Search here...
TOP
Reisverhalen

Vietnam dag 14 | Cham island tour

Cham Island tour | Reisverlangen.nl
189 Views

Er stond vandaar weer iets heel leuks op het programma vanuit Da Nang! Ik had namelijk een excursie geboekt. Een excursie die me naar Cham Island zou brengen. Daar zouden we wat meer informatie krijgen over het eiland, aten we daar en gingen we vervolgens snorkelen.

Snorkelen vind ik één van de leukste dingen die je kunt doen op vakantie. Maar goed, dan moet er natuurlijk wel wat te zien zijn. Helaas was dat hier niet echt het geval. De laatste twee “snorkelsessies” die ik had waren in Bali en Australië bij de Great Barrier Reef, en dat was niet te vergelijken met wat hier te zien was onder water. Maar het was alsnog super leuk om te doen en dat was eigenlijk ook de eerste keer dat ik tijdens deze trip daadwerkelijk heb gezwommen. En dat was echt wel fijn om even af te koelen met dit warme weer! 

Een heerlijke maaltijd & lieve tourguide

We hadden ook een super lieve tourguide die met alle liefde al mijn vragen beantwoordde over het eiland. Het eten was ook echt heerlijk, wat ik eigenlijk overal wel het geval vind in Vietnam. Al ben ik geen groot fan van het vlees hier. Regelmatig kom ik langs een markt gereden en dan zie je al dat rauwe vlees op tafel liggen, met vliegen erop, in de hitte. Of een kraampje met het vlees achter glas, rauw en in de zon.. Ik denk dat wij Europeanen daar niet heel goed op gaan. En ja, dan sla ik dat toch liever over want smakelijk ziet het er niet uit. Tijdens de lunch van vandaag kregen we vooral veel vis, rijst (een maaltijd in Vietnam is niet compleet zonder rijst) en ze hadden zelfs frietjes speciaal voor ons toeristen. 

Eindelijk snorkelen!

Na het eten gingen we snorkelen en ik moet zeggen dat ik me wel echt heel erg aangekeken voelde. Niet door de mensen in mijn boot, al was ik wel de enige toerist, maar ook door mensen uit andere boten die tegelijkertijd op onze snorkelplek waren. Die mensen waren meer met mij bezig dan met snorkelen. En ze wilden zelfs met mij op de foto in het water? Daardoor voelde ik me net een aapje in de dierentuin. Maar goed, al met al was het een super leuke tour en heb ik van mijn dag genoten. Vooral het bezoekje aan het strand op Cham Island was prachtig, door het turquoise-kleurige water.

Eenmaal terug in het hostel zat ik met een paar leuke meiden op de kamer waarna we besloten wat te gaan drinken. Ook die dag hebben we het niet laat gemaakt omdat ik de volgende dag weer zou vertrekken naar Hoi An. Een plek waar ik ook erg naar uitkeek omdat ik er ondertussen al zoveel goeie verhalen over heb gehoord. Maar daarover lezen jullie meer in het volgende artikel. 

Meer lezen over mijn tijd in Vietnam? Klik dan hier. Ook interesse in het boeken van deze tour? Klik dan hier om dat te doen.

Bedankt voor het lezen!

**Dit artikel bevat affiliate links. Dit houdt in dat, wanneer jij een product koopt via deze link, ik hiervoor een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou overigens niets extra’s! Lees voor meer informatie de disclaimer

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram