Search here...
TOP
Reisverhalen

USA Dag 6 | Lake Tahoe

Lake Tahoe - Californië, Nevada Verenigde Staten | Global-Treasures.com
538 Views

Op de zesde dag van onze reis zijn we weer grotendeels onderweg geweest. Van San Francisco naar Lake Tahoe was een reis van ongeveer zes uur. Lake Tahoe is een groot zoetwatermeer in Sierra, Nevada. Hier kun je lekker zwemmen en in de omgeving heb je veel leuke wandelroutes. Aangezien we vroeg zijn weggereden kwamen we rond de middag aan op de camping in Lake Tahoe. We wilden die dag wel iets ondernemen, dus besloten we lekker te gaan wandelen.

Lake Tahoe - Californië, Nevada Verenigde Staten | Global-Treasures.com

Een bezoekje van een wel heel speciale gast

Na ongeveer twintig minuten begon mijn vader pas te vertellen dat hij in het campingwinkeltje was geweest om nog wat spulletjes te halen. Daar vertelde de eigenaar van de camping doodleuk dat er een aantal dagen geleden een beer op de camping was gespot?! Ik had er eerlijk gezegd helemaal niet bij stilgestaan dat er in dat gebied beren konden zitten. Ja, ik snap dat we in Amerika zijn en dat daar beren zitten, maar hoezo gaan we wandelen in een gebied waar er een aantal dagen geleden nog een op de camping heeft rondgelopen. Dadelijk worden we aangevallen? Natuurlijk wilde ik terug naar onze camper. Daar zou ik tenminste veilig zitten. Maar toch wilde ik dit avontuur stiekem niet missen.

Mijn moeder gaf de ultieme tip: Zolang we geluid maken is er niets aan de hand. Beren schrikken namelijk op het moment als er in een keer heel veel geluid komt wanneer ze dat niet verwachten. Daarom moet je zorgen dat ze je al aan horen komen. Als dat het geval is gaan ze vanzelf weg. Niets om je zorgen over te maken, garandeerde ze mij.

Lake Tahoe - Californië, Nevada Verenigde Staten | Global-Treasures.com

Dus wat doe ik? We hebben ongeveer een wandeling gemaakt van twee uur en ik heb de hele weg aan één stuk door gepraat, bang dat we anders aangevallen zouden worden door beren. Hoe schamend! Ik was op dat moment gewoon zo bang omdat wij daar maar met z’n vieren liepen, in the middle of nowhere met niemand in de buurt die ons te hulp zou kunnen schieten. Geen huizen, geen mensen, niets. Maar hey, gelukkig hebben we het overleefd en hebben we geen beren gezien. Dan heeft mijn plan dus tóch gewerkt!

Zelf Lake Tahoe bezoeken?

Ben je nou in de buurt van Lake Tahoe is het zeker de moeite waard om daar een wandeling te gaan maken. Het is een mooi natuurgebied en er is heel veel te zien. Welke route wij precies op dag 8 hebben gemaakt kan ik jullie niet vertellen want wij hebben niet echt een route gevolgd. Vanuit de camping zijn wij maar gewoon de bossen in gelopen zonder een echt pad te volgen. Maar wees in ieder geval gewaarschuwd, er zitten beren!

De dag hebben we afgesloten door lekker met z’n vieren te koken, nog even wat te lezen en vervolgens te gaan slapen. De volgende dag zou er weer iets leuks op de planning staan. We gaan namelijk opnieuw een wandeling maken rondom Lake Tahoe. Maar daar vertel ik jullie de volgende keer meer over!

Meer artikelen lezen over Verenigde Staten? Klik dan hier voor allerlei tips over dit prachtige land, en hier voor meer persoonlijke verhalen zoals dit artikel!

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram