Search here...
TOP
Tags

Ultimate Travel Tag | 12x reisvragen deel 2

Ultimate travel tag 2 - Tags | Global-Treasures.com
402 Views

Een tijdje terug kwam er een artikel online waarin ik de eerste 12 vragen van de Ultimate Travel Tag beantwoordde. Heb je dat artikel nog niet gelezen? Doe dat dan zeker nog even. Klik hier om naar de Ultimate Travel Tag deel 1 te gaan. En je raadt het waarschijnlijk al: vandaag is het tijd voor deel 2. In dit artikel beantwoord ik opnieuw 12 vragen op het gebied van reizen!

13. Welke plek vond je zo speciaal dat je er nog eens naar terug wilt?

Los Angeles! Ik ben hier tijdens mijn roadtrip in 2016 een paar dagen geweest maar ik vond het nog net niet lang genoeg. We hebben alleen de toeristische dingen gedaan en gezien en daardoor heb ik niet het gevoel alsof ik het échte Los Angeles heb gezien. Ik wil daar nog een keer gaan shoppen en gewoon over straat lopen, genieten van de stad. Toen wij hier waren brachten we een bezoekje aan Universal Studios, deden we een tour door de stad en meer was het eigenlijk niet. Dat vind ik gewoon zonde want de stad heeft zoveel meer te bieden. Daarom zou ik hier graag nog een keer terug willen!

14. Welk land heb je bezocht waar je nooit meer naar terug wil?

Dubai was voor mij het minst leuke. Dat is natuurlijk geen land, Dubai valt onder de Verenigde Arabische Emiraten, maar aangezien ik alleen in deze stad ben geweest heb ik het even specifiek daarover. Begrijp me niet verkeerd, Dubai is een hele leuke stad, maar er is niet super veel te doen. Daarnaast ben je verplicht (uit respect voor hun cultuur) om een rokje of broek te dragen die over je knieën komt en moet je je schouders bedekt hebben. Dat is ook niet echt plezierig met die temperaturen daar. En wij als Europeanen zijn daar erg interessant en dan heb ik het vooral over het oudere deel van de stad. Er worden gewoon “stiekem” foto’s van je gemaakt of mensen komen gewoon naar je toe om met je op de foto te gaan. Iedereen kijkt zo extreem naar je dat ze zowat achterstevoren gaan lopen om jou te kunnen bekijken. Heel fijn is dat natuurlijk niet.. Verder is eb. er niet zo extreem veel te doen en je hoeft er dus ook niet voor een hele lange tijd heen te gaan. Het was een leuke reis, begrijp me niet verkeerd, maar het is geen plek waar ik nog voor een tweede keer heen hoef omdat ik het idee heb dat ik alles wel zo ongeveer gezien heb.

15. Het laatste land dat je hebt bezocht?

Het laatste land dat ik heb bezocht is Turkije. Hier ging ik eind april naartoe samen met de hele familie en dat was ook weer super leuk. We zijn hier nu al een aantal keren geweest en hoewel ik het land nu wel ongeveer gezien heb, blijft het leuk omdat we met de hele familie samen zijn. We zijn met een lekker grote groep en persoonlijk vind ik dat erg leuk. Maar als ik nu een keus zou moeten maken dan zou ik liever nog een keer naar Egypte gaan, in plaats van Turkije. Maar natuurlijk wel weer met de hele familie!

16. Je favoriete plek op de wereld tot nu toe?

Dat is een hele goede vraag waar ik even over na moest denken. Ik denk eerlijk gezegd dat ik niet echt een favoriete plek heb. Er zijn veel plekken waar ik van heb genoten maar ik heb het idee dat ik mijn “favoriete” plek nog niet heb gevonden. Dat kan in ieder geval nog komen! Als ik nu iets zou moeten noemen, dan zeg ik Gili Trawangan. In het eerste deel van de Ultimate Travel Tag werd de vraag gesteld hoe mijn favoriete vakantie eruit zag. Ik antwoordde toen: Fel blauw water, lekker eten en dit allemaal met leuke mensen. Dat is precies hoe de perfecte vakantie er voor mij uitziet! En dat is waarom ik nu Gili T als antwoord geef. Want dat zag er namelijk zo uit!

Ultimate travel tag 2 - Tags | Global-Treasures.com

17. Favoriete plek in Nederland?

Mijn eigen huisje! Ik moet zeggen dat ik binnen Nederland niet zoveel reis. Ik weet dat er een aantal pareltjes te vinden zijn in ons kleine kikkerlandje maar het trekt me gewoon niet zo. Liever ga ik dan naar een warmer land omdat dat voor mij meer voelt als vakantie. Maar dat is natuurlijk iets persoonlijks! Daarom is en blijft mijn favoriete plek in Nederland gewoon lekker mijn eigen huis.

18. Je staat op het vliegveld en je mag een bestemming kiezen, naar waar dan ook. Naar welk deel van de wereld zou jij dan vliegen?

Ik zou waarschijnlijk kiezen voor Noord-Amerika. En dat zou ik dan vooral doen omdat ik graag nog een keer naar Canada wil. En hoewel ik al eens in de Verenigde Staten ben geweest, zou ik dat graag nog een keer doen. Er is namelijk zoveel meer te zien dan dat wij hebben gedaan toen we hier waren. We hadden toen ook maar 21 dagen dus het is onmogelijk om daar alles in te zien. Natuurlijk hoor je mij niet klagen want dat was één van de mooiste reizen van mijn leven, toch zou ik daar nog een keer terug willen om nog meer te zien.

19. Welke is jouw favoriet? – Een tropisch eiland, een ski-vakantie of een stedentrip?

Eerlijk gezegd klinkt het alledrie super leuk. Ik denk dat mijn keus uitgaat naar een tropisch eiland. Dat doe ik gewoon het aller, allerliefst. Al zeg ik ook geen nee tegen een ski-vakantie! Vroeger gingen we ieder jaar naar Oostenrijk om lekker een weekje te gaan skiën. Helaas zit dat er nu niet meer in en daarom heb ik dat ook al een aantal jaren niet meer gedaan. Maar goed, misschien volgend jaar! Voor nu zou ik in ieder geval kiezen voor een tropisch eiland.

20. Mijn top 3 handbagage musthaves?

Mijn top 3 handbagage must haves zijn niet zo speciaal als dat je misschien hoopt. Dat zijn namelijk: chapstick, mijn e-reader en een powerbank. Ik heb best snel last van droge lippen en daarom ga ik nergens heen zonder chapstick. Vooral op dagen dat ik veel moet reizen, of dat nou met het vliegtuig, de bus of de trein is, dan lijken mijn lippen extra droog. Daarom vergeet ik die nooit. Mijn e-reader is ook één van de drie items die zeker meegaan in mijn handbagage. Er staan namelijk een heleboel leuke boeken op en ik kan niet wachten om die te gaan lezen. Plus het is gewoon fijn om de tijd te doden, of je nu in het vliegtuig zit of bij de gate zit te wachten. Dan als allerlaatste kan ik niet zonder mijn powerbank. Of mijn telefoon, e-reader of toetsenbord nou leeg is, ik hoef niet in paniek te raken dat ik zonder kom te zitten door mijn powerbank. Een echte lifesaver als je het mij vraagt!

21. Welke 3 dingen zou je graag meenemen op reis als het kon?

Sowieso mijn twee katten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ze wel mis als ik aan het reizen ben maar tegelijkertijd weet ik wel dat er goed voor ze wordt gezorgd door mijn ouders. Maar het blijft wel balen dat ik niet met ze kan knuffelen en daarom zou ik ze graag meenemen om ze de wereld te laten zien. Maar dat gaat natuurlijk niet! En het derde ding dat ik graag zou meenemen op reis, is mijn laptop. Maar dat is wat ik bewust niet doe omdat er zoveel met je laptop kan gebeuren. Daarnaast is het een zwaar ding om overal mee heen te sjouwen en wil ik zo optimaal mogelijk van mijn reis genieten. Dat betekent ook dat ik niet afgeleid wil worden door mijn laptop, als ik die mee zou hebben. De tijd die ik dan achter mijn laptop zou doorbrengen voor het schrijven van artikelen, kan ik ook steken in het zien van de prachtige landen die ik bezoek. Daar heb ik een punt, toch?

22. Nog reistips die je wilt delen?

Wees niet bang om alleen te reizen. Iets meer dan een jaar geleden vertrok ik in mijn eentje op reis en dat is echt de beste beslissing ooit geweest! Je leert super snel mensen kennen met wie je samen kunt reizen en dat is gewoon een hele andere manier van reizen. Ik hou er gewoon van en zou het iedereen aanraden! Ik wil nu eigenlijk ook niet meer anders. Hoewel het, vooral de eerste keer, gewoon wat spannend is moet je het gewoon doen. Je bent echt helemaal nooit alleen en ik heb op die manier de leukste mensen leren kennen. Zelfs mensen waarmee je normaal gesproken misschien niet zo snel in gesprek zou gaan. Het leuke is ook dat je elke heel snel heel goed leert kennen omdat je meteen zoveel tijd met elkaar doorbrengt en dat is er zo leuk aan. Ik kan echt helemaal niets negatiefs opnoemen van alleen reizen. Zeker doen dus!

23. Mijn leukste reiservaring?

Ik heb ondertussen al zoveel leuke reizen gemaakt dat ik het erg moeilijk vind om mijn allerleukste reiservaring op te noemen. Toch heb ik een keuze kunnen maken, namelijk mijn skydive in Cairns, Australië. Het grappige was namelijk dat ik altijd heb gezegd dat ik nóóit van mijn leven een skydive zou doen. Maar weet je, je zit aan de andere kant van de wereld en daar is gewoon alles anders. Mensen noemen je al gek omdat je daar in je eentje zit, dan kun je net zo goed ook maar meteen een skydive doen. En dat was gaaf! Ik heb er geen moment spijt gehad en van alles genoten, hoe eng het stiekem ook was. Dat maakte het de leukste reiservaring, omdat het natuurlijk super gaaf is en omdat ik altijd zei dat dat iets was wat ik nóóit van mijn leven zou doen.

24. Mijn minst leuke reiservaring?

Dat was wel tijdens mijn verblijf op Bali. En begrijp me niet verkeerd, Bali zelf was top, maar er was één specifiek moment wat ervoor zorgde dat ik me even niet zo veilig voelde. Ik verbleef in een hostel in Kuta waar ik twee dagen zou verblijven omdat daarna een vriendin pas zou landen vanuit Nederland. Zelf kwam ik uit Australië en had dus nog een paar dagen alleen voordat zij kwam. Op een avond in Kuta liep ik op de stoep, langs een drukke weg richting mijn hostel. Er stopte iemand met een scooter langs mij en begon tegen mij te praten. Maar die man praatte niet goed Engels en hij wees naar zijn scooter, alsof hij mij ergens heen wilde brengen.

Natuurlijk ben ik niet gek en zou ik nooit bij een onbekend iemand op de scooter stappen. Dus ik bedankte hem beleefd en wilde weglopen. Toen pakte hij mijn arm vaste en probeerde mij op zijn scooter te trekken. Gelukkig kon ik mij los krijgen en dus liep ik verder. Maar die man kwam mij gewoon achterna en pakte opnieuw op een pijnlijke manier mijn arm vast. En niemand in die drukke straat deed iets! Gelukkig kreeg ik mezelf opnieuw los en toen liep ik maar met een groep mensen mee die toevallig langs kwamen gelopen. Ja, dat was wel even een schrikmomentje ja en dat maakte het mijn minst leuke reiservaring.

Het einde van deel 2

Dat was het alweer voor deel twee van de Ultimate Travel Tag. Dat betekent dat er nog twee delen van deze tag aankomen. Heb jij nou nog vragen waarvan je wil dat ik er antwoord op geef, laat het me dan zeker even weten in de comments!

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram