Search here...
TOP
Persoonlijk

Terugblik op 2021 | Landen en ervaringen

Altea - Moraira met de scooter | Global-Treasures.com
297 Views

Ook voor 2021 is het weer tijd om even terug te gaan in de tijd, net zoals ik dat deed in 2020, 2019 en 2018. We gaan terug om te kijken welke landen ik dit jaar heb bezocht en we gaan kijken welke landen er voor 2022 op de planning staan. Natuurlijk is het altijd nog even afwachten hoe we ervoor staan wat betreft tante Rona, want we zitten natuurlijk nog steeds middenin een pandemie. 

Die pandemie is ook één van de redenen dat ik niet zoveel landen heb gezien als ik graag zou willen. Buiten dat heb ik sinds februari 2020 ook een vaste baan, waardoor er minder tijd overblijft om door te brengen in het buitenland. Toch zijn er gelukkig wel een aantal plekken die ik dit jaar heb mogen bezoeken. 

Een weekendje Valkenburg | Nederland

Echt vakantie kun je het niet noemen, maar ik wil ze toch toegevoegd hebben aan dit lijstje omdat het een weekendje is waar ik ontzettend van heb genoten. Ik bracht namelijk sinds een hele lange tijd een bezoekje aan Valkenburg. Ik ben hier een aantal keer geweest alleen was ik toen nog heel klein, waardoor ik me daar niets meer van kon herinneren. 

Samen met mijn beste vriendin gingen we dus een weekendje hierheen. De grotten en dergelijke waren helaas gesloten in verband met Corona, maar er was alsnog genoeg te doen! We hadden ook ontzettend veel geluk met het weer. 

Valkenburg

Twee weken Benissa | Spanje 

Ik weet eerlijk gezegd niet of ik deze twee weken in Spanje echt vakantie kon noemen. Het zit namelijk zo: mijn broer heeft een huis gekocht in Benissa en dat huis wil hij gaan verhuren. Om dat te kunnen doen moest er alleen nog veel geklust worden in het huis. Daarmee kwamen mijn ouders en ik helpen, terwijl ik ook nog gewoon drie dagen moest “thuiswerken” voor het bedrijf waar ik in loondienst werk. Gelukkig waren het maar drie dagen en kon ik het werk dat verricht moest worden voor mijn eigen bedrijf ook daar doen of kon ik het twee weken verzetten als het geen prioriteit had. 

Gelukkig hebben we zo nu en dan wel even pauze genomen om een ritje te gaan maken op de scooter, of om bij te kleuren aan het zwembad en het strand. Maar ik beloofde mijn broer één ding: de volgende keer dat ik in Spanje ben, ga ik géén klusjes meer doen. 

Benissa centrum

10 dagen Split | Kroatië 

In de zomervakantie was het tijd voor een nieuw land: Kroatië. Eigenlijk stond Malta op de planning maar na ontzettend veel gedoe waarbij we al het geld voor de vakantie kwijt waren, besloten we een nieuwe vakantie te boeken naar Kroatië. En wauw, wat was dít een fantastische vakantie! 

Ik ging met mijn drie beste vriendinnen en het was een en al genieten daar. Lekker zonnen op het strand, dagjes touren door dit prachtige land, nationale parken bezoeken en natuurlijk meer dan genoeg drankjes en dansjes doen. We hebben onze tien dagen in Kroatië stampvol gepland omdat we zoveel mogelijk uit onze vakantie wilden halen. En ik kan natuurlijk niet zonder tips en leuke verhalen thuiskomen.

10 dagen Benissa | Spanje 

In de herfstvakantie was het weer zover: Spanje is weer aan de beurt. Samen met de hele familie, die het huis van mijn broer overigens nog nooit hadden gezien, gingen we 10 dagen naar Spanje. Ik weet alleen niet welke vakantie vermoeiender was, de klusvakantie in Mei of deze vakantie met mijn familie. Maar het was genieten. 

Wederom maakten we genoeg scooterritjes, beklom ik voor de derde keer de Peñon de Ifach en genoten we van alle hapjes en drankjes die ons werden voorgeschoteld. 

Benissa en omstreken | Global Treasures

Een weekendje Scheveningen | Nederland 

Samen met mijn vriend gingen we in Oktober een weekendje naar Scheveningen. Een bezoekje aan de Westfield Mall onderweg kon natuurlijk niet ontbreken. De hele vrijdag brachten we dan ook daar door, om vervolgens door te gaan naar ons hotel. 

We maakten gebruik van het zwembad dat bij het hotel zat, gingen eropuit voor een hapje en een drankje en maakten een lange wandeling langs het strand. Wat we niet wisten was dat onze beste vriend en vriendin, ook een stelletje, datzelfde weekend in Scheveningen waren. Maar daar kwamen we gelukkig op tijd achter, waardoor we ook nog wat tijd met z’n vieren door hebben kunnen brengen. Een weekendje voor in de boeken! 

Dat was het alweer voor het jaarlijkse artikel waarin ik je vertel over de landen die ik heb bezocht. Vond je dit nou leuk om te lezen, bekijk dan zeker ook de artikelen van voorgaande jaren. Deze kun je hier vinden. Graag hoor ik van jou welke landen jij hebt bezocht in 2021, als er voor jou de mogelijkheid was om op vakantie te gaan! 

Wil je graag het huis van mijn broer bekijken? Dat kan! Klik daarvoor hier

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram