Search here...
TOP
Reisverhalen

USA Dag 3 | van Los Angeles naar San Francisco

van Los Angeles naar San Francisco - USA | Global-Treasures.com
414 Views

Op dag 3 van onze Amerika reis hebben we eigenlijk voornamelijk in de camper gezeten. Vanuit Los Angeles gingen we in één dag naar San Francisco. Dit was op zich wel te doen want het was een reis van ongeveer zes uur, maar omdat we natuurlijk niet de hele dag in de auto wilden zitten, zijn we vroeg aangereden. Zo konden we een tussenstop maken op het strand. Het is natuurlijk super leuk om zoveel te zien in Amerika, maar we moeten ook aan ons tintje werken, dat snap je natuurlijk wel.

Een paar uurtjes strand tussendoor

Tijdens dat we op het strand lagen waren er meeuwen die ons de hele tijd lastig aan het vallen waren. Niet alleen ons, trouwens. Als mensen ergens eten hadden liggen bij de handdoeken namen ze dat gewoon mee! Echt slimme beesten zijn dat, hoor. Ze hebben me in ieder geval wel weten te vermaken. Dan lagen er mensen in het water en voordat ze het wisten was het eten weg. Zeer vermakelijk.

van Los Angeles naar San Francisco - USA | Global-Treasures.com

Maar ik moet iets bekennen. Nadat we een uurtje of drie op het strand hadden gelegen, en wij Hollanders nog geen zon hadden gezien, waren we alle vier al meteen verbrand. Lekker handig weer..

We vervolgden onze reis (alle vier zo rood als een tomaat) naar San Francisco. Maar omdat we niets meer in onze camper hadden qua eten (omdat een deel gejat was door de meeuwen) besloten we eerst even langs een supermarkt te gaan. Hier hebben we wat eten ingeslagen en zag ik opnieuw allemaal etenswaren die ik graag een keer wilde proberen, zoals onder anderen verschillende Arizona smaken die we niet in Nederland hebben, Dreyer’s ijs en Starbucks! Ben ik de enige die daar enthousiast van wordt?

van Los Angeles naar San Francisco - USA | Global-Treasures.com
De typische Amerikaanse wegen

Wat ik tijdens de soms lange autoritten deed

Tijdens de lange rit heb ik me vooral vermaakt met mijn e-reader, waarop ik een aantal leuke boeken had gedownload. En ik ben voornamelijk bezig geweest met het schrijven van blogposts via mijn Ipad.

Ook hadden we een laptop meegenomen om films op te kunnen kijken als we onze verveelden. Maar als ik eerlijk ben heb ik de hele vakantie nog niet één film gekeken. Tijdens de autoritten verveelde ik me niet, ook al waren het soms ritten van ongeveer tien uur per dag. Ik vond het alleen al zo mooi om gewoon naar muziek te luisteren terwijl ik naar buiten keek. Het is echt zo gaaf om te zien wat voor verschillen er zijn als je Amerika met Nederland gaat vergelijken. Niet alleen in wegen, ook in gebouwen, natuurgebieden en zelfs de soort auto’s zijn daar heel anders dan in Nederland. Ik keek daar gewoon mijn ogen uit, vandaar dat ik me ook geen moment heb verveeld tijdens de 23 dagen die we in Amerika hebben doorgebracht!

van Los Angeles naar San Francisco - USA | Global-Treasures.com
De camping waar we zouden overnachten!

Almost there!

Na een rit van zes uur, en een aantal stops verder, gingen we overnachten op een camping net iets buiten San Francisco. Dit was namelijk iets goedkoper en we kwamen toch pas ’s avonds laat aan. Die dag erop hoefde we nog maar iets minder dan een uur te rijden voordat we dan eindelijk in San Francisco aankwamen. Ik was zo enthousiast want ik zou dan eindelijk de Golden Gate Bridge zien, Alcatraz, en alle andere gave dingen die San Francisco te bieden heeft! Maar wat we de volgende dag precies gaan doen zal je toch echt moeten lezen in een volgend artikel.

Meer artikelen lezen over Verenigde Staten? Klik dan hier voor allerlei tips over dit prachtige land, en hier voor meer persoonlijke verhalen zoals dit artikel!

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram