Search here...
TOP
Persoonlijk

Terugblik op 2020 | Landen en ervaringen

Huur een boot in Moraira en omgeving, Spanje | Global-Treasures.com
469 Views

Helaas was 2020 voor niemand het jaar waarop we gehoopt hadden. Veel reizen zijn afgelast, veel mensen zijn (tijdelijk) hun baan verloren en helaas zaten we meer thuis dan dat we leuke dingen konden gaan doen. Toch wil ik gebruikmaken van deze laatste maand van het jaar om een terugblik te geven op 2020. Zoals ik dat vorig jaar ook deed, bekijken we hoe het jaar is gelopen, welke landen ik (toch nog) heb bezocht en wat er voor komend jaar op de planning staat. Nouja, hopend dat dat volgend jaar wel gewoon kan doorgaan. Let’s go

Het begin van 2020 

2019 was een goed jaar. Ik behaalde mijn diploma als grafisch vormgever, bezocht meerdere landen voor de eerste keer en ik ben vaker op vakantie geweest dan dat ik had durven dromen. Vol goede moed ging ik 2020 in, met een aantal leuke reizen op de planning. Hoewel ik niet al deze vakanties al vast had staan (ik boek namelijk altijd last minute en plan niets om te kijken waar het me brengt), wist ik wel al bijna zeker dat ik zou gaan. Liep dat toch even anders.. 

Mei | Spanje 

Aangezien mijn broer een huis heeft gekocht in Spanje, zouden we het jaar goed beginnen door in mei een maandje naar zijn huis te gaan. Dan zouden we met het gezin een maandje hard werken om zijn huis op te knappen,. Maar tegelijkertijd zouden we ook genieten van het mooie weer en alles wat het prachtige Spanje te bieden heeft. Al snel werd duidelijk dat dit niet door zou kunnen gaan dus dit was reis nummer 1 die werd geannuleerd. 

Juni | Noorwegen 

Omdat ik eind maart jarig was (lees: begin van de hele corona situatie), kreeg ik van mijn beste vriendin een reisje cadeau. Het is namelijk zo dat we allebei naar dezelfde muziek luisteren, dus besloten we samen naar een concert te gaan. Dat wilden we heel graag combineren met een weekendje weg, dus strandden we in Noorwegen. De concerttickets waren aangekocht, het hotel was gereserveerd en ook de vliegtickets hadden we al in de pocket. Ik ben ook nog nooit in Noorwegen geweest dus dat had ik graag willen zien. Maar ik moet en zal nog een keer naar Noorwegen afreizen om dit prachtige land te bekijken. 

Juni, Juli & Augustus | Peru, Costa Rica & Panama

Omdat ik in Juni alweer klaar zou zijn met mijn opleiding tot full stack developer, zouden mijn beste vriendin en ik samen een reis gaan maken. We dromen er al langer van om samen te gaan backpacken. 2020 zou eindelijk hét jaar zijn dat we dat eindelijk gingen doen. Helaas kon ook deze reis niet doorgaan maar ik weet zeker dat onze tijd nog wel komt. 

Juli, Augustus & September | Spanje, Moraira

Een reis die uiteindelijk wel door heeft kunnen gaan, is onze vakantie naar Spanje. Het begon weer wat rustiger te worden wat betreft corona. Daarom durfden wij het wel aan om naar Spanje te gaan. Niet om vakantie te vieren en schijt te hebben aan corona, maar om mijn broer te helpen met zijn huis. Meer dan twee maanden hebben mijn broer en ik er gezeten. Regelmatig kregen we bezoek van familie of vrienden om ons te helpen met het opknappen van het huis. Daardoor hebben we het huis in die tijd een goede make-over gegeven! 

Mocht je overigens interesse hebben in het huren van mijn broers huis, laat het me dan zeker even weten in de comments of mail naar info@casa-altavista.com. Ook kun je hier de website bekijken. 

Conclusie terugblik op 2020

Ik zie dit jaar als een tijd waarin ik aan mezelf heb kunnen werken, waarin ik erachter ben gekomen wat ik precies wil en ik heb nieuwe hobbies gevonden waar ik eerder geen tijd voor had. Dit jaar is niet alleen maar slecht geweest. Ik weet dat mensen het er moeilijk mee hebben, maar als ik puur naar mezelf kijk had ik dit wel even nodig. Natuurlijk niet zo extreem, maar ik heb er wel het beste van gemaakt. Hoe zit dat bij jou? 

En als we het dan op de positieve manier moeten bekijken: Is het eigenlijk niet gaaf om te bedenken dat wij nu geschiedenis aan het maken zijn? Hier zal het over tientallen jaren nog steeds over gaan. En ik weet zeker dat dat niet positief gaat zijn, maar hoe gaaf is het om dat te beseffen? Of misschien ben ik de enige.. 

Bedankt voor het lezen! 

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram