Search here...
TOP
Reisverhalen

Vietnam dag 13 | Ba Na Hills & de Golden Bridge

Ba Na Hills - Da Nang, Vietnam | Global-Treasures.com
185 Views

Vannacht heb ik niet veel geslapen omdat ik om 3 uur moest opstaan om te vertrekken naar het vliegveld. Van Nha Trang zou ik namelijk naar Da Nang vliegen. Met de bus zou dit ongeveer een uurtje of 12 duren, terwijl je er met het vliegtuig in een uurtje bent. En de vlucht kostte echt weinig! Ik vond het wel fijn dat ik daar een hele dag in de bus zitten mee kon besparen. 

Aankomst in Da Nang

Rond half 9 ‘s ochtends kwam ik aan in Da Nang, waarna ik meteen doorging naar het hostel. Hier kon ik gelukkig alvast m’n spullen neerzetten zodat ik er niet de hele dag mee rond hoefde te sjouwen. Bij het hostel zat ook meteen een restaurant, waar ik overheerlijk hebt ontbeten, om vervolgens aan m’n dag te beginnen. Niet dat er veel op de planning stond hoor.. 

Ba Na Hills - Da Nang, Vietnam | Global-Treasures.com

Ba Na Hills

Ik besloot lopend naar het strand te gaan, want dat was zowat om de hoek. Daar heb ik eigenlijk de hele middag gelegen. Aan het eind van de middag begon ik me toch te vervelen en wilde ik toch wat zien van Da Nang, want het is een prachtige stad. Daarom regelde ik een taxi en die bracht me naar Ba Na Hills. Als je tips opzoekt over Vietnam dan is deze plek zeker al eens voorbij gekomen, mét foto. Want het was echt een plaatje.

Wel was het aan de prijzige kant om het park te zien. Toch ben ik wel heel blij dat ik ben gegaan. Ik dacht: nu ben ik er dus als ik het wil doen, doe ik het gewoon. Ik kan namelijk niet zomaar even terugkomen om het alsnog te doen als ik spijt krijg. Wel had ik het geluk dat ik dus aan het eind van de middag ging. Daardoor was de entree wat goedkoper. Hierdoor betaalde ik rond de 20 euro. Het park zelf vond ik zelf niet zo heel speciaal maar natuurlijk die brug die in die zwevende handen lag was ontzettend mooi.

Ba Na Hills - Da Nang, Vietnam | Global-Treasures.com

De rit naar Ba Na Hills

Zelfs de rit ernaar toe vond ik super gaaf. Ik had namelijk een grab geregeld die me erheen bracht. Het was lekker rustig op de weg waardoor we goed hard konden rijden. Deze man had ook op me gewacht toen ik naar boven ging, de bergen in. Dit was wel wat aan de dure kant maar anders wordt het moeilijk om vanuit daar een nieuwe taxi te regelen. Iedereen komt er namelijk met een tour en jij kunt dan in je eentje niet zomaar met zo’n bus mee. Voor een normale taxi is dit namelijk te ver rijden om daar helemaal heen te komen. Dat kost te veel geld en tijd. 

Aanrader of niet? 

Alleen al voor de rit er naartoe, de stoeltjeslift en de prachtige brug zou ik wel aanraden om toch een bezoekje te brengen aan Ba Na Hills als je in de buurt bent. Ik weet ook dat dit een wat duurdere activiteit is, maar het is wel iets wat je gewoon gezien moet hebben. Ik vond het mijn geld echt wel waard.

Máár heb je niet veel tijd of geld om te besteden dan zal ik aan het eind van de middag hier pas heen gaan. Omdat je dan niet meer zoveel tijd hebt en de zon al onder begint te gaan, is het veel goedkoper om het park binnen te gaan. 

Tour boeken?

Het is ook superleuk om een tour te doen. Zo heb je je vervoer al, je entree tickets, en een fijne tourguide die je alles over het park en de omgeving kunt vertellen. Heb je interesse in zo’n tourguide? Klik dan hier!

Meer artikelen lezen zoals deze? Klik dan hier

Bedankt voor het lezen! 

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram