Search here...
TOP
Reisverhalen

Thailand dag 2 | Bezoek aan de Wat Saket Tempel

Wat Saket Tempel Bangkok, Thailand | Global-Treasures.com
495 Views

Na in het hostel te hebben ontbeten, vond ik dat het tijd was om Bangkok verder te gaan ontdekken. Iets wat zeker op mijn planning stond voor die dag, was een bezoek brengen aan Wat Saket, ook wel bekend als de The Golden Mount. Ook wilde ik Wat Suthat Thepwararam zeker bezoeken. 

Als je mijn vorige artikel hebt gelezen, dan weet je dat ik samen met een vriendin door Thailand zal gaan reizen. Helaas voelde zij zich tijdens dag 2 niet lekker, waardoor zij besloot de dag in bed door te brengen. Ik daarentegen voelde me prima, en besloot daarom zelf op pad te gaan. 

Wat Saket tempel 

De Wat Saket Tempel is een boeddhistische tempel in de wijk Pom Prap Sattru Phai in Bangkok. Dit lag op loopafstand van mijn hostel vandaan, waardoor ik besloot hier als eerste heen te gaan. Het was een warme dag, waardoor het wel even pittig was om de klim naar boven te maken. Ik had wel geluk dat ik hiervoor al een maand in Vietnam was geweest, waardoor ik redelijk goed aan de hitte gewend was geraakt. Maar zelfs als je die hitte gewend bent, is een tempel beklimmen alsnog een pittige activiteit. 

Eenmaal boven op de tempel had je prachtig uitzicht over de hele stad. Wilde je de tempel binnen, dan moest je je schoenen uitdoen. En ohja, wat ik ook nog vergeten was te vermelden is dat je een lange rok aan moet die tot over je knieën valt, en je schouders bedenkt moet hebben. Heb je hier geen rekening mee gehouden, dan kun je zo’n doek bij de ingang huren voor een lage prijs. 

Binnen in de tempel 

Eenmaal binnen kon je de heilige boeddha bezichtigen, een buddhabeeld uit India die werd overgebracht naar de tempel. Verder was de ruimte niet heel groot of spectaculair, en was het er aan de drukke kant. Hier ben ik ook niet zo lang gebleven, omdat het er benauwd was. Niet lang daarna besloot ik terug naar beneden te gaan en om ergens wat water te scoren, omdat ik deze vergeten was mee te nemen. Dus, mijn tip: Neem voldoende water mee! 

De grot 

Rondom de berg kun je nog een heleboel andere dingen vinden. Zo kun je er bijvoorbeeld wat eten in de restaurantjes en kun je een grot bezichtigen. Hier krijg je nog wat achtergrondinformatie over de tempel en de omgeving, wat ik zelf erg interessant vond. Heel groot en indrukwekkend is de grot niet, maar het is wel leuk om gezien te hebben. En daarnaast is het ook leerzaam. 

Wil je naar een ander deel van de stad gebracht worden, dan staan er een heleboel tuktuks te wachten om je naar andere plekken te brengen. Deze mensen vragen vaak wel een hoge prijs, dus weet niet bang om, op een respectvolle manier, te onderhandelen. Zelf besloot ik te lopen naar mijn volgende bestemming, namelijk: Wat Suthat Thepwararam

Wat Chana Songkhram Ratchaworamahawihan

Na the Golden Mount besloot ik de Wat Chana Songkhram te bezoeken. Deze was makkelijk te vinden vanuit zowel het hostel waarin ik verbleef, als de Wat Saket tempel. Deze prachtige tempel wilde ik zeker van dichtbij bekijken. 

Wat Chana Songkhram is een tweede klasse koninklijk klooster en ligt vlakbij het populaire Khaosan Road. De tempel is in de achttiende eeuw gebouwd en is nog niet zo lang geleden gerenoveerd. Het is misschien even zoeken maar de tempel is zeker de moeite waard! Plus je hoeft hier geen entree te betalen. Bij het betreden van de tempel dien je, uiteraard, je schoenen uit te doen en ook hier moeten je schouders en knieën bedekt zijn. 

Terug naar China Town 

Het hostel waarin ik verbleef zat gevestigd in China Town. Hier besloot ik later op de middag naar terug te gaan, om te checken hoe het ging met die vriendin met wie ik was en om nog even door de vele smalle gangetjes te slenteren en de kraampjes met eten en leuke accessoires en dergelijke te bekijken.

In het hostel voelde die vriendin van me zich gelukkig al iets beter, maar helaas nog niet goed genoeg om er mee op uit te gaan om wat te gaan eten. Dus ging ik wat te eten voor ons halen en daarna besloten we nog even samen op het dakterras te gaan zitten, om hier de rest van de avond door te brengen. Hier waren een aantal mensen die ik de dag hiervoor had leren kennen ook weer te vinden, wat ervoor zorgde dat het een extra leuke avond werd. Wat er morgen precies op de planning staat, lees je in het volgende artikel over Thailand! 

Bedankt voor het lezen! 

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram