Search here...
TOP
Reisverhalen

Vietnam dag 15 | Da Nang > Hoi an

Hidden Beach - Hoi an | Vietnam, Azië | Global-Treasures.com
118 Views

Het was weer tijd om door te gaan naar de volgende plek. En dat was een plek waar ik lang naar had uitgekeken omdat ik er zoveel goede dingen over had gehoord: Hoi An.  

Da Nang > Hoi An

Vanuit Da Nang was het maar een uurtje rijden. Aan het begin van de middag kwam ik hier aan en in de taxi ontmoette ik een jongen waarmee ik na aankomst in Hoi An mee ging lunchen. Daar aten we de lekkerste broodjes met warm vlees, waar Hoi An bekend om staat. Vervolgens ging ik naar mijn hostel. Hier werd ik super vriendelijk ontvangen en kreeg ik uitleg over wat er te doen is in Hoi An. Ik besloot zelf wat rond te gaan lopen en kwam uiteindelijk uit bij een mega oud huis, die je van binnen mocht bekijken. Daar kreeg ik uitleg over hoe ze daar sieraden maken, wat erg interessant was. Uiteindelijk besloot ik ook nog even naar het strand te gaan om daar de zonsondergang te bekijken. En dat was echt prachtig! 

Hidden Beach | Hoi An

Aan het eind van de middag komen de lokale mensen ook altijd even naar het water. Dat was erg leuk om te zien. Jongeren gingen voetballen, kleine kindjes zaten in het water en de ouders zaten bij de restaurantjes bij te kletsen. Helaas moest ik na niet al te lange tijd alweer terug want ik had me opgegeven voor het “familiedinner” waarbij iedereen in het hostel samen gaat dineren. Je kon ook meehelpen met koken maar daarvoor was ik helaas te laat terug. Maar een kookles staat zeker nog op de planning hier in Vietnam! 

Hidden Beach - Hoi an | Vietnam, Azië | Global-Treasures.com

Het eten was weer heerlijk en het is ook leuk om op die manier nieuwe mensen te leren kennen. Helaas hadden de mensen die ik hier ontmoette ook weer andere plannen dan ikzelf. Daardoor zat samen reizen er niet in. Na het eten ging ik nog naar de night market en dat was een van de mooiste plekken die ik tot nu toe heb gezien in Vietnam. Overal lampionnen en lichtjes, gezellige eettentjes en lekker veel mensen. Het is alleen al leuk om daar wat rond te lopen maar je kon ook een boottochtje maken in het donker, wat me ook erg leuk leek. Maar heb dat uiteindelijk niet gedaan. 

Hoi An’s Night Market

Een jongen die ik een aantal dagen hiervoor (in Mui Ne) had leren kennen was tegelijkertijd in Hoi An dus besloten we op de night market af te spreken. Daar dronken we het goedkoopste bier dat ik ooit heb gehad (5.000 dong = 18 cent) en liepen we gewoon wat rond. Helaas ging alles al redelijk vroeg dicht terwijl wij eigenlijk nog wel een drankje wilden doen.

Uiteindelijk besloten we bij een gewoon winkeltje nog een blikje bier te kopen. Toen raakten we aan de praat met de eigenaar, die ook al iets te veel biertjes had gedronken. Maar dat was zo gezellig dat we uiteindelijk besloten bij hem te gaan zitten. Zo praatten we eigenlijk de hele avond. Het was super leuk om zijn verhalen te horen en meer te weten te komen over zijn manier van leven. Vervolgens keerde ik terug naar mijn hostel om te gaan slapen. De volgende dag stond er wederom iets leuks op het programma! Maar daarover lees je meer in het volgende artikel.

Wil je meer artikelen lezen zoals deze? Klik dan hier. Ga je binnenkort zelf naar Vietnam en ben je op zoek naar handige tips? Klik daarvoor hier.

Bedankt voor het lezen! 

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram