Search here...
TOP
Reisverhalen

Thailand dag 13 | Rustig dagje op Koh Samui

237 Views

De dertiende dag in Thailand en tevens de tweede dag op Koh Samui is aangebroken. Hoewel er veel te doen en te zien is op Koh Samui, besloten wij om wederom een dagje naar het strand te gaan. Ook gebruikten we deze dag om de activiteiten voor de komende dagen te boeken. Want zo hebben we wel genoeg vrije dagen gehad voorlopig. 

Naar het strand

Na wat gedoe met de shuttle service, waren we (iets later dan verwacht) eindelijk op het strand. In het vorige artikel gaf ik al aan dat de eigenaar van het resort waar wij verbleven twee resorts had. De een wat verder in het binnenland, de ander aan het strand. Met de shuttle service werd je daarom naar het resort bij het strand gebracht, waar je gebruik mocht maken van het zwembad, het restaurant en de ligbedjes voor aan het strand. 

Allereerst besloten wij om bij het restaurant te gaan ontbijten. Hier hebben we heerlijk gegeten, ook al werden we wel door het personeel aangestaard. Het was namelijk erg rustig op het resort, waardoor het personeel zich nogal verveelde. 

Tijd voor een strandwandeling 

Het was tijd om iets productiefs te doen voordat we de rest van de dag aan het zwembad zouden doorbrengen. We zagen zo nu en dan een auto naar een soort van apart gelegen eilandje rijden en het leek ons leuk om te zien wat daar te beleven was. Na een korte wandeling langs het strand bleek het dat het om een resort ging waar wij uiteraard niet in mochten. 

Omdat er op dit deel van het strand verder niet heel veel te bleven was, besloten we terug te gaan naar het resort om daar de rest van de dag aan het zwembad te liggen. Zoals ik al zei was er daar helemaal niets te doen, waardoor wij het zwembad voor ons alleen hadden. Het leek wel een soort van infinity pool met uitzicht op het strand. Als er niemand in het zwembad zat, zag je de mooie weerkaatsing van de palmbomen in het stille water en dat zag er echt betoverend uit. Wacht, ik laat je een foto zien. 

Koh Samui stranden | Reisverlangen.nl

Het avondeten 

Omdat we niet opnieuw de man van de shuttle bus wilden bellen (want dat ging allemaal niet zo soepel) bleven we op het strand van Koh Samui tot na het avondeten. Want we wilden net nog een stukje langs het water lopen toen we zagen dat er van alles werd opgebouwd. Er werden spullen klaargezet voor live muziek, en er werden van die kleine tippi tentjes neergezet met daaronder een tafeltje. Hoewel dit wel wat duurder was dan we van Thailand gewend waren, zag het er zo leuk uit dat we toch besloten om hier te gaan eten. En daar genoten we van een prachtige zonsondergang! 

Bij het resort werd de man voor de shuttle bus gebeld en die kwam ons gelukkig ophalen. Het was namelijk al best laat dus we hadden al onze twijfels of dat goed zou komen. Vervolgens kwamen we aan bij ons huisje, douchten we en maakten we ons klaar om te gaan slapen. Want voor morgen stond er namelijk een leuke activiteit op de planning, namelijk: een tour naar een national park! 

Meer lezen over mijn tijd in Thailand, klik dan hier

Bedankt voor het lezen! 

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram