Search here...
TOP
Reisverhalen

USA Dag 2 | Universal Studios

World-Famous Studio Tour - Universal Studios | Global-Treasures.com
610 Views

Zoals ik in mijn vorige blogpost heb verteld ga ik van iedere dag dat ik in Amerika ben geweest een blogpost plaatsen. Heb je het eerste artikel nog niet gelezen, klik dan hier om dat alsnog te doen. Vandaag ga ik jullie vertellen over dag twee. Jullie hebben het waarschijnlijk al in de titel gezien maar op dag twee was ik te vinden in Universal Studios in Hollywood, Los Angeles. En wow, wat was dát leuk!

Dag 2 | Universal Studios 

Vandaag was het dan zover, we gaan eindelijk naar Universal Studios. Iets waar ik al lang van tevoren naar had uitgekeken. Gelukkig hadden we onze kaartjes van tevoren al geregeld, waardoor we niet lang in de rij hoefden te staan. We konden zo ongeveer meteen doorlopen, wat ons daardoor ook veel tijd scheelde. Er was namelijk erg veel te zien en we hadden maar een dag om het hele park te bekijken.

Eenmaal het park binnen, besloten we als eerste naar de The Walking Dead attractie te gaan. Maar wow, ik was dus echt niet voorbereid toen ik daar naar binnen ging! Ik vond het heel raar dat er bij alle attracties een lange wachtrij stond, behalve bij de The Walking Dead.

De eerste fout die wij maakten..

Wij wilden niet lang in de rij gaan staan, dus besloten we hier als eerste heen te gaan. Naderhand snapte ik dus waarom het niet druk was. Nietsvermoedend gingen wij die attractie binnen en pas toen ik binnen was kwam ik erachter dat het een soort van spookhuis was met zombies die je probeerden te laten schrikken. Op een gegeven moment zaten er een aantal zombies achter een hek. Alleen wat ik dus niet had gezien was dat er een gat in dat hek zat. Stak één van die zombies in een keer zijn hand door dat hek en pakte hij me vast! Ik zeg het je, ik ben van m’n leven nog nooit zó bang geweest. Dus ben je van plan om naar deze attractie te gaan wanneer je in Universal Studios bent, zeg dan niet dat ik je niet gewaarschuwd heb..

The Walking Dead - World-Famous Studio Tour - Universal Studios | Global-Treasures.com

Verder waren er nog erg veel leuke attracties. Helaas hebben wij ze niet allemaal kunnen zien maar we hebben de leukste wel gehad. De attracties die we zeker wilden zien waren: Jurassic park, het Harry Potter gedeelte, Revenge of the Mummy, de Special Effects Show, en WaterWorld.

World-Famous Studio Tour

World-Famous Studio Tour - Universal Studios | Global-Treasures.com

Toch was het leukste van die dag de World-Famous Studio Tour. Je zit met een aantal personen in een busje en vervolgens ga je door allemaal verschillende sets van diverse films rijden. Er zit dan iemand bij je in de bus die wat dingen gaat vertellen over de verschillende sets die je te zien krijgt. Ook hangt er in je busje een tv waarop films worden afgespeeld waarbij je die exacte set te zien krijgt. Dat maakte het echt heel erg leuk omdat je daardoor ook precies ziet in welke films die bepaalde set terug komt.

Steven Spielberg

Op de foto hieronder zie je de set van de film War of the Worlds van Steven Spielberg. Zoals je kunt zien gaat deze film over een vliegtuigcrash maar moet je kijken hoe realistisch het er allemaal uitziet! Maar eerlijk gezegd heb ik de film zelf nog nooit gezien, oepsie.

Ik weet niet of je de film Jaws, ook van Steven Spielberg, ooit hebt gezien maar ook deze film is opgenomen in Universal studios en wij mochten een deel van deze set zien. Het leuke aan de rondleiding is dat de chauffeur in het busje tegelijkertijd ook acteert. Dat maakt het echt een stuk grappiger. Ik ga je natuurlijk niet precies vertellen wat er allemaal gaat gebeuren, dan zou het niet meer leuk zijn wanneer je zelf naar Universal Studios gaat. Maar een foto van de set van deze film zie je hierboven.

Heb je je nooit afgevraagd hoe ze het in films laten regenen? Of hoe ze een overstroming zo echt laten lijken, zonder dat de hele set onder water komt te staan? Ik in ieder geval wel. Omdat je echte regendruppels niet goed kunt zien op camera, zorgen ze dat deze druppels in films een stuk groter zijn. En de druppels komen gewoon uit een soort van sproeiers. Als ze een overstroming filmen komen er gewoon uit verschillende sproeiers water en wordt vervolgens een aantal meter verderop al het water opgevangen door putten.

Ik denk dat ik nu wel genoeg heb verteld over Studio Tour. Maar als je dan toch in Universal studios bent dan moet je deze tour zeker doen. De wachttijd is gemiddeld wel wat langer dan de andere attracties maar ik beloof je dat het echt de moeite waard is.

En natuurlijk Harry Potter!

Next up, Harry Potterrrr. In totaal zijn er drie verschillende Harry Potter attracties in het park. Je hebt een achtbaan en twee 3D-films. Het is echt de moeite waard om deze ook allemaal te doen maar ik werd wel heel erg misselijk bij de 3D-films. Maar goed, je moet het er maar voor over hebben. Het was namelijk wel heel gaaf!

En dat waren naar mijn mening eigenlijk de leukste dingen die er te doen waren in Universal Studios. Ben je in de buurt, dan zou ik het zeker aanraden om hier een dagje heen te gaan. De kaartjes zijn wel aan de wat duurdere kant maar dit is een park die je echt een keer gezien moet hebben. Volgens mij ligt de prijs per kaartje rond de 110 dollar, dat is zo’n 95 euro. En ook al was het kaartje duur, dit was toch echt een van de leukste dagen van mijn Amerika trip! Wil je meer informatie over Universal Studios? Klik dan hier om naar de website te gaan.

Meer artikelen lezen over Verenigde Staten? Klik dan hier voor allerlei tips over dit prachtige land, en hier voor meer persoonlijke verhalen zoals dit artikel!

Ben jij ooit in Universal Studios geweest? 

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram