Search here...
TOP
Tags

Ultimate Travel Tag | 14x reisvragen deel 4

Ultimate travel tag deel 4 | Global-Treasures.com
391 Views

Ondertussen zijn we alweer bij het vierde en dus ook het laatste artikel aangekomen van de Ultimate Travel Tag. In dit artikel beantwoord ik de veertien laatste vragen van deze leuke reistag. Heb je de vorige artikelen nog niet gelezen? Vergeet dan niet om dat alsnog te doen. Lees daarom ook nog even deel 1, deel 2 en deel 3! En dan nu door naar de vragen!

37. Mijn meest waardevolle paspoort stempel?

Voor mij is dat die van de Nieuw-Zeeland of die van Australië. Gewoon omdat dat de verste reizen zijn die ik ooit heb gemaakt en daardoor de meest waardevolle. Buiten dat het mijn verste reizen waren, waren dat ook de drie mooiste reizen die ik tot nu heb gemaakt.

38. Weet jij je paspoortnummer als iemand dat vraagt?

Absoluut! Ik heb hem de laatste maanden zo vaak nodig gehad dat hij ondertussen is blijven hangen!

39. Welke reis methode heeft de voorkeur: Het vliegtuig, de trein of de auto?

Sowieso het vliegtuig! Niet omdat ik dat echt fijner vind, maar omdat je met het vliegtuig sneller op veel meer plekken kunt komen. Ik zou alleen niet het hele jaar alleen maar met het vliegtuig willen. Want hoe vaak ik ook met het vliegtuig ga, ik wen er nooit helemaal aan. Ik ben en blijf altijd wel een klein beetje bang dat er iets gaat gebeuren. Terwijl ik hartstikke goed weet dat de kans klein is, maar dan nog. Wist je dat er een grotere kans is dat je een ongeluk krijgt met de auto, dan met een vliegtuig? Best raar om te bedenken he! Dat is iets wat ik altijd wel in gedachte heb en dat kalmeert me een beetje. Maar al met al kies ik dus toch voor het vliegtuig!

40. Hostel, hotel of AirBnb?

Iedereen is natuurlijk wel fan van luxe en zullen daarom voor hotel kiezen. Toch neigt mijn keuze eerder naar een hostel, gewoon om hoe gezellig dat is. Je zit niet eenzaam om je kamertje in je eentje maar er zitten altijd mensen in je kamer die je uitnodigen om mee wat leuks te gaan doen. En nee, hostels zijn niet altijd ideaal, maar het is wel de fijnste manier om op die manier mensen te leren kennen. En als je dan ongeveer dezelde plannen hebt en het klikt met iemand, reis je gewoon lekker een paar dagen met die persoon verder. Hoe handig is dat! Zo ben je echt nooit alleen en heb je die luxe van een hotel niet eens meer nodig.

41. Ga je telkens terug naar een bepaalde plek of ontdek je liever nieuwe plekken?

Volgens mij heb ik mijn antwoord hierop al in het vorige artikel, deel 3 van de Ultimate Travel Tag, al toegelicht maar voor de mensen die dat niet hebben gelezen zal ik dat alsnog doen. Eigenlijk ga ik bijna nooit twee keer terug naar dezelfde plek en dat komt omdat ik het na één keer meestal wel gezien heb. Ik zorg dat ik lang genoeg blijf totdat ik alles gezien heb wat ik wilde zien en dan is het ook goed. Dan ben ik weer helemaal klaar om nieuwe plekken te ontdekken.

Ik vind het jammer om terug te gaan naar een plek die ik al heb gezien omdat het er toch hetzelfde zal zijn als de vorige keer. Doe mij maar een nieuw avontuur in een nieuw land! En dat is ook precies wat ik nu aan het doen ben, nu je dit leest. Als het goed is ben ik nu weer een nieuw land aan het ontdekken, namelijk de Filipijnen. Maar daar hoor je meer over zodra ik terug ben!

42. Plan je dingen voordat je op reis gaat of laat je je verrassen?

Zoals sommigen van jullie al wel weten vind ik het fantastisch om me te laten verrassen. Natuurlijk zoek ik wel van tevoren uit of een land veilig genoeg is om erheen te reizen, check ik of ik vaccinaties nodig heb en controleer ik of ik een visum moet hebben. Voor de rest laat ik het open. Ik ga erheen en ik zie wel wat ik ga doen. Ik boek nog geen hostels, behalve voor de eerste nacht, en zie wel wat ik ga doen als ik daar ben. Je krijgt toch de beste tips van mensen die je daar tegenkomt en natuurlijk van de locals. Die vrijheid om te gaan en staan waar je wilt is gewoon fantastisch en dat maakt het nooit saai. Zeker een aanrader!

43. Favoriete reisblog?

Een blog waar ik regelmatig op kijk omdat er goede tips op staan, is Reisjunk . In het eerste deel van de Ultimate Travel Tag zei ik al dat ik er een grote kans is dat ik volgend jaar naar IJsland op vakantie ga. Samen met een vriendin ben ik hiervoor wel al een lijstje aan het maken om te kijken wat we daar allemaal kunnen gaan doen. Reisjunk heeft hiervoor echt leuke tips. Een overzicht van dingen die je moet zien, wat het gaat kosten en wat je kunt verwachten van IJsland zijn allemaal op hun website te vinden, samen met nog heel veel andere bestemmingen. Het is zeker de moeite waard om daar eens een kijkje op te gaan nemen!

44. Welke plek zou je aan iedereen aanraden? En waarom?

Er is niet echt een specifieke plek die ik zou aanraden maar eerder een land of rondreis. Zo raad ik je zeker aan op een met een camper langst de westkust van de Verenigde Staten te reizen. Ook moet je Nieuw-Zeeland écht een keer gezien hebben en de oostkust van Australië is ook echt de moeite waard. Genoeg om te doen en te zien dus maar dat wordt nog wel even sparen, haha! Want dat zijn wel de drie duurste reizen die ik tot nu toe ooit heb gemaakt.

45. Naar welke bestemming vloog je het allereerst?

Dat zou ik eens aan mijn moeder moeten vragen. De eerste keer dat ik me nog kan herinneren is mijn vakantie naar Turkije. Dat was denk ik in 2006 ongeveer en dit is de eerste reis die ik me nog goed kan herinneren. Dat kwam omdat ik tijdens de landing in een keer zo’n ontzettende last van mijn oren kreeg dat ik besloot nooit meer te gaan vliegen. Gelukkig kochten we voor de vluchten daarna oordopjes die ik tijdens het opstijgen en het landen altijd in had, waardoor ik er geen last meer van mijn oren had. Maar dat was geen pretje maar wel de reden dus dat ik die reis heb onthouden!

46. Koffer of backpack?

Backpack! De landen die ik wil zien zijn gewoon niet te doen met een koffer. Ik wil graag zoveel mogelijk van een land zien en het is niet ideaal om met je koffer van de ene naar de andere plek te zeulen. Een backpack is daarom een stuk makkerlijker, al kun je wel wat minder meenemen. Misschien niet omdat het niet past, maar omdat je zelf het gewicht moet tillen. En als je zo’n backpack al een uur op je rug hebt dan denk ik dat je met liefde de volgende keer wat spulletjes thuis laat. Maar al met al kies ik toch absoluut voor een backpack!

47. Is er iets dat je iedere reis doet?

Ja, eigenlijk wel. Tijdens iedere reis, maakt niet uit waar naartoe, breng ik wel een bezoekje aan de hammam of een beauty salon. Hoewel dat de ene keer voor een massage is en de andere keer een pedicure, ik kom er wel. Gewoon om even te relaxen en voor mezelf te zorgen. Dat vind ik heerlijk om te doen en daarom heb ik er ook een soort van traditie van gemaakt, om zoiets iedere keer te doen, waar ik ook ben!

48. Raak je regelmatig met locals in gesprek?

Ik merk dat ik dat vroeger helemaal niet zoveel deed. Dan was ik vaak met familie en dan praat je niet echt met de locals. Nu ik ben begonnen met reizen in mijn eentje doe ik dit steeds vaker. Want wie heeft er meer verstand van het gebied en wat er allemaal voor leuks te doen is, dan de locals zelf? Inderdaad, niemand. Ik probeer dat daarom ook steeds meer te doen omdat je echt iets aan die tips hebt. Al spreekt natuurlijk niet iedere local Engels, dus dan valt het niet mee om een gesprek te voeren. Maar probeer het eens, het is echt de moeite waard!

49. Voel je je anders wanneer je reist?

100% zeker. En dat is ook precies waarom ik zoveel plezier haal uit reizen. Ik voel me rustiger en geniet van alle momenten. Zoals ik eerder al zei praat je met mensen met wie je normaal gesproken misschien niet zo snel zal praten en je sluit daardoor veel nieuwe vriendschappen. Ik voel me veel vrijer en ik denk eerlijk gezegd dat ik, als ik in het buitenland zit, een fijner mens ben. Niet dat ik dat in Nederland niet ben hoor, zeker niet, maar je accepteert meer en je geniet alleen maar. Ik denk dat iedereen zich daardoor anders voelt.

50. Wat is je grootste droom op het gebied van reizen die je nog wilt doen voordat het te laat is?

Ik zou ontzettend graag nog een keer naar de Bahama’s, Fiji, Bora Bora of de Maldiven willen. Je hebt daar van die prachtige bungalows op het water en wat zou ik daar graag een keer heen willen. Ik word al helemaal enthousiast als ik eraan denk. Regelmatig zie ik op Youtube van die video’s voorbij komen waarbij mensen hun bungalow op het water laten zien en dat is zo adembenemend mooi. Ik denk dat dat iets is wat je ooit in je leven gedaan moet hebben. Dat is absoluut mijn grootste droom!

Dat waren de vijftig vragen van de Ultimate Travel Tag! Maar heb jij nou zelf nog vragen op het gebied van reizen laat het me dan zeker even weten in de comments. Ik vond het super leuk om alle vijftig vragen te beantwoorden en ik raad je daarom ook zeker aan om de eerste drie delen ook meteen te lezen, of om de tag zelf te doen. Vergeet daarbij niet mij te taggen, dat zou ik leuk vinden. En is er nu nog een andere leuke tag die ik zou moeten doen, laat ook dat me dan even weten in de comments.

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram