Search here...
TOP
Tags

Ultimate Travel Tag | 12x reisvragen deel 3

Ultimate travel tag deel 3 | Global-Treasures.com
503 Views

Dit is ondertussen alweer het derde deel van de Ultimate Travel Tag! Hierna nog eentje te gaan en dan zijn we alweer klaar. Ik moet wel zeggen dat ik het doen van een tag als deze echt super leuk vind. Heb je dus verder nog ideeën, laat dat dan zeker even weten in de comments! En nu door naar de 12 nieuwe vragen van de Ultimate Travel Tag!

25. Meest onrealistische moment tijdens je reis?

Sommige uitzichten die ik heb gezien tijdens mijn reis zijn gewoon te mooi om waar te zijn. Dan denk je: Hoe bestaat dit? Een aantal van die foto’s heb ik al de twee vorige artikelen van de Ultimate Travel Tag laten zien, zoals die van Lake Matheson and de foto op Gili T. Om nog eens zo’n voorbeeld te geven, is de foto hieronder. Hoe kan zoiets moois bestaan? Iets wat voor mij ook nog vrij onrealistisch is, is dat ik Cairns van bovenaf heb mogen zien. En op wat voor manier! Ik deed hier namelijk een skydive en dat is ook behoorlijk onrealistisch nu ik er op terug kijk. Welke gek haalt het namelijk in zijn hoofd om zoiets te doen? Ja, ik dus. En ik heb er geen moment spijt van gehad!

Nieuw-Zeeland Lake Tekapo | Global-Treasures.com

Nog een onrealistisch moment is het uitzicht dat ik kreeg tijdens mijn Whitsundays tour in Australië. Hier gingen we naar een prachtige plek genaamd Whitehaven beach en dat is werkelijk het mooiste uitzicht dat ik denk ik ooit heb gezien. Ben je dicht bij Airlie Beach in Australië dan raad ik je zeer zeker aan om deze zeiltour te doen. Dat was ook één van de mooiste momenten van mijn reis. Hoe Whitehaven beach eruit zag? Zo.

Whitsundays Whitehaven beach | Global-Treasures.com

26. Meest schamende moment tijdens je reis?

Ik moet toegeven dat ik regelmatig schamende dingen doe tijdens mijn reis. En het erge is dat ik dat niet eens expres doe. Ik zou mezelf die schaamte nu kunnen besparen door maar één schamend moment te delen maar dat ga ik niet doen. Ik ga er namelijk twee met jullie delen. En laat ik beginnen met de minst erge.

In Sydney, Australië zat ik met een groepje Nederlanders in het hostel. We waren met z’n allen gezellig aan het kletsen en toen vroeg iemand iets aan mij. Daar gaf ik uitgebreid antwoord op en tijdens dat ik antwoord aan het geven was, zat ik een beetje op mijn stoel te wippen. De stoel was alleen van plastic en dus niet heel stevig. Ja, waarschijnlijk zie je de bui nu al hangen. Dus ik wip op en neer en in een keer glijdt die stoel onder mij weg en voordat ik het wist zat ik op de grond.. Gelukkig had ik nergens last van en deed het geen pijn en het goede nieuws was ook dat we wel even lekker konden lachen. Was het dus nog ergens goed voor geweest!

Schamend moment 2.0
Nieuw-Zeeland Lake Tekapo | Global-Treasures.com

Nu door naar het tweede verhaal. Dit speelt zich af in Wanaka, Nieuw-Zeeland. Samen met een Nederlandse vriend en vriendin besloten we nog even een avondje naar de bar te gaan. We hadden namelijk geen zin om de avond door te brengen in het hostel en wilden gewoon gezellig wat gaan drinken. Het was echt super gezellig, we dronken gezellig wat en toen zei één van de medewerkers ineens dat ze gingen sluiten en wij moesten vertrekken. Het was nog helemaal niet zo laat en daarom hadden we nog niet verwacht dat we al moesten vertrekken.

Maar goed, ik had mijn glas nog ongeveer vol zitten. En als er iets is wat ik niet kan, dan is het alcohol snel achterover slaan. Ik vond het zonde om het glas te laten staan, die vriend en vriendin hoefden het ook niet, dus besloot ik het toch maar snel achterover te slaan. En daar ging het mis.. Ik weet niet wát er precies gebeurde maar het kwam er door mijn neus weer uit.. Ik weet hoe smerig het is maar ik moet gewoon weer lachen als ik eraan terugdenk. Schamend he?

27. Grootste teleurstelling?

De grootste teleurstelling was denk ik wel toen we vanuit San Diego de grens over gingen naar Mexico. We hadden niet heel lang de tijd maar wilden gewoon even kunnen zeggen dat we ook ooit in Mexico waren geweest. Eenmaal daar liepen er kinderen op straat die de toeristen wat wilde verkopen. Al die kinderen keken even zielig en probeerden dingen als een pakje kauwgom of zakdoekjes te verkopen. Ik weet hoe mooi Mexico kan zijn en dat het er daar op die manier aan toe ging vond ik wel een beetje een teleurstelling. Vooral omdat je de ouders van die kinderen gewoon om de hoek zag staan om hun kinderen in de gaten te houden. Nee, als ik eerlijk ben voelde ik me daar gewoonweg niet veilig en daarom was dat mijn grootste teleurstelling.

28. Mooiste verrassing?

Mijn hele Amerikareis eigenlijk! Ik had er al zo lang van gedroomd om hier een keer heen te gaan en mijn broer en ik zouden allebei tegelijkertijd slagen (als het goed is). Mijn broer voor zijn VWO en ik voor VMBO-T. Daarom hadden mijn ouders besloten dat we, omdat we dan langer vakantie zouden hebben, in dat jaar naar Amerika zouden gaan. Helaas ging dat allemaal niet door omdat we toen besloten te gaan verhuizen en daarom hadden we geen budget of tijd meer om naar Amerika te gaan. Dat was wel een hele grote teleurstelling moet ik zeggen maar gelukkig besloten we het jaar daarop alsnog te gaan! Eigenlijk was de planning om een paar dagen naar New York te gaan, maar toen hadden mijn ouders zoiets van: Als we het doen, moeten we het goed doen. En daarom gingen we 21 dagen rondreizen langs de westkust van Amerika.

Ik moet toegeven dat het allemaal nog zoveel mooier was als dat ik had verwacht. Ik wist van tevoren ook niet zo goed wat ik me erbij voor moest stellen en wilde zo mind mogelijk opzoeken en voorbereiden, zodat het allemaal nog mooier en een nog grotere verrassing zou zijn. En dat is gelukt! Ik zou dan ook iedereen aanraden om een keer zo’n reis te maken. Ik weet dat het duur is, maar het is het allemaal waard. Dat garandeer ik je!

29. Favoriete ontdekking van eten tijdens een reis

100% zeker sushi! Een vriendin van me was jarig op reis en daarom wilden we samen wat gaan eten. Ik liet aan haar de keus waar we gingen eten, want zij was immers de jarige. Zij koos voor een restaurant genaamd Sushi Train en ik zag de bui al hangen. Ik ben geen groot fan van vis, al vind ik het niet heel vies, maar daarom had ik nog nooit eerder sushi gehad.

Het leuke aan de Sushi Train was dat je voor een lopende band zat en daarop werden allerlei hapjes gezet. Zo kon je pakken wat je er lekker uit vond zien en daar betaal je ook voor. Wij deelden telkens een bord zodat ik zoveel mogelijk verschillende dingen kon proeven en er zo achter kon komen wat ik het lekkerst vond. Sindsdien ben ik fan van sushi! We zijn er daarna ook nog een paar keer terug geweest.. oeps!

30. Waarom reis je?

De vrijheid die je hebt, de fantastische dingen die je ziet en de leuke mensen die je leert kennen. Als ik reis ben ik gewoon op mijn gelukkigst en daarom geef ik ook zowat al mijn geld uit aan het maken van zo’n reizen. Mensen kijken me dan weleens raar aan omdat ze niet begrijpen hoe ik zoveel reizen kan maken in een jaar. Maar het is gewoon zo dat iedereen zijn of haar geld uitgeeft aan andere dingen. Sommigen betalen meer huur voor een prachtig huis, sommigen gaan graag uiteten en geven hier al hun geld aan uit en sommige mensen shoppen graag. Ik spaar het hele jaar door om maar weer zo’n mooie reis te kunnen maken. Het is maar waar je je geld aan uit wílt geven. En ik ben gewoon hartstikke blij dat ik zoiets kan doen!

31. Heb je bepaalde woorden of zinnen geleerd tijdens je reis?

Nee, eerlijik gezegd niet. Overal waar ik kom praat ik gewoon Engels want dat werkt voor mij gewoon het beste. Andere talen beheers ik niet of niet goed genoeg en daarom houd ik het maar gewoon bij Engels. En dat werkt nog steeds goed! Wel ben ik momenteel Spaans aan het leren maar dat gaat nog lang niet goed genoeg om echt een gesprek te kunnen voere. Ik ben echt bezig met de basis en ik denk dat het nog wel even gaat duren voordat ik dat onder de knie heb..

32. Je favoriete reisgezelschap?

Niemand! Het allerliefst reis ik in mijn eentje en leer ik zoveel mogelijk mensen kennen tijdens mijn reis. Het is zo fijn om nieuwe mensen te leren kennen, of het nou Nederlanders zijn of niet, en met hen een stuk verder te reizen. Sommigen zijn al wat langer in een bepaalt land en hebben dus ook al tipis van dingen die je écht moet zien en welke je gerust over kunt slaan. Alleen reizen is gewoon super fijn omdat je veel meer in contact komt met anderen, locals én toeristen, en je op die manier het land veel beter leert kennen. Zeker een aanrader om eens te doen en waarschijnlijk wil je daarna ook niet meer anders!

33. Favoriete stad of land?

Hier moet ik ook weer even over nadenken hoor. Bij mij is het eigenlijk vaak zo dat ik een bepaalde plek maar één keer hoef te zien en daarna hoeft dat van mij niet echt meer. Hoe mooi die plek ook is, één keer is genoeg. Dat komt omdat er nog zoveel andere prachtige plekken op mijn bucketlist staan. Dan ga ik liever op onderzoek uit op een nieuwe plek. Maar goed, als ik nu mijn favoriete stad of land tot nu toe zou moeten opnoemen, dan is dat denk ik Nieuw-Zeeland.

Ik heb het er al eens eerder over gehad maar de reden dat Nieuw-Zeeland mijn favoriet is, is omdat het gewoon zo adembenemend mooi is. Iedere keer dat je denkt dat het niet mooier kan worden, wordt het dat wel en ik heb zo genoten van mijn tijd daar. Ik heb daar overigens ook een heleboel leuke mensen ontmoet en dat doet natuurlijk ook veel. Maar echt, Nieuw-Zeeland is een absolute aanrader en zou eigenlijk bij iedereen op nummer 1 op hun bucket list moeten staan, haha!

34. Beste aankoop die je op reis hebt gedaan?

Ik koop eigenlijk niet zoveel als ik op reis ga en dat komt omdat ik dan ga backpacken. Alles wat ik koop moet ik alleen maar mee sjouwen op mijn rug en dat weerhoudt me er vaak van om iets te kopen. Wel kocht ik in Australië een roze tasje waar ik heel blij mee ben! Ook kocht ik op Bali een aantal armbandjes als souvenir voor familie. En nee, het waren niet de allermooiste armbandjes of van de beste kwaliteit, maar de dag dat ik die kocht had ik een scooter gehuurd en reed ik over Nusa Lembongan. In the middle of nowhere kwam ik een aantal kraampjes tegen en daar zat een oud vrouwtje bij. Zij zat gewoon langs de weg en tegenover haar stond een klein huisje. Er rende een klein kindje rond met vieze, kapotte kleding aan en ik leefde zo met die mensen mee dat ik heel wat meer geld gaf dan dat het vrouwtje achter het kraampje voor de armbandjes vroeg. En hoe dankbaar ze was! Daarom voelde dat toch wel als mijn beste aankoop, omdat ik iemand ermee heb kunnen helpen.

35. Advies voor mensen die willen reizen maar het niet kunnen?

Als het ook maar een beetje kriebelt om te gaan reizen, moet je dat zeker doen. Heb je niet zoveel budget of ben je bang dat je heimwee krijgt of wat dan ook, dan raad ik je eerst aan om voor een minder lange tijd te gaan. Doe bijvoorbeeld eerst een stedentripje niet al te ver weg of ga gewoon een weekendje weg binnen je eigen land. Of dat je dat nu met z’n tweeën of alleen doet, dan kun je wel alvast een beetje wennen. Zelf heb ik zoiets niet gedaan toen ik in mijn eentje ging backpacken omdat ik dacht dat dat niet nodig was maar dat is ook iets persoonlijks. Ik reis sowieso al best wel veel dus ik wist wat beter waar ik aan toe was.

Tip nummer twee is een hele goede voor iemand die wel het geld heeft maar niet weet of het iets voor hem of haar is maar toch de gok wil wagen. Koop een flexibele ticket! Dat is echt een lifesaver en je gaat met een gerust hart op reis. Ik plande dus dat ik voor vijf maanden weg zou gaan maar je weet nooit wat er op je pad komt.

Misschien heb je veel last van heimwee, gebeurt er thuis iets waardoor je naar huis wil of, bekijk het van de zonnigere kant, je hebt het zo goed naar je zin dat je langer wilt blijven! Met zo’n flexibele ticket kun je je terugvlucht nog gewoon wijzigen maar dan weet je in ieder geval dat je nergens aan vast zit. Dat gaf mij wel wat meer rust voordat ik vertrok. Nu heb ik hem uiteindelijk niet nodig gehad maar het is fijn om te weten dat je eerder naar huis kúnt, mocht dat nodig zijn.

36. Reis accessoire die je altijd meeneemt?

Ik heb er eigenlijk wel een aantal. Eén van die dingen is een powerbank want ik kan niet zonder zo’n ding. Ik vind het namelijk niet fijn om mijn telefoon in een hostel zomaar ergens op te laten laden als ik slaap. Mensen kunnen zomaar binnenkomen en dat ding meenemen en dan heb ik een probleem. Daarom laad ik ’s nachts mijn powerbank op zodat ik de volgende ochtend mijn telefoon op kan laden als ik weer moet vertrekken. Ideaal is dat!

Verder heb ik eigenlijk altijd een dunne slaapzak bij, een insect shield heet dat volgensmij, voor het geval er bedbugs zitten. Het is in hostels niet altijd even schoon en daarom vind ik het wel fijn om hierin te liggen. Zeker een aanrader voor als je gaat reizen en je in hostels verblijft! Je ligt hier namelijk ook echt in, niet onder, en er zit een laagje op die je beschermt tegen insecten. Heel handig dus!

Het derde en laatste artikel dat ik altijd meeneem is een wereldstekker. Zoals je waarschijnlijk wel weet zijn de stopcontacten niet overal ter wereld hetzelfde. Zo’n wereldstekker past overal ter wereld in het stopcontact zodat jij toch gewoon je apparaten op kunt laden. Deze zijn overigens ook nog altijd op het vliegveld of in je vakantieland aan te schaffen, voor het geval je hem vergeten bent.

Ultimate Travel Tag deel 3

Dat waren de twaalf vragen van de Ultimate Travel Tag deel 3 alweer. Wil je de andere twee delen nou ook nog graag lezen? Klik dan hier voor deel 1 en hier voor deel 2. Zoals ik in de vorige delen ook al zei hoor ik het graag van je als jij nog vragen voor mij hebt op het gebied van reizen. Laat die dan ook zeker even achter in de comments hieronder!

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram