Search here...
TOP
Reisverhalen

Thailand dag 4 | Wat Maha That Ayutthaya

Tempels in Ayutthaya, Thailand | Global-Treasures.com
648 Views

De ochtend van onze vierde dag in Thailand brachten we rustig door. We besloten dat het genoeg was om één dag in Ayutthaya door te brengen, en daarom wilde ik vast de rit naar Chiang Mai vastgelegd hebben. Dus was het aan mij om dat te gaan regelen. Later op de dag stond onder anderen de Wat Maha That tempel op de planning. Maar daar lees je zometeen meer over.

Lees ook: 6x Lekkere restaurants in Ayutthaya

Met de trein naar Chiang Mai

We begonnen te twijfelen over hoe we het beste vanuit Ayutthaya naar Chiang Mai konden gaan. Het liefst gingen we die avond met de nachttrein, zodat we geen hele dag zouden hoeven reizen. Maar coupés met bedden waren al allemaal volgeboekt, en om nou op gewone banken te moeten gaan zitten zagen we eigenlijk ook niet helemaal zitten.

Toch besloten we een ticket te boeken, omdat we niet wisten wat we anders het beste konden doen. Niet snel daarna werd ons in het hostel verteld dat we ook met de bus konden gaan. Het was alleen zo dat ook deze helemaal volgeboekt zat voor die dag. Dus óf we gingen met de nachttrein waar we allesbehalve comfortabel konden zitten, waardoor we waarschijnlijk de hele nacht niet kunnen slapen, óf we blijven nog een nachtje in Ayutthaya en vertrokken de volgende ochtend met de bus. Wij kozen uiteindelijk voor dat laatste.

We wilden eigenlijk niet nog een dag weggooien maar als we de nachttrein hadden gepakt, hadden we waarschijnlijk ook de hele nacht niet kunnen slapen. Dan is je ritme ook helemaal door de war én waren we allebei waarschijnlijk niet te genieten omdat we zo moe waren. 

Waarom met de bus?

Hoewel ik graag had willen ervaren hoe het is om met de nachttrein te gaan, stonden we op dat moment niet te popelen. Dat kwam omdat we dan waarschijnlijk heel oncomfortabel zouden zitten en daar zat niemand van ons op te wachten. Maar nu was het tijd om een nieuw hostel te boeken, omdat we erachter kwamen dat het hostel waar we de vorige nacht sliepen, helaas al vol zat.

Via Hostelworld hadden we nog maar een paar opties maar uiteindelijk hadden we er eentje gekozen en geboekt. Onze spullen lieten we achter in ons oude hostel en dus besloten we Ayutthaya in te gaan en de vele tempels en dergelijke te gaan bekijken. Startend met de Wat Maha That tempel.

Terug naar het hostel

Na de hele dag onderweg te zijn geweest, tijd die we vooral doorgebracht hadden bij de Wat Maha That tempel, vonden we het tijd om onze spullen op te halen bij het oude hostel, om vervolgens naar het nieuw geboekte hostel te gaan. De twee hostels lagen niet zo heel ver van elkaar vandaan, dus besloten we te lopen. Eenmaal in het hostel aangekomen, moesten we best wel lang wachten. Vervolgens vertelde de medewerker ons dat het hostel al volgeboekt zat! Terwijl ze op Hostelworld nog steeds kamers aanboden voor die nacht..

De reden dat alle hostels vol zaten, was omdat er een soort festival zou plaatsvinden. Daardoor kwamen er allemaal mensen vanuit andere steden en dorpen om dit bij te kunnen wonen. Die sliepen daarom ook allemaal in hostels, waardoor er nergens meer plek was voor ons. In het hostel gaven we daarom aan dat we geen andere slaapplek hadden, omdat alles al vol zat. Gelukkig kende de eigenaar nog wel een hostel waar nog wél plek was.

Lees ook: 4x Slechte hostels & guest houses Thailand

Ayutthaya ontdekken

Er zijn verschillende manieren om het prachtige Ayutthaya te ontdekken. Wij besloten om te voet door de stad te gaan, maar het is ook mogelijk om zelf een fiets te huren. Wij waren best wel onder de indruk en tegelijkertijd werden we overdonderd door het aantal tempels die er te vinden zijn in Ayutthaya. Liever had ik daarom een tour gedaan met een guide, die ons naar de mooiste tempels kon brengen. Ik heb namelijk geen idee welke tempels we nu eigenlijk gezien hebben, en of we mooiere hebben misgelopen. Alleen daarom zou ik al een keer terug willen naar Ayutthaya.

Ga jij zelf binnenkort naar Ayutthaya en wil je wel goed voorbereid zijn? Dan kun je bijvoorbeeld hier een stadstour boeken met een gids die je de mooiste plekken van Ayutthaya laat zien. Ik raad dit je echt aan als je het meeste uit je dag wilt halen. Ook met die tour ga je vast en zeker naar de Wat Maha That tempel, een plek die ik je zeker aanraad!

Het volgende hostel

Eenmaal bij het hostel aangekomen, zag alles er op het eerste gezicht prima uit. We werden vriendelijk ontvangen, maar omdat we het vorige hostel al hadden betaald, hoefden we dat hier niet. Eenmaal in onze kamer bleek het minder succesvol. De kamers (vooral de lakens) waren ontzettend vies en ook de badkamer was al te lang niet schoongemaakt. Ik ben heel wat gewend omdat ik al in veel verschillende hostels, in veel verschillende landen heb gezeten maar dit was echt vies. Probeer dan nog maar eens te slapen. Maar goed, ook dit hostel hadden we weer overleefd. Daarom was het de volgende dag dan eindelijk tijd om naar de volgende plek te vertrekken: Chiang Mai!

Dat was het alweer voor het artikel van vandaag. Wil je meer tips lezen over Thailand? Klik dan hier. Lees je liever persoonlijke verhalen over mijn reizen? Klik dan hier.

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram