Search here...
TOP
Reisverhalen

Thailand dag 1 | Aankomst Bangkok

Aankomst in Bangkok, Thailand | Global-Treasures.com
629 Views

Vanuit Hanoi, Vietnam was het tijd om naar een nieuwe land te vertrekken. Al vroeg in de ochtend vertrok ik naar het vliegveld, om door te vliegen naar Bangkok, Thailand. Een vriendin van me zou ongeveer twee uur later arriveren vanuit Nederland, om vervolgens drie weken samen door Thailand te reizen. Heb je de artikelen over Vietnam nog niet gelezen, klik dan hier. In dit artikel lees je meer over mijn aankomst in Bangkok.

Vertrek vanuit Hanoi

Ik moet zeggen dat ik het ontzettend jammer vond om Vietnam te verlaten. Want wat is het toch een prachtig land, waar ik nog veel langer van had kunnen genieten. Al moet ik wel zeggen dat de dingen die ik wilde zien en doen, ik ook echt gedaan heb. Dan begin je toch op een fijnere manier aan het ontdekken van een nieuw land, met nieuw gezelschap. 

’S ochtends vroeg werd ik opgehaald in mijn hostel in Hanoi, want ik zou al rond de middag aankomen in Bangkok. Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten van Thailand, en was bang dat het tegen zou vallen nu ik zo’n fantastische tijd in Vietnam heb gehad. Maar tegelijkertijd kon ik ook niet wachten om met een goede vriendin uit Nederland de leukste plekken die dit land te bieden heeft, te bezoeken. 

Eindelijk in Bangkok! 

Het was een redelijk korte vlucht, zo’n twee uur, van Hanoi naar Bangkok, waardoor het nog helemaal niet zo laat op de dag was dat ik hier aankwam. Het vervelende was wel dat ik had beloofd om die vriendin van me op te gaan halen op het vliegveld. Nu denk je misschien: “What’s the big deal?” Nou, ik kwam op een ander vliegveld aan dan zij. Daardoor moest ik van het ene vliegveld naar het andere vliegveld, wat nogal een duur ritje was, om vervolgens weer van dat vliegveld naar het hostel gebracht te worden. Een duur grapje. Maar tegelijkertijd vond ik het ook fijn om die vriendin op te gaan halen, zodat ik zeker wist dat alles goed ging. 

Het verblijf 

Met de taxi werden we naar ons hostel gebracht, die midden in China-Town lag. Het was een vrij nieuw hostel die ik je zeker zou aanraden. De locatie vonden wij allebei iets minder, maar het hostel zelf en het personeel waren echt heel fijn en vriendelijk. We lagen op een vierpersoons kamer, met airconditioning en dichtbij een ruime badkamer. Ze hadden zelf een rooftopbar waar ze lekkere drankjes serveerden en live muziek speelden! Interesse? Luk hostel Bangkok is zeker een aanrader! 

Voordat we het hostel hadden gevonden, hadden ingecheckt en onze spullen op de kamers hadden gedropt, was het alweer wat later op de dag. We waren allebei uitgehongerd van het vele reizen, dus besloten we wat te eten te halen, en daarna de stad te voet te verkennen. Op die manier wisten we wat beter wat er allemaal in de omgeving te doen was en wat we konden verwachten. 

Terug in het hostel 

Eenmaal terug in het hostel besloten we ons wat op te gaan frissen en een drankje te gaan doen op het dakterras. We hadden die middag wat later gegeten waardoor we nog geen honger hadden. Eenmaal op het dakterras deden we een drankje, maar die vriendin met wie ik was voelde zich niet zo lekker. Daarom besloot zij terug naar de kamer te gaan, terwijl ik nog even besloot te blijven. Die avond heb ik een heleboel leuke mensen in het hostel leren kennen. Natuurlijk onder het genot van een Chang biertje, en met live muziek. Er zaten mensen in het hostel die goed konden zingen of een instrument konden bespelen. Het leuke was dat zij ook gebruik mochten maken van het podium. Dat was echt een super leuke ervaring! 

Na een paar biertjes en een heleboel gezelligheid besloot ik dat het ook voor mij tijd was om terug naar de kamer te gaan. De volgende dag wilden we namelijk op tijd opstaan om de stad verder te verkennen. We wilden minimaal een aantal tempels bezoeken en kijken wat verder op ons pad zou komen. Daarvoor wilde ik namelijk wel uitgerust zijn. Maar goed, meer daarover lees je in het volgende artikel over Thailand!

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram