Search here...
TOP
Reisverhalen

USA dag 9 | Yosemite National Park

Yosemite National Park - USA - Verenigde Staten | Global-Treasures.com
599 Views

Een plek die ik al vanaf jongs af aan wilde zien, was Yosemite. En vandaag stond deze plek dan eindelijk op de planning. Het zou een drukke dag worden omdat het een groot park is waar een heleboel te doen en te zien is. We hadden helaas maar één dag uitgetrokken voor Yosemite. Vandaar dat we vroeg op moesten staan en zo snel mogelijk moesten vertrekken.

Vanuit Lake Tahoe was het ongeveer 2,5 uur rijden. Daarom vertrokken we rond een uur of 6 ’s ochtends. Het handige van een camper is dat we gewoon konden slapen onderweg, waardoor wij niet écht op hoefden te staan. Mijn ouders waren fit genoeg om te rijden dus konden mijn broer en ik nog even bijslapen. 

Lees ook: USA dag 4 | San Francisco – Pier 39

Wat is Yosemite?

Yosemite is een nationaal park in het oosten van de Amerikaanse staat Californië. Je kunt in dit nationaal park alles vinden: Watervallen, oude bossen, prachtige bergen voor leuke hikes en natuurlijk gewoonweg indrukwekkende uitzichten. Het park verwelkomt jaarlijkse zo’n 3,5 miljoen bezoekers! 

In het park is ontzettend veel te doen en te zien dus het is nie mogelijk om alles te zien. Ik raad daarom aan om van tevoren al een beetje uit te zoeken welke plekken je wilt zien en wat je precies wilt gaan doen in het park. Dat bespaart je tijd en frustraties als je eenmaal in het park bent! 

Wat wij er deden

Natuurlijk konden we niet het hele National Park zien aangezien het 3.027,19 km² betreft. Maar we reden door het park en genoten van de mooiste landschappen. Als we een mooie plek zagen, besloten we zo nu en dan even te stoppen om wat foto’s te maken of een wandeling te maken. Zo konden we ook meteen even onze benen strekken, want ongeveer dag en nacht in een camper doorbrengen is niet altijd even fijn. 

De namen van de mooie plekken die we daar hebben gezien weet ik niet meer. Ik weet wel dat er een aantal toffe foto’s tussen zitten die ik graag met jullie wil delen. Herken je een paar van deze plekken, deel de naam van deze plekken dan ook zeker in de comments! 

Yosemite Valley

Een van de plekken waarvan ik zeker weet dat we deze hebben bezocht, is Yosemite Valley. Om op sommige van de andere plekken te komen moest je ook een kleine hike afleggen, wat ikzelf wel leuk vond. Het was wel aan de warme kant. 

Ik had graag langer willen blijven om van de uitzichten die Yosemite National Park te bieden heeft te genieten. Helaas hadden we maar 21 dagen in Amerika en waren er nog een heleboel andere plekken die we graag wilden zien. Langer blijven zat er dus helaas niet in. Heb je meer tijd, doe dan zeker een aantal hikes in dit gebied! Dit is denk ik één van de beste en mooiste plekken om dit te doen. Ik wil absoluut nog een keer terug om dit alsnog te doen. 

Lees ook: USA dag 2 | Universal Studios

Tickets bemachtigen 

Via internet kun je je tickets voor het park bemachtigen. Je hebt verschillende soortjes passen. De meest verkochte is de Seven-day pass die, inderdaad, zeven dagen geldig is. Voor een non commerciële auto betaal je een entree van 35 dollar per voertuig, voor een motor bedraagt dit 30 dollar, en ben je te voet, op de fiets of per paard, dan betaal je 20 dollar per persoon. 

Tickets kun je onder anderen hier bemachtigen, of je kunt ze bij de ingang van het park aanschaffen. 

Wat was jouw favoriete plek in Yosemite National Park? Laat dat zeker even weten in de comments want ik ben heel benieuwd! 

Bedankt voor het lezen. 

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram