Search here...
TOP
Reisverhalen

Vietnam dag 17 | Hai van Pass naar Hue

Hai van Pass van Hoi An naar Hue | Vietnam, Azië | Global-Treasures.com
186 Views

Tijd voor een easy rider tour van Hoi An naar Hue via de Hai van Pass! De Hai van Pass is een van de populairste wegen van Vietnam en was te zien in een aflevering van Top Gear. Daar is de weg benoemd als “World’s most scenic ocean road” en omdat ik zelf niet durfde te rijden, besloot ik een easy rider tour te doen.

Lees ook: Vietnam dag 10 | Easyriders tour Da Lat

Easy rider tour

Tours zoals deze worden vaak aangeboden in Vietnam. Het is in principe gewoon een tour waarbij je bij iemand achterop gaat en die persoonlijk is tegelijkertijd je tour guide. Hij laat je de mooiste plekken zien, geeft je uitleg over alles wat je ziet en brengt je van de ene naar de andere plek. Heel handig dus als je zelf niet durft te rijden of gewoon extra van het uitzicht wilt genieten! Want dat kan je zeker als je achterop zit.  

Marble Mountains

Onze eerste stop ging naar de Marble Mountains. Hier is super veel te zien, zoals tempels, pagoda’s en grotten. Je kunt zelf omhoog lopen of met de lift gaan en hier heb ik zeker wel twee uur doorgebracht. En toen had ik naar mijn gevoel nog niet alles gezien! Maar ik besloot toch terug te gaan om onze reis richting Hue te vervolgen. 

Hai van Pass, Lap An Lagoon & Elephant Springs

Toen was het tijd voor de Hai van Pass. Ik was eerlijk gezegd niet heel erg onder de indruk. Ik heb vele mooiere wegen gezien, zowel in Vietnam, als in Australië en Nieuw-Zeeland. Vervolgens gingen we door naar de Lap An Lagoon, waar we wat aten, om vervolgens door te gaan naar Elephant Springs. Ook dit was weer een super mooie plek. Eigenlijk was het een soort waterpark maar dan in de bergen. Hier nam ik een verfrissende duik maar ook hier merkte ik dat ik heel erg werd aangekeken. Er waren namelijk bijna geen toeristen en zat vol met lokale mensen, die het naar mijn idee niet gewend waren dat er toeristen deze plek bezoeken. 

Hai van Pass van Hoi An naar Hue | Vietnam, Azië | Global-Treasures.com

Vissersdorpje

Na Elephant Springs maakten we nog een laatste, kleine stop bij een vissersdorpje voordat we door gingen naar Hue. Ik vond het super interessant om zo’n dorpje te zien. Mensen woonden ook daadwerkelijk op die boot. Ik had daarover zoveel vragen en het verraste me dat mijn tourguide die met zoveel geduld beantwoordde.. Ik denk dat we daar wel een half uur hebben gestaan. 

In het dorpje hadden ze geen school of ziekenhuis, waardoor de meeste kinderen ook niet naar school gingen. De mensen daar waren ook erg arm waardoor de kinderen uberhaupt ook niet naar school konden. En als iemand naar het ziekenhuis moest, kon dit uren duren voordat ze daar aankwamen. Het kwam regelmatig voor dat ze dan al te laat waren, gewoon omdat ze daarvoor zo lang moesten reizen. Niemand heeft daar ook een auto, wat het nog moeilijker maakte. 

Hai van Pass van Hoi An naar Hue | Vietnam, Azië | Global-Treasures.com

In Hue

Het was al het einde van de dag voordat we aankwamen in Hue. De tourguide zette me netjes af bij mijn hostel dus besloot ik een douche te nemen, om vervolgens wat door de straten van Hue te lopen.  Ik zet direct in het centrum en het leek eigenlijk wel een beetje op Hoi An! Er was super veel te doen, lekker veel mensen met veel eettentjes en barretjes. Er maakten zelfs mensen muziek op straat! Ik besloot wat te gaan eten en te genieten van de drukte op straat, om vervolgens terug te keren naar mijn hostel en te gaan slapen. 

Dat was het weer voor dit artikel. Meer artikelen zoals deze lezen? Klik dan hier. Wil je nou graag tips leren om het meeste uit jouw reis door Vietnam te halen? Klik dan hier.

Wil je nou ook graag deze tour boeken? Dat kun je hier doen. Let er wel op dat deze tour is vanuit Hoi An. Wil je deze tour boeken vanuit Da Nang? Dat kan ook! Daarvoor klik je ” target=”_blank” rel=”noreferrer noopener sponsored nofollow”>hier.

Bedankt voor het lezen! 

*Dit artikel bevat affiliate links. Dit houdt in dat, wanneer jij een product koopt via deze link, ik hiervoor een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou overigens niets extra’s! Lees voor meer informatie de disclaimer.

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram