Search here...
TOP
Reisverhalen

Thailand dag 3 | Grand Palace & trein naar Ayutthaya

Ayutthaya, Thailand | Global-Treasures.com
630 Views

Die avond was het tijd om Bangkok voor nu te verlaten, en met de trein naar Ayutthaya te gaan. Maar dat zou pas later op de dag plaatsvinden. We zouden namelijk eerst een bezoekje brengen aan de Grand Palace! Een populaire plek die je zeker niet mag overslaan wanneer je een bezoekje brengt aan Thailand, lazen wij. Je leest er zometeen meer over!

Uitchecken in het hostel 

Helaas wat het tijd om dit hostel te verlaten. Hoewel we het er super goed naar onze zin hebben gehad, hadden we ook zin om door te gaan naar de volgende plek. We konden niet wachten om te zien wat de rest van Thailand ons te bieden heeft! 

We lieten onze spullen voor nu wel achter in het hostel, zodat we hier niet de hele dag mee hoefden rond te lopen. De trein zou namelijk pas later op de dag vertrekken, waardoor we nog zeker een halve dag te spenderen hadden in Bangkok. Die vriendin met wie ik was voelde zich al een stuk beter, waardoor de reis met z’n tweeën nu dan écht van start kon gaan. 

Grand Palace 

Met de tuktuk werden we afgezet bij de Grand Palace. Ik had hier van tevoren al veel over gelezen, maar omdat we niet echt iets gepland hadden van tevoren wisten we niet wanneer we deze plekken zouden gaan bezoeken. Wij kwamen dus totaal onvoorbereid bij het koninklijk paleis aan. 

Dat betekende dat we kleding moesten huren, wat al aan de prijzige kant was. Omdat we deze rok/sjaal wel vaker nodig zouden hebben deze reis, besloten wij ze te kopen. Dat zou ons namelijk in de toekomst een heleboel geld schelen. 

De entree

Eenmaal daar bleek dat de entree aan de prijzige kant was. Daarnaast was het echt ontzettend druk, waardoor we aan het twijfelen waren of het wel de moeite was om deze plek te bezoeken. Na lang twijfelen besloten we ergens wat te gaan eten. We zouden sowieso nog terugkomen naar Bangkok, dus als we spijt hadden konden we dan nog altijd gaan. Voor nu vonden we het te druk en te prijzig. Ook was het veel te warm om zo dicht op andere mensen te staan. Daardoor waren we er al snel klaar mee.

Wat ik aan zou raden is om bijvoorbeeld een tour te boeken met een lokale guide. Dan kun je alle plekken bezoeken die je maar wilt, en weet je guide je ook te vertellen hoe laat je op welke plekken moet zijn om de drukte te vermijden. Dat maakt het namelijk een stuk leuker. Wil je zo’n tour boeken, dan kan dat hier.

Bangkok > Ayutthaya 

Na nog wat door de stad te hebben gelopen en een lekkere lunch gescoord te hebben, was het alweer tijd om onze spullen op te halen in het hostel. Vanuit daar zouden we naar het station lopen, een wandeling van zo’n vijftien minuten, om daar op de trein te stappen. 

Veel mensen boeken hun treinticket al ver van tevoren, maar omdat wij nog niet precies wisten hoe we onze vakantie zouden gaan indelen, wilden we nog niets vastleggen. Daar hadden we op dat moment spijt van want er waren alleen nog maar normale tickets verkrijgbaar. En de stoelen waarop we moesten zitten waren, zacht uitgedrukt, niet heel comfortabel. Nu hadden we wel het geluk dat het maar een ritje was van ongeveer twee uur, maar fijn was anders. 

Wel vonden we het iets leuks om een keer meegemaakt te hebben! Het was helemaal niet zo druk in onze coupe en we konden van de uitzichten genieten die Thailand te bieden heeft. Het drukke Bangkok was namelijk nog maar het enige wat we van dit land gezien hadden. En vooral ik was wel toe aan iets anders. 

Eenmaal in Ayutthaya 

Het was ondertussen al donker toen we aankwamen in Ayutthaya. We haalden wat te eten bij de dichtstbijzijnde supermarkt en dat was dan ons avondeten. We hadden allebei niet veel trek en we wilden gewoon naar het hostel toe. Nadat we daar door de taxi waren afgezet, besloten we een lekkere douche te nemen en de rest van de avond rustig aan te doen. 

Die vriendin van me voelde zich nog niet helemaal topfit en daarom besloten we vroeg te gaan slapen. Hopelijk zou ze zich de volgende ochtend dan goed genoeg voelen om Ayutthaya te ontdekken. Ik kon namelijk niet wachten! Meer over onze eerste volledige dag in Ayutthaya lees je in het volgende artikel!

Bedankt voor het lezen! 

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram