Search here...
TOP
Reisverhalen

Thailand dag 8 | Olifanten sanctuary

Elephant Sanctuary, Thailand | Global-Treasures.com
253 Views

Tijdens onze achtste dag in Thailand was het tijd voor iets waar ik al lang op had gewacht: het bezoeken van een olifanten sanctuary. En voordat je me aanvalt, hear me out. De olifanten mochten namelijk vrij rondlopen. Hadden ze dus geen zin om naar je toe te komen, dan had je pech. De dieren werden niet gedwongen tot dingen die ze niet wilden, er werd niet op ze gereden en ze hadden een ontzettend groot gebied tot hun beschikking. 

Begin van de dag 

De wekker ging al vroeg maar gelukkig hadden we het de avond van tevoren niet heel laat gemaakt. We wisten namelijk al een tijdje dat deze activiteit eraan zat te komen: het bezoek van een olifanten sanctuary. ‘s Ochtends ontbeten we wat en werden we niet heel veel later opgepikt door onze tour guide. We waren met een klein groepje en moesten best wel een stukje rijden om bij de sanctuary te komen. Dat was voor ons geen probleem omdat we er zeker van wilden zijn dat we voor een sanctuary gingen waar de olifanten vrijheid hadden. We wilden de Thaise mensen niet supporter om olifanten in kleine kooien te stoppen en waar ze tam worden gemaakt door ze met stokken te slaan zodat toeristen erop kunnen rijden. Nee, dan betaal ik liever wat meer en rijd ik liever wat verder, dan dat ik aan zoiets mijn geld uitgeef. 

Eenmaal bij de sanctuary

Toen we eenmaal bij de sanctuary waren aangekomen, werden we gevraagd om ons om te kleden. Zo droegen we allemaal (hele charmante) ongeveer dezelfde kleding. Je moest alle spullen achterlaten om er zeker van te zijn dat de olifanten dit niet af konden pakken. Wel mocht ik mijn camera meenemen, maar die gaf ik aan de medewerker zodat hij ondertussen wat foto’s kon knippen. 

Bereiden van het voer 

Omdat we de olifanten wel mochten voeren, mochten we zelf het eten bereiden. We kregen allemaal een mesje en zo mochten we de bamboe kort hakken en in een mandje meenemen. Dat is zwaarder dan ik had verwacht! Maar niet veel later gingen we te voet naar de olifanten. Al redelijk snel kwamen ze allemaal aangehuppeld omdat het etenstijd was. Dat was echt heel erg speciaal om te zien. 

Nadat we een paar foto’s met de olifanten hadden gemaakt tijdens het geven van het voer, was het tijd om naar het water te gaan. Gelukkig hadden de olifanten er vandaag zin in, want ze liepen zelfs al wat vooruit richting het water. Je mocht vanaf de kant kijken naar de olifanten, of je mocht mee het water in. Of nouja, zolang je maar genoeg afstand hield. Maar ook dit was een hele leuke ervaring en zou ik iedereen aanraden! 

En toen was het etenstijd!

Voor ons, dit keer. We kregen de mogelijkheid om te douchen en ons om te kleden en nadat iedereen helemaal fris en fruitig was (in hoeverre dat kon). Vervolgens was het tijd om te eten. Hier leerde je om je eigen soep te maken, wat ook heel erg leuk was. Je mocht ook zelf kiezen welke ingrediënten je in de soep deed. 

Nadat iedereen klaar was, was het helaas al weer tijd om de olifanten achter te laten en terug te gaan naar ons hostel. Omdat we al zo vroeg waren vertrokken voor deze activiteit, waren we redelijk op tijd terug. En daar maakten we gebruik van! 

Tijd voor een frisse duik! 

Omdat het die dag erg warm was, besloten we dat we wilden gaan zwemmen. Helaas hadden we bij het hostel geen zwembad tot onze beschikking, dus besloten we naar een hotel te gaan waar je gebruik mocht maken van het zwembad. Hier betaalde je wel een kleine vergoeding voor, maar dat was geen probleem. Het zwembad lag namelijk op de bovenste etage! Dat is heel gaaf om een keer meegemaakt te hebben. Ook hadden ze er lekker eten, dus hier nuttigden we ook alvast ons avondeten. Zeker een aanrader als je in Chiang Mai bent en je hebt geen zwembad bij je hostel zitten! 

Dat was het alweer voor het artikel van vandaag. Wil je meer reisverhalen over Thailand lezen, zoals dit artikel? Klik dan hier. Heb je meer interesse in tips voor als je afreist naar Thailand, klik dan hier

Bedankt voor het lezen! 

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram