Search here...
TOP
Reisverhalen

Thailand dag 9 | Dagtrip naar Chiang Rai

White Temple in Chiang Rai, Thailand | Global-Treasures.com
228 Views

Een activiteit die we zeker niet over wilden slaan, was een bezoekje brengen aan Chiang Rai. Eigenlijk alle activiteiten die wij hebben geboekt tijdens ons verblijf in Chiang Mai, boekten wij via ons hostel. Zo ook deze. Van medereizigers hadden we al goede dingen gehoord over deze activiteit, vandaar dat we hem zeker niet over wilden slaan. In dit artikel lees je er meer over!

Begin van de dag

Net als de dagen hiervoor stonden we vroeg op om in het hostel te ontbijten, waarna we niet veel later werden opgepikt door onze tourguide. We zouden namelijk de hele dag weg zijn omdat het vanuit Chiang Mai nog een heel stuk rijden is naar Chiang Rai. Máár we hadden toch niets beters te doen en wilden graag de witte en de blauwe tempel zien. Thailand is nou eenmaal groot, dus dan ligt alles gewoon wat verder uit elkaar. 

De busrit naar Chiang Rai

Zoals wel te verwachten was, vloog de busrit voorbij. Dat krijg je met mooi uitzicht en leuk gezelschap. Na een uurtje of twee hielden we een kleine pauze zodat we naar het toilet konden, en kreeg je de mogelijkheid om over een klein marktje te lopen waar je mooie souvenirs kon kopen. Er waren veel meer bussen die hier stopten, wat het wel druk maakten. Dat maakte het ook wel zo’n échte toeristische attractie, wat ik jammer vond. Ik ga liever off the beaten track, maar dan had ik misschien niet zo’n activiteit moeten kiezen. 

Dagtrip naar Chiang Rai, Thailand | Global-Treasures.com

De witte tempel 

De allereerste stop die we maakten, was bij de witte tempel. Er werd hier streng gecontroleerd of je wel goed gekleed was voordat je de tempel mocht betreden. Was dat niet het geval, dan moest je een lange ruk of sjaal huren. 

Eenmaal het terrein op was het wel wat aan de drukke kant, maar de witte tempel is echt prachtig. Zeer zeker de mooiste tempel die ik tot nu toe heb gezien. Niet alleen in Thailand, maar ook in Vietnam, Cambodja en Bali. Ben je dus in de buurt, dan zou ik zeker aanraden om een bezoekje te brengen aan deze tempel.

Je kon zelfs de tempel in, wat ook wel heel leuk was om te zien. Vergeet bij het betreden alleen niet je schoenen uit te doen. Dat is namelijk een strenge regel die je moet handhaven binnen tempels in Thailand. 

Waarom een bezoekje brengen aan de zoveelste tempel? 

Ik weet het, Thailand staat vol met tempels. De een nog mooier dan de ander. Misschien ben je er al een tijdje en heb al meer dan genoeg tempels gezien naar je zin. Maar toch is deze tempel de moeite waard. Waarom? De witte tempel wordt beschouwd als het pad naar de hemel. Voordat je bij de witte tempel naar binnen kunt, moet je eerste een brug over. Langs deze brug steken allemaal handen naar boven. Deze staat als teken voor het pad naar de hemel. En als je de tempel betreedt, dan voelt dat ook zo. 

White Temple in Chiang Rai, Thailand | Global-Treasures.com

Lunchpauze 

We waren natuurlijk al even onderweg, daarom was het tijd om te gaan lunchen. Dit werd allemaal geregeld door onze tourguide, dus gingen we naar een restaurantje waar we van alles voorgeschoteld kregen. Er waren een aantal vleesgerechten, maar er werd ook rekening gehouden met de vegetariërs onder ons. Het leuke was dat je genoeg keus had, waardoor je ook wat nieuwe dingen kon uitproberen. 

Blauwe tempel 

Niet lang na het eten moesten we weer door naar de volgende plek. Doordat we zo ver moesten rijden vanuit Chiang Mai, hadden we een strak schema. Daarom moesten we door naar de blauwe tempel. Ook deze was adembenemend, net als de witte tempel. Heel groot was hij niet, maar alles was gewoon tot in de puntjes perfect. Van onze tourguide kregen we ook nog uitleg over de tempel en de schilderingen op het plafond en de wanden. 

De blauwe tempel is nog een redelijk niet gebouw. Hij is gebouwd in 2016 en is een stuk kleiner dan de witte tempel. Maar dat maakt hem zeker niet minder mooi. De blauwe kleur met de goudgele details maken dit een waar kunstwerk. Ben je in de buurt, twijfel dan niet en breng een bezoekje aan de blauwe tempel! 

Het mysterieuze zwarte huis (black house) 

De laatste stop van de dag was bij het zwarte huis. Thawan Duchanee was een Thaise kunstschilder, architect en beeldhouwer. Het zwarte huis wordt ook wel de zwarte tempel genoemd, het tegenovergestelde van de witte tempel. Want hoewel de witte tempel symbool staat voor reinheid en wijsheid, staat de zwarte tempel symbool voor dood, ziekte en ouderdom. Zo kun je in de tempel een heleboel skeletten van dieren, slangenhuiden en zelfs een dode alligator vinden. Deze items verzamelde Thawan Duchanee van over de hele wereld. 

De zwarte tempel bestaat uit zo’n 40 verschillende gebouwen, en in één van die gebouwen heeft Thawan Duchanee zelfs gewoond tot aan zijn overlijden. Je mocht niet alle gebouwen betreden maar de meesten hadden glazen wanden waardoor je makkelijk naar binnen kon kijken en waar dingen werden tentoongesteld. Heel interessant om te zien, al moet ik wel zeggen dat ik de blauwe en de witte tempel indrukwekkender vond. 

Terug naar het hostel 

Na hier een tijdje te hebben rondgelopen was het helaas alweer tijd om vanuit Chiang Rai terug naar Chiang Mai te gaan. We hadden nog een hele terugreis voor de boeg, en het was al wat later op de middag. Gelukkig ging ook de terugreis weer heel snel, waardoor we binnen no time terug in ons hostel waren. Hier besloten we ons even op te frissen en naar een rooftop bar te gaan. Daar hebben we gedineerd en de rest van de avond doorgebracht onder het genot van een aantal cocktails. Wederom een geslaagde dag. Mocht je in de buurt zijn, bezoek dan zeker deze tempels. Ze zijn één voor één de moeite waard. Wil je nou graag alvast een tour boeken vanuit Chiang Mai, dan kan dat hier.

Meer artikelen lezen zoals deze? Klik dan hier.

Bedankt voor het lezen! 

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram