ik aan het begin al zei is het wel een eindje rijden maar ik vond het dat wel waard. Het viel me wel op dat het echt super toeristisch en druk was. Dat vond ik wat jammer maar daar heb ik jullie eerder in dit artikel al een goede tip voor gegeven.

Toch was dit uiteindelijk een van de leukere dingen die ik tot nu toe heb gedaan, mede doordat de tourguide zo leuk was. Hoewel we met een redelijk groot groepje waren, was het toch heel persoonlijk. Hij kende iedereen bij naam, kwam af en toe een praatje maken en wist veel over van alles te vertellen. Pas aan het eind van de dag keerden we terug naar Ho Chi Minh. Ik moet zeggen dat ik toch wel blij was om terug te zijn. Het was een lange dag en het was allemaal best wel vermoeiend, mede door de warmte. Maar het was zeker een leuke dag! 

Wil je nu graag dezelfde Mekong Delta tour boeken als die ik heb gedaan toen ik in Vietnam zat? Dat kan! Boek de tour hier.

Bedankt voor het lezen! 

*Dit artikel bevat affiliate links. Lees voor meer informatie hierover de disclaimer!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram