Search here...
TOP
Reisverhalen

Thailand dag 7 | Cooking class & Night market

Gefrituurde banaan, Mama Noi cooking class Chiang Mai, Thailand | Global-Treasures.com
719 Views

Het was vandaag al weer vroeg dag want er stond een leuke activiteit op de planning: Een cooking class! Deze begon al redelijk op tijd, zodat ik niet te laat terug zou zijn in het hostel. De vriendin met wie ik was besloot namelijk nog even uit te rusten omdat ze zich nog steeds niet goed voelde. 

De dag starten bij de ochtendmarkt 

Voordat de cooking class begon, werden we één voor één opgepikt bij onze hostels en guest houses. Vervolgens werden we bij de ochtendmarkt afgezet. Alle lokale mensen gaan al rond een uur of 6 ’s ochtends naar de markt om zo de beste producten mee naar huis te kunnen nemen en om zo de hitte van de middag voor te zijn. 

We kregen een rondleiding over de markt. Hier en daar mochten we wat dingen proeven en ook kregen we de mogelijkheid om zelf nog even wat rond te lopen en dingen te kopen als we dat wilden. Niet veel later gingen we terug de busjes in en werden we gedropt waar de workshop werd gehouden. We werden in verschillende groepjes verdeelt en al snel kon de cooking class beginnen! 

Lees ook: 5x Fijne hostels & Guest houses Thailand

De cooking class 

Er waren een aantal verschillende recepten waaruit je mocht kiezen dus op die manier zat er altijd iets bij wat je lekker vond. Er stond zelfs bij hoe pittig de recepten zijn, maar het was niet zo dat je dit aan moest houden. Ze geven je genoeg vrijheid om alles zo pittig te maken als dat je zelf wilt. 

De gerechten die ik koos om te maken waren één voor één allemaal te lekker voor woorden. Ik koos voor de spring rolls, pad Thai, deep fried banana en de Tom Ka soup. Ook mochten we nog zelf Thaise thee maken die ook overheerlijk was. Mocht je zin en tijd hebben om een cooking class te doen, dan raad ik de Mama Noi cooking class zeker aan! 

Voordelen Mama Noi 

Wat ik heel fijn vond aan de Mama Noi cooking class was dat alles goed werd uitgelegd. De medewerkers spreken goed Engels, je hebt genoeg keus uit de gerechten die mogelijk zijn, veel dingen worden al voor je gesneden maar de dingen die wij als toeristen niet gewend zijn worden goed uitgelegd. 

Aan het eind van de workshop krijg je zelfs je eigen kookboek mee met daarin alle recepten, ook degene die je niet hebt gemaakt. Zo kun je thuis alles nog een keer doornemen! En het belangrijkste van alles was natuurlijk dat de gemaakte gerechten echt súper lekker waren. Jammer dat ik door het warme weer niet zoveel kon eten. Maar daarvan was het voordeel ook weer dat je het eten dat je niet op kan, mee mag nemen om later nog op te eten. Hoe fijn! 

Lees ook: 8x wat te doen in Chiang Mai 

Mama Noi cooking class, Chiang Mai, Thailand | Global-Treasures.com

Na de cooking class 

Wat later op de middag was ik weer terug in het hostel en besloten Merel en ik wat leuks te gaan doen. We hadden nog helemaal niet de kans gehad om Chiang Mai te bekijken, dus besloten we erop uit te gaan. Voor de zekerheid namelijk we zwemkleding mee en dat was maar goed ook! Uiteindelijk kwamen we bij een zwembad uit waar we de rest van de dag hebben doorgebracht. Je moet namelijk ook even aan je kleurtje werken als je in het buitenland zit. 

Daarmee sloten we de dag af. We gingen namelijk wat eten op een rooftop bar en waagden ons daar aan de cocktails. Hier hebben we een paar uurtjes doorgebracht. Daarna zijn we snel genoeg gaan slapen want de volgende dag stond er namelijk weer iets leuks op de planning. Meer daarover lees je in het volgende artikel! 

Bedankt voor het lezen! 

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram