Search here...
TOP
Reisverhalen

USA Dag 5 | Alcatraz, San Francisco

Golden Gate Bridge - San Francisco | Global-Treasures.com
497 Views

Op naar dag 5 en tevens dag twee in San Francisco! Heb je nog niet gelezen wat we tijdens onze eerste dag in San Francisco hebben gedaan? Doe dat dan alsnog door hier te klikken. Zijn we opnieuw vroeg opgestaan want we hadden een drukke dag voor de boeg die zou beginnen met de Alcatraz Tour. Voor de lezers die niet weten wat Alcatraz is: Alcatraz is een eiland in de baai van San Francisco, welke vroeger heeft gediend als gevangenis. Aan land kun je het eiland ook zien liggen.

Alcatraz

Met de boot werden we die ochtend naar het eiland Alcatraz gebracht en kregen we een uitgebreide rondleiding. Het was heel fascinerend om dat alles te zien en om de verhalen te horen die erbij verteld werden. Hier ga ik nu niet verder op in omdat ik graag een speciaal artikel wil maken over het onderwerp Alcatraz, welke binnenkort zal verschijnen.

Je mocht een kijkje nemen bij de douches, de isoleercellen en uiteraard de gewone cellen waar de gevangenen is moesten verblijven. Er was een bibliotheek, een wapenkamer, de buitenplaats en de kantine. Een aantal van de cellen waren nog ingericht met spullen van gevangenen. Heel heftig om dat soort dingen te zien, maar het idee dat de zwaarste criminelen op dit eiland zaten, is ook wel gaaf.

Zelf Alcatraz bezoeken?

Ben je enthousiast geworden, ga je binnenkort ook naar San Francisco en wil je zelf ook een bezoekje brengen aan Alcatraz? Klik dan hier voor tickets. Dan moet je wel weten dat de tickets redelijk prijzig zijn. Ik raad je aan om van tevoren kaartjes te regelen omdat de meeste trips vol zitten. Zelf gingen wij de tour vroeg in de ochtend doen, maar je kunt er ook voor kiezen om hem ’s avonds/’s nachts te doen (wat me véél te eng lijkt) of je kunt zelfs een Behind the Scenes tour doen. Wijzelf hadden een gewone ticket waardoor je ongeveer 2,5 uur op het eiland door mocht brengen.

Hop on-Hop off bus

Na een ochtend en een deel van de middag doorgebracht te hebben op Alcatraz, zijn we teruggevaren naar San Francisco zelf. Hier hebben we de rest van de dag een Hop on-Hop off bus tot onze beschikking. Hierdoor hebben we de hotspots in San Francisco allemaal kunnen bekijken. We zijn (uiteraard) gestopt bij de Golden gate bridge, bij de Japanese Tea Garden en we mochten de Painted Ladies bewonderen. Helaas hadden we niet zoveel tijd om daadwerkelijk bij alle mooie punten te stoppen. Maar uiteindelijk hebben we de belangrijkste dingen toch wel gezien. Onze eindstop was China Town, waar we die avond ook gegeten hebben in een, verrassend genoeg, Chinees restaurantje!

Het enige minpuntje aan SF

Het jammere aan San Francisco is helaas wel dat het er erg koud is. Wij hadden dikke vesten aangetrokken en dachten dat dat wel warm genoeg zou zijn. Helaas hadden we het nog steeds de hele dag koud. Dit was daarom ook meteen de koudste plek die we hebben bezocht in onze reis van 23 dagen. Ga je zelf naar San Francisco, neem dan dus zeker warme kleding mee! Heel veel mensen onderschatten hoe koud het daar is. Vooral als je bijvoorbeeld op de Hop on-Hop off bus gaat of het eilandje Alcatraz bezoekt is het erg koud. Zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb..

Hop on hop off bus - San Francisco | Global-Treasures.com

Ik raad je in ieder geval zeker aan om een keer naar San Francisco te gaan! Er zijn zo veel gave dingen te zien en de mensen zijn er super aardig. Wij hadden maar twee dagen om San Francisco te bezichtigen en dat was eigenlijk veel te weinig. En hoewel het er erg koud was zou ik er zeker nog een keer terug willen!

Meer artikelen lezen over Verenigde Staten? Klik dan hier voor allerlei tips over dit prachtige land, en hier voor meer persoonlijke verhalen zoals dit artikel!

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram