Search here...
TOP
Reisverhalen

Vietnam dag 1 & 2 | Independence Palace

War museum Ho Chi Minh - Vietnam | Global-Treasures.com
639 Views

Het heeft even geduurd voordat er een artikel over mijn reis door Azië is verschenen maar ondertussen ben ik zover! Het leek me weer leuk om, net als bij mijn vorige reis, mijn dagindeling online te zetten. Zo weten jullie precies wat ik allemaal gedaan heb tijdens mijn reis en kun je de leukste dingen eruit pikken. Er zullen ook artikelen online met tips en tricks voor als je zelf van plan bent om door Vietnam of Thailand te reizen. Want in de twee maanden dat ik weg ben geweest heb ik een heleboel te gekke dingen gedaan! Daarover lees je de komende weken/maanden meer! Goed, nu door naar dag één, de dag van aankomst! Waar ik een bezoekje bracht aan het oorlogsmuseum in Ho Chi Minh en natuurlijk Independence Palace!

Dag 1 | Aankomst in Ho Chi Minh stad

Om bij het begin te beginnen kwam ik ‘s avonds rond een uur of acht aan in mijn hostel. Ik had een lange reis achter de rug en besloot daarom om nog even wat dingen te plannen en te boeken, en dan te gaan slapen. Maar het begon helaas al goed. Toen ik nog thuis was had ik dit hostel geboekt en daar was iedereen razend enthousiast over. Nou was het wel een beetje een party-hostel, maar dat leek me juist wel fijn om nieuwe mensen te leren kennen. Eenmaal in het hostel bleek het super vies en bleek iedereen al in bed te liggen. Niemand leek in voor een praatje.

Niet helemaal zoals verwacht dus..

Omdat zowel mijn bed, als de douches super vies waren en de medewerkers allesbehalve behulpzaam, had ik geen zin om hier een paar nachten te blijven. Ik had dit hostel voor twee nachten geboekt maar dat was voor mij toch echt geen optie. Omdat het al zo laat was en ik helemaal uitgeput was van de reis, besloot ik deze nacht nog in dit hostel te blijven. Maar de volgende ochtend zou ik zeker vertrekken! Want ja, voordat je een nieuw hostel gevonden hebt die niet volgeboekt zit, en je al je spullen weer moet inpakken ben je zo ook weer een paar uur verder. 

Maar goed, ik besloot dus te blijven en snel te gaan slapen. Ik wilde namelijk goed uitgerust zijn voor de volgende dag zodat ik er goed tegenaan kon. En als ik mijn ogen snel zou dichtdoen zou ik misschien niet beseffen hoe vies het allemaal was.. Voor dag 2 had ik overigens al een heel lijstje van dingen die ik graag wilde zien. Veel tijd om bij te komen had ik dus niet want ik heb natuurlijk maar 30 dagen in Vietnam. Dat komt omdat een visum maar 30 dagen geldig is en ik moet op een bepaalde datum in Bangkok, Thailand zijn omdat een vriendin hier naartoe komt. En van die 30 dagen wil ik optimaal gebruik maken en zo veel mogelijk van dit prachtige land zien! 

Dag 2 | Oorlogsmuseum, Independence Palace & de Notre Dame

Het eerste wat op de planning stond voor dag 2, was dus van hostel wisselen. Via hostelworld had ik hier geboekt en het was zo verschrikkelijk vies (en ik ben heel wat gewend, geloof mij maar) dat ik besloot om uit te checken en op zoek te gaan naar een ander hostel. Binnenkort komt er een artikel online met hostels die je beter uit de weg kunt gaan wanneer je een bezoekje brengt aan Vietnam. In dat lijstje zal dit hostel ook zeker te vinden zijn. Maar goed, gelukkig had ik deze al snel gevonden, dus dropte ik mijn spullen en ging ik op pad. 

War museum Ho Chi Minh - Vietnam | Global-Treasures.com

Dit hostel lag zoveel gunstiger en alle dingen die ik wilde zien lagen op loopafstand van het hostel af. Om de dag goed te beginnen stompte ik bij een leuk restaurantje en daar haalde ik een ijskoffie. Want oh my, koffie in Vietnam is zó lekker! En daarna besloot ik door te gaan naar de eerste echte stop, namelijk het oorlogsmuseum. Het was super interessant om meer te weten te komen over de oorlog tussen Vietnam en de Verenigde Staten! Maar tegelijkertijd was het ook super heftig. 

War museum Ho Chi Minh - Vietnam | Global-Treasures.com

Wat kun je verwachten?

Je had verschillende kamers die je in een bepaalde volgorde moest bezoeken en zo kwam je veel te weten over de oorlog. Ik vond bepaalde kamers hierbij overigens wel veel te heftig. Daar werd van tevoren ook niet voor gewaarschuwd dus als je hierheen gaat, let dan zeker even op. Vooral als je hier met kinderen heen gaat want de beelden die je daar te zien krijgt, krijg je niet meer zomaar van je netvlies. Hele kamers hangen namelijk vol met foto’s van zowel volwassenen, als kinderen die gewond zijn geraakt tijdens de oorlog. 

Vervolgens ging ik naar Independence palace, wat tegenwoordig trouwens Reunification palace heet. Dit gebouw is de plek waar op 30 april 1975 het einde van de Vietnamoorlog werd ingeluid toen een Noord-Vietnamese tank door de hekken van het paleis stormde en soldaten de vlag van het regime van het dak neerhaalden en president Duong Van Minh arresteerden. Het is erg interessant om een bezoekje aan Independence Palace te brengen, zeker als je ook naar het oorlogsmuseum bent geweest. 

De Notre Dame in Vietnam?

Na Independence Palace kon een bezoekje aan de Vietnamese “Notre Dame” niet ontbreken. De Notre Dame was helaas gesloten waardoor je niet naar binnen kon, omdat ze deze aan het renoveren waren. Heel goed kon je hem dus ook niet zien omdat er steigers rondom het gebouw stonden. Dat was wel zonde. Maar uiteindelijk was het al redelijk laat dus at ik wat en besloot ik terug te gaan naar het hostel. Daar deed ik het de rest van de avond rustig aan. Ik boekte nog wat activiteiten en hostels voor de komende nachten en ging vroeg slapen. Want morgen stond er weer wat leuks op het programma: Een bezoekje aan de Mekong Delta rivier! 

Notre Dame Ho Chi Minh - Vietnam | Global-Treasures.com

Meer artikelen lezen over mijn tijd in Vietnam? Klik dan hier voor tips voor dit prachtige land en hier voor mijn persoonlijke reisverhalen!

Bedankt voor het lezen! 

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram