Search here...
TOP
Tags

Ultimate Travel Tag | 12x reisvragen

Nusa Lembongan & Nusa Ceningan - Bali, Indonesië, Azië | Global-Treasures.com
634 Views

Voor het artikel van vandaag leek het me super leuk om wat dieper in te gaan op reizen. Daarom wilde ik een tag doen die alles te maken heeft met reizen. Op de een of andere manier kwam ik op deze blog terecht. Hier zag ik de Ultimate travel tag voorbij komen en daar besloot ik mee verder te gaan. Zodoende heb ik alvast een aantal van de vragen vertaald en beantwoord en deze kun je hieronder terugvinden!

1. Hoeveel landen van de wereld heb je al bezocht? 

Ik denk dat ik nu op 24 landen zit, maar pin me er niet op vast. Ik besef heel goed dat ik van geluk mag spreken dat ik al zoveel verschillende landen en culturen heb mogen zien. Dat terwijl ik pas 21 ben! En daar komen binnenkort overigens weer een aantal landen bij! Maar daar lees je later meer over. 

2. Welk land staat momenteel op nummer 1 op je bucket list? 

Ik moet toegeven dat er een heleboel landen zijn die hoog op mijn lijstje staan. Maar als ik een favoriet zou moeten kiezen, dan zou dat denk ik IJsland zijn. En gelukkig hoeft een bezoekje aan dit land niet meer lang op zich te laten wachten, want momenteel zijn een vriendin en ik zelfs al plannen aan het maken om hierheen te gaan volgend jaar. Ik weet nu al dat 2020 een fantastisch jaar gaat worden op het gebied van reizen!

3. 3 andere landen die bovenaan op je bucket list staan?

Drie landen die verder nog hoog op mijn lijstje staan, zijn; Fiji, Thailand en Portugal. Maar die laatste twee ga ik hoogstwaarschijnlijk dit jaar nog ontdekken. Naar Thailand vertrek ik al snel genoeg want ik ga voor drie maanden naar Azië, waar ik een bezoekje breng aan Vietnam, Thailand en de Filipijnen. Mijn ouders gaan in September waarschijnlijk naar Portugal en er is een grote kans dat ik mee mag dus daarna kan ik ook dat land van mijn lijstje afstrepen. Lucky me!

4. Hoe ziet de perfecte vakantie er voor jou uit? 

Een combinatie van natuur en stad, zee en bergen en actief zijn en luieren. De ideale temperatuur voor mij is rond de 20 graden zodat je leuke activiteiten kunt doen, maar zodat je ook lekker een dagje kunt gaan zwemmen. Fel blauw water, lekker eten en dit allemaal kunnen delen met leuke mensen! Of ik ze nu al langer ken of juist tijdens mijn reis heb leren kennen, dat maakt me niet uit! Dat is precies hoe de perfecte vakantie er voor mij uitziet! 

5. Favoriete foto die je hebt genomen tijdens een reis? 

Ik moet eerlijk zeggen dat ik een heleboel foto’s heb gemaakt tijdens reizen waar ik heel trots op ben. Als ik één favoriet zou moeten kiezen, dan is dat deze foto bij Lake Matheson in Nieuw-Zeeland. Gewoon omdat het een magische foto is. We hadden die dag zo’n geluk dat het mooi weer was, met geen wolkje aan de lucht, waardoor je de weerspiegeling goed kunt zien. Ik was gewoon op de juiste plek, op het juiste moment. En precies daarom is deze foto mijn favoriet! 

Lake matheson - Nieuw-Zeeland | Global-Treasures.com

6. Heb je ooit voor je werk moeten reizen? Zo ja, waarheen? 

Nee, dat heb ik tot op heden helaas nog nooit mogen doen. Dat komt omdat ik nog op school zit en helaas zijn die dingen niet mogelijk via mijn bijbaantje. Maar misschien ooit.. 

7. Met wie zou je ooit graag op vakantie gaan? 

Met ons gezin! In 2016 brachten we met z’n vieren een bezoek aan de Verenigde Staten en dat vond ik zo’n fantastische vakantie dat ik graag nog een keer met z’n vieren een verre reis wil maken. Die reis behoort toch wel bij mijn top drie favoriete reizen omdat ik het met de mensen deed van wie ik het meest hou. We zagen de mooiste dingen en deden de leukste activiteiten met z’n vieren. Het was fantastisch dat we die mooie momenten met zijn vieren konden delen.

Golden Gate Bridge - San Francisco | Global-Treasures.com

8. Wie of wat neem je mee naar een onbewoond eiland? 

Dat is een hele goede vraag waar ik best lang over na heb moeten denken. Dan zou ik toch gaan voor mijn vader, moeder en broer want dan hebben we toch nog die “vakantie” met zijn vieren, haha! 

9. Ga je liever naar een pretpark of naar de dierentuin? 

Zonder twijfel naar een pretpark. De dierentuin vind ik niet zo speciaal en ik heb medelijden met de dieren die daar opgesloten zitten. Plus, ik wil actie! Doe mij daarom maar gewoon een pretpark. En als ik dan een specifiek pretpark zou moeten kiezen, dan zou ik denk ik gaan voor Universal Studios in Los Angeles. Daar heb ik overigens ook een artikel over geschreven! Wil je die lezen, klik dan hier!

World-Famous Studio Tour - Universal Studios | Global-Treasures.com

10. Bergen of zee? 

Het liefst een combinatie van beiden. Maar als ik echt moest kiezen zou ik denk ik toch gaan voor bergen. Daar kun je namelijk de mooiste wandelingen maken en lekker bewegen. De zee ben ik na een dag of twee toch alweer moe. Maar tegelijkertijd kun je op zee ook een heleboel leuke activiteiten doen. Zo deed ik in Nieuw-Zeeland, Australië en Bali een aantal leuke activiteiten op en in het water. Snorkelen met schildpadden, diepzeeduiken, kajakken, surfen, zwemmen met dolfijnen en een boottour. Ik heb er écht van alles gedaan. Misschien dat ik daarom toch maar overstap naar zee in plaats van bergen.. 

11. Welke landen ga je volgend jaar bezoeken? 

Een land dat zeker op de planning staat om in 2020 te bezoeken, is IJsland. Dat gaf ik bij vraag nummer twee ook al aan. Verder heb ik echt nog geen idee wat er op de planning staat. Er zijn veel plekken die ik nog wil zien maar ik weet helemaal niet hoe het gaat lopen met mijn opleiding en mijn bijbaan. Ik weet bijvoorbeeld niet of ik meerdere malen vakantie kan krijgen op het werk, aangezien ze iedereen daar hard nodig hebben. Maar we zullen zien! Er staat nog niets vast, er is nog niets gepland en ik kijk wel waar ik tegen die tijd zin in heb en aan toe ben. Misschien heb ik wel helemaal niet genoeg geld om meerdere keren op vakantie te gaan. Ik ben daarnaast sowieso wel van de last minute vakanties dus ik laat me verrassen! 

12. Naar welk land hoef je nooit naartoe? 

Ik ben iemand die ieder land een kans wil geven maar er zijn wel een aantal landen die onderaan mijn lijstje staan, die het minste prioriteit hebben. Eén van die landen is bijvoorbeeld Papoea Nieuw-Guinea. Ik ben hier wel al eens “geweest” toen ik hier een tussenlanding had van Cairns, Australië naar Bali. Hoewel ik me op het vliegveld zelf niet geheel onveilig voelde, is dat wel het onveiligste land waar ik ooit geweest ben. Ik had een tussenstop van ongeveer vier uur maar durfde het vliegveld ook niet af. Dat wordt overigens ook sterk afgeraden, al helemaal als je in je eentje bent. Port Moresby is de hoofdstad van Papoea-Nieuw-Guinea en is super onveilig. Je bent er gewoonweg niet veilig. Overdag niet en ’s avonds al helemaal niet. Daarom bleef ik gewoon lekker op het vliegveld zitten en hoef ik hier om eerlijk te zijn nooit meer terug. 

Dat was dan het eerste deel van de Ultimate travel tag! Er zullen snel meer delen online komen. Zoals het er nu voor staat zullen er maar liefst vier delen van deze tag online komen. Maar heb jij nou nog vragen op het gebied van reizen die je wilt stellen, doe dat dan zeker door een reactie achter te laten in de comments!

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram