Search here...
TOP
Reisverhalen

USA Dag 4 | San Francisco – Pier 39

Cable Cars - San Francisco | Global-Treasures.com
502 Views

Op dag 4 zijn we vroeg in de ochtend vertrokken vanuit de camping. Want je ziet natuurlijk al aan de titel waar we die dag heen zouden gaan: San Francisco! We wilden op tijd op de volgende camping zijn. We hadden nog een reis van ongeveer een uurtje voor de boeg. Zo konden we snel de stad gaan verkennen. Er waren namelijk een heleboel dingen die we wilden zien: Cable Cars, Pier 39 en de Golden Gate bridge!

Eenmaal op de camping aangekomen besloten we ons zo snel mogelijk klaar te maken, om weer te vertrekken. Onze camping lag net iets buiten San Francisco, waardoor we met de trein richting de stad moesten. Dit duurde ongeveer een half uur. We moesten een eindje lopen, en dan nog met de trein. En vanuit de trein kwamen we recht in de stad terecht. 

Cable Cars & een ontbijtje onderweg

Toen we vanuit het treinstation de stad in kwamen was het eerste wat me opviel de Cable Cars. Deze brengen je, omdat San Francisco nogal steile wegen heeft, naar boven en ook weer naar beneden. Ik heb veel over dit treintje gehoord, maar had hem nog nooit in het echt gezien dus dat vond ik alleen al super gaaf. Misschien weet je wel niet hoe de Cable Cars eruit zien, check dan even de foto helemaal bovenaan dit artikel! Helaas hadden we niet genoeg tijd om ook daadwerkelijk gebruik te maken van de Cable Cars, dat was anders echt leuk geweest. Er waren nog té veel dingen die we die dag op de planning hadden staan en het was al bijna middag.

We hadden nog niet ontbeten dus hebben we snel in de stad ergens iets meegepakt. Ondertussen liepen we snel door richting de pieren en boulevards. We liepen in een lange straat met rechts naast ons allemaal genummerde gebouwen die je kon bekijken; de pieren en boulevards. Ik weet alleen niet precies of deze straat een bepaalde naam heeft, laat dus even een reactie achter als je de naam wél weet!

Pier 39

Vervolgens hebben wij een stop gemaakt bij Pier 39, die uitkwam op de Fisherman’s Warf. Daarin zit een klein winkel centrum, wat er authentiek uitzag. Bij dit winkelcentrum zit ook een kleine kermis en aan de boulevard liggen vlonders in het water met veel zeeleeuwen erop (zie de foto hieronder). Zij maakten er echt een wedstrijdje van om elkaar de hele tijd van de vlonders af te duwen. Heel grappig om te zien, zeker een aanrader! 

Vervolgens hebben we, na een bezoekje aan Pier 39, ook nog over de rest van de pieren en boulevards gelopen en hebben we onder anderen even naar binnen gespiekt bij de Alcatraz tour. Deze zouden we namelijk de volgende dag gaan doen. Ook was er een pier (pier 7, geloof ik) met geweldig uitzicht op de zee, het eiland Alcatraz en natuurlijk de Golden Gate Bridge. In San Francisco is het over het algemeen niet heel warm en meestal bewolkt waardoor je de Golden Gate Bridge niet altijd kunt zien. Wij hadden het geluk dat deze wél zichtbaar was. 

En nog meer foto’s..

Over dag vier heb ik helaas verder niet zoveel te vertellen. We hebben voornamelijk van alles bekeken. Gelukkig heb ik wel veel foto’s gemaakt op dag 4! Hieronder laat ik jullie (nog meer) foto’s zien die ik in San Francisco heb gemaakt.

Als laatst hebben we lekker in de stad gegeten. Daarna besloten we met de trein weer terug te gaan naar de camping. We wilden vroeg gaan slapen omdat er de volgende dag wederom een drukke dag op de planning stond, met onder anderen de Alcatraz Tour. Wat we verder precies allemaal gaan doen, lezen jullie in een volgende blogpost!

Meer artikelen lezen over Verenigde Staten? Klik dan hier voor allerlei tips over dit prachtige land, en hier voor meer persoonlijke verhalen zoals dit artikel!

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram