Search here...
TOP
Nieuw-Zeeland Oceanië

Te Papa Museum Wellington | Gallipoli Scale of war

Te Papa Museum Wellington - Gallipoli Scale of war | Global-Treasures.com
385 Views

Ik heb al een aantal artikelen met jullie gedeeld waarbij ik een museum bezocht. Zo deelde ik bijvoorbeeld een blogpost dat ik naar museum Voorlinden in Wassenaar en Toi o tamaki in Auckland ben geweest. Vandaag vertel ik jullie meer over mijn bezoekje aan het Te papa museum in Wellington. Daarbij laat ik jullie een reeks foto’s zien die ik tijdens mijn bezoek in het museum heb gemaakt. Dit keer richt ik me op een specifiek deel van het museum, namelijk de tentoonstelling over de slag om Gallipoli, ook wel de Dardanellen veldtocht genoemd.

Hoewel ik normaal gesproken alleen foto’s laat zien met een klein beetje tekst, ga ik dit keer voor wat meer tekst. Dat komt omdat dit zo’n indrukwekkend museum is dat ik er wat meer bij moet vertellen.

Te Papa Museum Wellington - Gallipoli Scale of war | Global-Treasures.com

Gallipoli Scale of war

De tentoonstelling van Gallipoli – The Scale of War kun je onder anderen vinden in het Te Papa museum Wellington. Daar krijg je een goed beeld van wat deze oorlog precies voor Nieuw-Zeeland betekende. Het is allemaal zo mooi gemaakt en je krijgt op een leuke manier toch veel informatie. Het is namelijk niet zo dat je alleen rondkijkt, je hebt zelf ook de mogelijkheid om dingen te ontdekken: het openen van kastjes en lades, je kunt dingen opzoeken op computers en je kunt zelfs in een van de hutjes zitten en de afscheidsbrieven lezen van overledenen tijdens deze oorlog.

Er wordt van alles tentoongesteld door middel van 3D-kaarten en -projecties, miniaturen en diorama’s. Dit alles maakt het ook een stuk interessanter voor zowel volwassenen als kinderen.

Te Papa Museum Wellington - Gallipoli Scale of war | Global-Treasures.com

Het verhaal richt zich vooral op vijf Nieuw-Zeelanders die hun verhaal vertellen. Daarbij kom je te weten wat zij allemaal hebben moeten doorstaan, de dingen die ze hebben gezien en de maatregelen die zij moesten nemen tijdens de oorlog.

Wat kun je verder verwachten?

Je krijgt sculpturen te zien die zijn gemaakt van deze vijf Kiwi’s, welke er zo ongelooflijk echt uitzien. De sculpturen zijn 2,4 keer vergroot maar je zult versteld staan van hoe echt deze eruit zien. Aan alles is gedacht: zweetdruppels op het voorhoofd, wonden die er levensecht uitzien, armhaar, noem het maar op en het is er.

Te Papa Museum Wellington - Gallipoli Scale of war | Global-Treasures.com

In totaal zijn tijdens deze oorlog 2279 kiwi’s (Voor de mensen die dit niet weten; locals uit Nieuw-Zeeland worden kiwi’s genoemd) om het leven gekomen. In deze tentoonstelling leer je alles over de oorlog en kom je erachter wat voor leven de soldaten leidden tijdens deze maanden van oorlog.

Gallipoli Scale of war: Aanrader of niet?

Ga je binnenkort naar Wellington, Nieuw-Zeeland? Dan raad ik je zeker aan om een bezoekje te brengen aan het Te Papa museum. Ik ben drie dagen op rij naar dit museum geweest omdat ik het zo interessant vond. Je hoeft geen entree te betalen, zo kun je dus zo vaak gaan als je wilt! En er wordt wel heel veel informatie tegelijkertijd gegeven dus het is moeilijk om alles in een keer goed op te slaan. Vandaar dat ik ook meerdere malen een kijkje ben gaan nemen in het Te papa museum. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik niet weet hoelang deze tentoonstelling nog geopend is. Het beste is daarom om dit even op te zoeken voordat je erheen gaat om teleurstelling te voorkomen. Wel raad ik je aan om op een doordeweekse dag het Te Papa museum te bezoeken. In de weekenden is het vaak erg druk.

Tijdens een bezoek krijg je wel veel informatie in een keer. Neem dus echt goed de tijd om alles te lezen en te bekijken, het is echt de moeite waard!

Wil je nou graag meer weten over de Gallipoli Scale of War tentoonstelling? Klik dan hier.

Te Papa Museum Wellington - Gallipoli Scale of war | Global-Treasures.com

Meer artikelen lezen over mijn reis door Nieuw-Zeeland? Klik dan hier voor alle reisverhalen en hier voor tips om het meeste uit jouw backpack reis door Nieuw-Zeeland te halen!

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram