Search here...
TOP
Persoonlijk

Terugblik op 2019 | Landen en ervaringen

Reisplannen 2020 | Global-Treasures.com
374 Views

2019 was een jaar waarin Global-Treasures.com is ontstaan en waar ik nu op mag terugkijken als een jaar waarin ik een aantal nieuwe landen ontdekte. Op persoonlijk gebied behaalde ik mijn diploma voor grafisch vormgever, en startte ik met een nieuwe studie: Full stack development. Het was wederom een jaar waarin ik veel leerde en waar ik ontzettend van heb genoten. Maar hoe jammer het ook is, het is tijd voor een nieuw jaar, een nieuwe uitdaging en een aantal nieuwe reizen. Maar daarover lees je binnenkort meer! Eerst wil ik deze terugblik op 2019 met jullie delen.

Lees ook: Reisplannen 2020 | Het jaar van Global-Treasures.com

Het begin van 2019 

Voor mij begon 2019 op het gebied van reizen vrij rustig. Dat kan ook niet anders, aangezien ik in 2018 ongeveer vijf maanden ben weggeweest. Het was nu dus tijd om geld te verdienen, bezig te gaan met mijn studie en om vooral weer even te genieten van het thuis zijn. Maar als je zelf vaak op reis gaat, dan weet je dat dat fijne gevoel alweer snel verdwijnt als je eenmaal thuis bent. Het begint weer opnieuw te kriebelen en je kan niet wachten om opnieuw op reis te gaan. Dat gebeurde bij mij in ieder geval al best wel snel nadat ik terug was gekomen van een reis door Australië, Nieuw-Zeeland en Bali. 

Ik kreeg mijn verjaardagscadeau alvast in Januari, ook al was ik pas in Maart jarig. Een vakantie naar Marokko! Een nieuw land dat ik van mijn lijstje kan afstrepen. Samen met mijn moeder verbleven we een aantal dagen in Agadir, waar we de tijd namen om tot rust te komen. 

Lees ook: 8x Wat te doen in Agadir, Marokko. 

Vervolgens deden we ook een dagtrip naar Marrakech, wat ook een superleuke ervaring was. Een erg interessante en levendige stad die je zeker gezien moet hebben wanneer je een bezoekje brengt aan Marokko. 

Lees ook: 5x Wat je niet mag missen tijdens een dagtrip naar Marrakech | Marokko

April | Lara, Turkije 

Natuurlijk kan ik als student niet het hele jaar door reizen, al is dat wel iets wat ik het allerliefste zou doen. Nee, er moet ook gespaard en gestudeerd worden. Na dit een paar maanden te hebben gedaan, mocht ik in april mee naar Turkije met de hele familie. Een traditie waar we al jaren trouw aan zijn omdat mijn opa zo’n fan is van het land. En wanneer hij blij is, zijn wij blij. Zoals gewoonlijk verbleven we in een stadje genaamd Lara, waar een aantal schitterende hotels te vinden zijn. Op het moment heb ik over Turkije nog geen artikelen geschreven, maar deze komen er snel aan! 

Juni | Vietnam & Cambodja

In Juni ging de reis naar Vietnam. En hoewel het helemaal niet de bedoeling was, belandde ik ook meteen in Cambodja. Niet helemaal volgens plan maar ook zeker niet minder leuk. Nu kan ik ook dat land meteen afstrepen! 

Lees ook: Vietnam dag 5 | Hoe ik in Cambodja eindigde 

Na een maand te hebben doorgebracht in het waanzinnig mooie Vietnam, was het tijd om door te gaan naar het volgende land. Maar ben je nog op zoek naar een leuke bestemming, dan is Vietnam absoluut de moeite waard. Wauw, wat ben ik fan van dit land geworden. Dit is dan ook de leukste terugblik op 2019, vind ik persoonlijk.

Lees ook: 8x Fijne hostels in Vietnam

Juli | Thailand

In Juli was ik te vinden in het prachtige Thailand, waar ik een heleboel leuke dingen heb gedaan en leuke mensen heb leren kennen. Als ik een keus zou moeten maken tussen Thailand en Vietnam, dan zou mijn keus wel uitgaan naar Vietnam. Hoewel ik ook zeker groot fan ben van Thailand!

Lees ook: 5x Fijne hostels en Guest houses in Thailand

Na een bezoekje aan Thailand te hebben gebracht was het eigenlijk de planning om nog door te gaan naar Maleisië en Singapore. Helaas had dit alles me wat meer geld gekocht dan verwacht, waardoor ik eerder een einde moest maken aan deze prachtige reis. Hoe jammer dit ook was, dit was het verstandigste om te doen. 

Augustus | Spanje 

Doordat ik eerder naar huis was gekomen vanuit Azië, besloten mijn ouders dat ik met hen mee mocht op vakantie. In de zomer besloten we daarom nog drie weken naar Spanje te gaan. Dit is een van mijn favoriete landen binnen Europa en ik zou er het liefst gaan wonen! Allereerst verbleven we een tijdje in Valencia. Maar omdat het weer daar de komende tijd slechter zou worden, besloten we door te rijden naar Malaga, om hier ook een aantal dagen door te brengen. Zo hadden we meteen twee verschillende plekken gezien waar niemand van ons ooit geweest was. Dit was zeker een heerlijke uitrust vakantie! 

Oktober | Engeland 

Voor het eerst in mijn leven ging ik vervolgens naar Engeland. In Sheffield zouden we een concert van James Arthur gaan bijwonen maar omdat hier niet zo heel veel te doen was, besloten we ook een aantal dagen in Manchester door te brengen. Een ontzettend leuke stad waar veel te doen en te zien is. Je kunt uren door de stad wandelen en dan nog ben je het uitzicht niet moe. Manchester is zeker een aanrader wanneer je een (lang) weekendje weg wilt. Sheffield was vooral leuk vanwege het concert, niet omdat er zo ontzettend veel te doen was. Het is een stad die je zeker wel in een dagje gezien hebt. 

Dat was het alweer voor mijn terugblik op 2019. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik een heleboel toffe reizen heb mogen maken en ik kan niet wachten om te zien wat 2020 te bieden heeft. Hopelijk mag ik ook dit jaar weer een aantal landen van mijn lijstje afstrepen en kan ik weer volop tips verzamelen voor op Global-Treasures.com

Bedankt voor het lezen van dit artikel!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram