Search here...
TOP
Reisverhalen

Thailand dag 12 | van Surat Thani naar Koh Samui

Koh Samui stranden | Reisverlangen.nl
223 Views

Op zich is er niet zo gek veel te doen in Surat Thani en deze plek is voor de meeste reizigers dan ook alleen een tussenstop. Zo ook voor ons! Vanuit hier zouden we namelijk vertrekken naar Koh Samui. Die ochtend moesten we daarom al lekker op tijd op staan, om op die manier zo vroeg mogelijk op Koh Samui aan te komen. Hier keken we namelijk erg naar uit omdat we er zoveel goede dingen over hadden gehoord, en omdat we hier ook langere tijd zouden blijven. 

Naar de busstop

De avond voor vertrek hadden we onze spullen al ingepakt, zodat we de volgende ochtend de bus niet zouden missen. De vriendelijke eigenaar en eigenaresse hadden die avond al een tekening voor ons gemaakt zodat we precies wisten waar we heen moesten. Een ontbijtje stond al voor ons klaar, waardoor we niet te veel tijd verloren. De busstop was gelukkig maar een minuut of tien lopen. Ook al was het nog redelijk vroeg in de ochtend, toch was het al aan de warme kant. We werden direct op de juiste plek afgezet. Tickets hadden we al aangeschaft, waardoor we snel mochten doorlopen. We moesten wel nog een tijdje wachten voordat we de boot überhaupt op mochten, maar zodra dit het geval was vertrokken we al snel. 

Tegenover ons zat een gezin met jonge kinderen en het was heel lief en grappig om te zien hoe deze ons aan bleven kijken. Ze wilden niet spelen, nee nee, ze moesten en zouden ons aan blijven kijken. Op zich was ik zoiets nog niet heel vaak tegengekomen, vooral niet in Thailand. In Vietnam was dat vaste prik, maar in Thailand leken de lokale mensen veel meer gewend aan toeristen. 

Koh Samui stranden | Reisverlangen.nl

Aankomst Koh Samui 

In totaal denk ik dat de bootrit zo’n anderhalf tot twee uur duurde. Gelukkig was het uitzicht de moeite meer dan waard, waardoor we ons niet verveelden. Daarbij zaten we buiten in de zon, dus konden we lekker aan ons kleurtje werken. Bij aankomst werden wij, samen met een aantal andere toeristen, in een busje geduwd die ons één voor één naar onze guest houses, hostels en resorts bracht. Natuurlijk hadden wij weer een resort uitgezocht die “helemaal” aan de andere kant van het eiland lag, waardoor wij pas als laatst werden afgezet. Maar daardoor hadden we wel het hele eiland kunnen zien. 

Eenmaal bij het resort aangekomen werden we direct naar ons huisje gebracht. Ongeveer mijn hele reis heb ik de nachten doorgebracht in hostels, dus nu was het wel een keer fijn om een eigen huisje te hebben. We hadden een eigen keuken, badkamer en balkon tot onze beschikking. Heel mooi uitzicht hadden we niet, aangezien we tegen de bomen aankeken, maar het idee was er. Helaas viel ons resort verder iets tegen. Dat kwam omdat het personeel allesbehalve vriendelijk was.

Niet veel te doen..

Daarnaast hadden ze een zwembad die we niet mochten gebruiken én was het restaurant gesloten. Eigenlijk was er gewoon helemaal niets te doen bij dit resort. Je moest best wel ver lopen om bij de winkeltjes en restaurants te komen, en het strand was zeker een uur lopen. Er was een shuttle bus waarvan we gebruik mochten maken, maar omdat er bijna niemand op het resort verbleef, werd ons het boeken hiervan moeilijk gemaakt. Zo kun je tussen de middag niet opgehaald en gebracht worden, moest je minimaal een uur van tevoren laten weten dat je naar het strand wilde en was een paar keer de (enige) man die dit verzorgde niet aanwezig. Niet heel handig geregeld dus. 

Naar het strand 

Na aankomst bij ons resort besloten we snel onze spullen te dumpen, om vervolgens naar het strand te gaan. Omdat de shuttle service niet beschikbaar was vanwege wat voor reden dan ook, besloten we te lopen. En wauw, wat was dat een slecht idee. We liepen namelijk op het heetste moment van de dag richting de zee, zonder dat we wisten waar deze precies was. We hadden ons niet ingesmeerd, hadden weinig water bij en er was bijna geen schaduw. Uiteindelijk waren we dan ook allebei verbrand voordat we überhaupt het strand hadden gezien. 

Uiteindelijk hadden we wel een heerlijk dag aan het strand doorgebracht. We hadden bij een leuk eettentje wat gegeten en zijn vervolgens doorgelopen naar een ander deel van het resort, dat wél aan het strand lag. Dit resort had een andere naam maar was van dezelfde eigenaar. Daarom mochten we daar gebruikmaken van het zwembad, het restaurant en eventueel ligbedjes voor aan het strand. 

Omdat het ook hier wat aan de rustige kant was, voelden wij ons hier niet helemaal op ons gemak. Dat kwam omdat de medewerkers niet veel te doen hadden en ons daarom de hele tijd aankeken. Maar goed, uiteindelijk hebben we toch een heerlijke dag gehad! 

Koh Samui stranden | Reisverlangen.nl

Het avondeten 

Die avond besloten we bij ons resort te eten. Toen wisten we namelijk nog niet dat dit restaurant permanent gesloten was. Toen we hierachter kwamen besloten we een stukje te gaan lopen, op zoek naar een leuk restaurantje wat ons beiden aanstond. Na ongeveer een kwartiertje lopen kwamen we bij zo’n restaurant. Hier hebben we lekker wat gegeten en gedronken om de dag af te sluiten. 

Over het algemeen was dit niet zo’n heel interessante dag omdat er verder geen activiteiten gepland stonden. Er zitten wel leuke tours en dagen aan te komen dus wil je meer artikelen lezen zoals deze? Klik dan hier

Bedankt voor het lezen! 

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram