Search here...
TOP
Reisverhalen

Vietnam dag 16 | My Son Ruines

My Son Ruines - Hoi An - Vietnam, Azië | Global-Treasures.com
190 Views

De wekker ging al op tijd want ik zou namelijk opgehaald worden voor weer een excursie. Namelijk naar de My Son Ruines. My Son is een tempelcomplex die is gebouwd door de Champs tussen de 4de en de 12de eeuw.

Het gaat om 79 gebouwen. Lange tijd woonden de Champs hier maar is uiteindelijk onbemand achtergelaten konden ze het lange tijd niet terugvinden. Het ligt best ver het bos in dus de Vietnamezen wisten niet eens van het bestaan ervan. Tijdens de Vietnam oorlog is er een bom op het tempelcomplex gekomen waardoor er veel is verwoest. In 1999 is het tempelcomplex opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. 

Wat vond ik van de tour?

Het was echt super interessant en mooi om te zien. Wel was het er super warm en waren we er natuurlijk weer op het warmste moment van de dag (leer ik het nou nooit?) en moesten we best wel een eindje lopen om bij de My Son Ruines te komen. Het was 45 graden maar volgens de weerapp voelde het als 49 en dat zou wel eens kunnen kloppen. Maar goed, dat maakte het zeker niet minder mooi! 

Met de boot naar Hoi An

Op de terugweg werden we ergens gedropt en werden we met de boot terug naar Hoi An gebracht. Dit was een tocht van ongeveer een uurtje en op de boot kregen we ook een overheerlijke lunch. Het was niet heel speciaal ofzo maar echt heel erg lekker. En de kapitein van de boot was super lief en zette speciaal voor mij een stoel op het dek, in het zonnetje en zei dat ik daar mocht gaan zitten. Vanuit daar had ik super goed uitzicht! 

Door naar het strand

Eenmaal terug aan land was de tour naar de My Son Ruines afgelopen en omdat het nog steeds erg warm was, besloot ik wederom naar het strand te gaan. Gelukkig was ik voorbereid en had ik mijn bikini en een handdoek meegenomen. Ik ging naar hetzelfde strand als de dag ervoor maar kon ook dit keer niet heel lang blijven. Ik had namelijk met dezelfde jongen als de dag hiervoor afgesproken om naar de waterpuppetshow te gaan, een populaire activiteit in Hoi An. Maar dat was echt drie keer niks.. Gelukkig hadden we er ook niet de hoofdprijs voor betaald. We hadden het in ieder geval een kans gegeven! Erg grappig was het wel, juist omdat het zo slecht was. Sla deze show dus zeker over als je een bezoekje brengt aan Hoi An. Die is je geld écht niet waard! 

Tour - Hoi An - Vietnam, Azië | Global-Treasures.com

Naar de Night Market

‘s Avonds ging ik opnieuw naar de night market in Hoi An, waar ik wat at en nog wat rondliep. Dit keer maakte ik het niet te laat aangezien ik de volgende ochtend weer vroeg op moest. Ik had namelijk (alweer) een tour op het programma staan. Daarover vertel ik in het volgende artikel meer! 

Wil je meer artikelen lezen zoals deze? Klik dan hier. Ga je binnenkort zelf naar Vietnam en ben je op zoek naar handige tips? Klik daarvoor hier. Wil je ook graag een tour boeken naar de My Son Ruines? Klik dan hier om dat te doen. Let wel op dat deze tour start vanuit Hoi An. Ben je in Da Nang en wil je deze ruines bezoeken? Klik daarvoor hier.

Bedankt voor het lezen!

*Dit artikel bevat affiliate links. Dit houdt in dat, wanneer jij een product koopt via deze link, ik hiervoor een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou overigens niets extra’s! Lees voor meer informatie de disclaimer.

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram