Search here...
TOP
Reisverhalen

Thailand dag 5 | Busrit en avondmarkt Chiang Mai

Tempels in Ayutthaya, Thailand | Global-Treasures.com
623 Views

Tijdens onze vijfde dag in Thailand was het dan eindelijk tijd om naar Chiang Mai te vertrekken. Deze plek stond hoog op mijn lijstje en ik kon niet wachten om te zien wat deze stad te bieden had. Al zoveel goede verhalen had ik over de plek gehoord en nu ging ik het dan eindelijk met eigen ogen zien. We zouden wel wat later op de dag aankomen, maar hopelijk zouden we wel op tijd zijn voor de populaire avondmarkt!

Vertrek vanuit Ayutthaya 

In het hostel werden we opgepikt met een tuktuk, die ons naar de plek bracht waar we opgepikt zouden door de bus. Eerlijk gezegd wisten we helemaal niet goed wat we moesten verwachten, maar ik had zin om gewoon rustig in de bus te zitten en het prachtige Thailand vanuit daar te bekijken. Vanuit Ayutthaya naar Chiang Mai was het was het zo’n 9-10 uur. 

We moesten best wel even op de bus wachten omdat deze wat vertraging had opgelopen. Daar kreeg ik het al warm van want ik dacht dat we de bus hadden gemist, terwijl we er minstens een half uur van tevoren waren. Gelukkig was dit niet het geval en konden we ongeveer een half uur na de geplande tijd vertrekken. 

Eenmaal in de bus 

Dit was zo’n leuke ervaring! Je had meer dan genoeg beenruimte, je stoel kon je naar achteren zetten om lekker te gaan liggen en we kregen meer dan genoeg eten. Toen we gingen zitten kregen we al bijna meteen onze lunch. Ook kregen we snacks en drinken tussendoor, wat super handig was. Er lag zelfs een deken en oordopjes! Zo konden we ons zeker de hele dag vermaken. 

Chiang Mai 

Pas in de avond kwamen we aan in Chiang Mai. We hadden nog geen avondeten gehad dus besloten we dat eerst te doen voordat we naar het hostel gingen. Waar we werden afgezet zaten we meteen dichtbij een klein winkelcentrum, waar we direct wat te eten konden halen. Wij besloten naar de McDonalds te gaan, maar je had er genoeg andere eettentjes en dergelijke. 

Toen we eenmaal klaar waren met eten, werden we met de taxi naar ons hostel gebracht. Dat was toch nog wel een stukje rijden. En wauw, wat was dat een mooi hostel! De mooiste waarin ik in tijden heb gezeten. Hij staat daarom dan ook zeker op de eerste plek in mijn lijstje van fijne hostels en guest houses in Thailand. Mocht je zelf binnenkort naar Thailand gaan, vergeet dan ook zeker niet om dat artikel te lezen. Zo ben je er zeker van dat je in goede hostels terechtkomt! 

Lees ook: 5x Fijne hostels & Guest houses 

Chiang Mai’s Avondmarkt

Het leuke was dat er voor ons hostel een avondmarkt aan de gang was, die ik besloot te bezoeken. Het was al redelijk laat dus de vriendin met wie ik was besloot op de kamer te blijven, maar ik wilde er nog even op uit. Op deze avondmarkt kon je echt van alles vinden: eten, sieraden, kunst en noem maar op. Een super leuke ervaring en absoluut een aanrader. Vandaar dat hij ook in mijn lijstje te vinden is met dingen die te doen zijn in Chiang Mai. 

Lees ook: 8x Wat te doen in Chiang Mai 

Tegen de tijd dat ik terug was in het hostel was het eigenlijk zo ongeveer tijd om te gaan slapen. Meer hebben we die avond daarom ook niet meer ondernomen. Wat we de volgende dag gaan doen lees je in het volgende artikel! 

Wil je meer artikelen lezen over mijn tijd in Thailand? Klik dan hier. Ga je binnenkort zelf naar Thailand en ben je op zoek naar tips voor dit prachtige land? Klik dan hier.

Bedankt voor het lezen! 

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram