Search here...
TOP
Reisverhalen

Thailand dag 11 | van Chiang Mai naar Surat Thani

Surat Thani | Reisverlangen.nl
360 Views

Tijdens onze elfde dag in Thailand stond er eigenlijk niet zoveel speciaals op de planning. Het was tijd om te vertrekken uit Chiang Mai richting Surat Thani. Eigenlijk wilden we allebei nog helemaal niet gaan. Chiang Mai is zo’n fijne plek en er is ontzettend veel te doen in de omgeving! Plan dus zeker genoeg dagen om alle dingen te kunnen doen waarom Chiang Mai bekend staat.

Lees ook: 8x Wat te doen in Chiang Mai | Thailand

Chiang Mai – Surat Thani

Vanuit Chiang Mai heb je drie mogelijkheden om in Surat Thani te komen. Je kunt er namelijk voor kiezen om met de bus, de trein of met het vliegtuig te gaan. Omdat wij anders ontzettend veel tijd kwijt zouden zijn en omdat we relatief weinig tijd hadden in Thailand, besloten we te vliegen. Ga je met het openbaar vervoer, dan moet je zeker wel een reistijd van ongeveer 20 uur rekenen. Voor ons zou dat het niet waard zijn. Daarbij kostte een vlucht overigens ook niet eens zoveel geld. Wat dit ons precies heeft gekost durf ik niet met zekerheid te zeggen. Ik verwacht dat het tussen de vijftig en de honderd euro moet zijn geweest.

We vlogen pas wat later op de dag. Daardoor hadden we in de ochtend nog gewoon wat tijd over om in Chiang Mai te ontbijten. Wel waren we bang om onze vlucht te missen, dus besloten we ruim om tijd te vertrekken naar het vliegveld. We boekten een taxi die ons naar het vliegveld bracht.

Aankomst in Surat Thani

Na een paar uur waren we alweer geland in Surat Thani. Wij hadden in Surat Thani geen taxi of bus geboekt omdat we hadden verwacht dat er daar genoeg te doen was. Niets was minder waar. Op het vliegveld was bijna niemand te bekennen, en ook een taxi of busplek konden we zo snel niet vinden. Er stonden maar een vijftal taxi’s, maar deze waren van tevoren gereserveerd of al bezet tegen de tijd dat we het vliegveld uit kwamen.

Uiteindelijk kwamen we erachter dat er wel een bus vertrok naar waar we moesten zijn, maar daarvoor moesten we wel een stuk lopen. Toch gingen we maar voor deze optie, omdat een bus een heel stuk goedkoper is dan een taxi. In de hitte liepen we naar de bushalte, waar we ongeveer een half uur moesten wachten, om vervolgens uit te kunnen rusten in de bus. Deze zette ons redelijk dicht bij het de guest house die we hadden geboekt af.

Rondje door Surat Thani

Het liefst waren we die avond nog met de boot naar Koh Samui gegaan, maar helaas was dat niet zo handig met de planning. We wilden ook niet de stress hebben omdat we misschien de boot niet meer konden halen. Het was namelijk zo geregeld dat je vanuit het vliegveld direct naar de boot zou moeten, wil je die nog halen. Heb je ergens ook maar een beetje vertraging, dan zou je de laatste boot al niet meer kunnen halen. Op zich was dat niet zo’n probleem, maar je zou dan wel het geld voor je bootticket kwijt zijn, en deze waren niet heel goedkoop.

Wij besloten daarom om gewoon een nachtje in een hostel te verblijven. Dan zouden we de volgende ochtend zo vroeg mogelijk naar Koh Samui te vertrekken. Surat Thani is namelijk lang niet de mooiste plek om te verblijven in Thailand. Koh Samui daarentegen stond super goed aangeschreven. Daarvan hadden we gave foto’s gezien dus hier wilden we uiteraard zo snel mogelijk heen. Maar goed, dat bewaren we voor morgen.

Surat Thani | Reisverlangen.nl

Eenmaal in het hostel

Voordat we goed en wel waren gesetteld in het hostel, begon het helaas alweer donker te worden. We snakten allebei ontzettend naar een pizza. Daarom besloten we om een klein rondje door Surat Thani te doen, om vervolgens bij een restaurantje te stoppen en een pizza te scoren. Over het algemeen was er niet heel veel te zien in Surat Thani, althans dat vonden wij. Daarom eindigden we al redelijk snel bij de pizzaria. Onderweg hier naartoe kwamen we bij een podium waar iets groots aan de hand was. Overal stonden camera’s, er was live muziek en er stond veel publiek omheen. Wat het precies was weet ik niet, maar het was wel leuk om gezien te hebben.

Dat was het voor het artikel van vandaag. Helaas was dit niet zo’n spectaculaire dag, maar daar gaat zeker verandering in komen de komende dagen.

Wil je tips lezen voor jouw vakantie naar Thailand? Klik dan hier.

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram