Search here...
TOP
Europa Reisroutes Spanje

Route: Met de scooter door Moraira en omgeving

Huur scooters in Moraira en omgeving, Spanje | Global-Treasures.com
1574 Views

Een tijdje geleden schreef ik een artikel waarin ik je vertelde wat er allemaal te doen is in Moraira en haar omgeving. In dat artikel schreef ik onder anderen dat het de moeite waard is om een scooter te huren in Moraira en omstreken. In deze blogpost deel ik een route die zeker de moeite waard is als je besluit een scooter te huren. Lees dus snel verder!

Starten in Moraira

Moraira is een ontzettend mooie plek om mee te beginnen. Ik zou alleen even kijken of dit handig voor je is, want dat is natuurlijk afhankelijk van waar in Moraira en omstreken je besluit een scooter te huren. In dit geval ga ik er vanuit dat je in Moraira een scooter hebt gehuurd, of hierheen bent gereden om hier te beginnen. In Moraira is er één weg met een uitzicht waar ik maar geen genoeg van kan krijgen. De straat is volgens mij doodlopend, maar toch de moeite waard om te zien. Je kunt op je navigatie invoeren: Playa del Portet. Wil je het rustig aan doen, dan kun je hier zelfs een stop maken om even lekker aan het strand te gaan liggen. Het is immers vakantie!

Benissa

Heb je Playa del Portet bezocht, dan gaan we door naar de volgende plek: Benissa. Er zijn twee verschillende wegen die je vanuit Moraira kunt nemen om in Benissa te komen. De weg die ik aanraad is langs de kust af te rijden. Dit is wel wat verder rijden maar je moet iets over hebben voor de mooie uitzichten toch? Je gaat dan vanuit Playa del Portet voorbij de haven, om vervolgens langs Playa de l’Ampolla af te rijden. Je volgt dus niet de weg richting Teulada, maar richting Calpe. Ben je eenmaal in Benissa, volg dan de weg naar Jalón/Xabia. 

Jalón – Alcalalí – Parcent

Uiteindelijk is het de bedoeling dat je in Parcent uitkomt. Via dit kleine dorpje ga je namelijk de bergen in. En geloof me: daar wil je echt heen. Niet alleen voor het uitzicht, maar ook wat voor de verkoeling in de zomer. 

Als je vanuit Alcalalí komt, volg dan gewoon de hoofdweg. Uiteindelijk kom je uit bij een soort splitsing, welke op de foto hieronder te zien is. Ga linksaf en wat je dan alleen nog maar hoeft te doen is de weg te volgen. Je gaat zo namelijk direct de bergen in en daar kan het eigenlijk niet meer misgaan. Je volgt deze weg en als je uiteindelijk bovenaan bent, dan is daar een leuk restaurant om eens te checken. 

De naam van dit restaurant is: Coll de rates en ligt bovenop de berg. Je kunt hier heerlijk eten met heel mooi uitzicht. Een prima tussenstop als je het mij vraagt! Ben je klaar met eten en/of drinken, dan kun je via dezelfde weg teruggaan, of je kunt vanuit het restaurant rechtsaf gaan. Dan ga je via de andere kant van de weg naar beneden. 

Extra stop: Altea

Ga je via de andere kant van de berg naar beneden, dan zou ik aanraden om via Altea terug te gaan. Je kunt dezelfde weg een heel stuk volgen. Twijfel je, dan kun je het via je navigatie opzoeken. Zorg dan dat je via Tàrbena, Bolulla en Callosa d’en Sarriá gaat. Vergeet niet om ook even een stop te maken in Altea! Hier is ontzettend veel te doen en je kunt de scooter makkelijk even parkeren om richting het strand te lopen. Ook in Altea hebben ze namelijk helderblauw water en leuke restaurantjes op de boulevard. 

Ben je in Altea geweest, volg dan de weg langs Calpe af. In Calpe ligt een grote plas met flamingo’s! Die moet je natuurlijk ook even gezien hebben als je dan toch in de buurt bent. Ook kun je richting de Peñon de Ifach om daar kort een kijkje te gaan nemen. Hoogstwaarschijnlijk haal je dat op de dag zelf niet meer, maar ik raad je sterk aan om de Peñon de Ifach te beklimmen. Het is hier en daar best wel een pittige klim, maar het uitzicht is de moeite meer dan waard. 

Door naar Benissa – Moraira

Vanuit Calpe kun je een kustweggetje volgen die je weer terug naar Benissa, en vervolgens naar Moraira brengt. Waarschijnlijk ben je dan best wel een paar uurtje onderweg geweest, vooral als je zo af en toe even een stop maakt om op een van de terrassen in van die leuke, kleine dorpjes een drankje te doen. Dat maakt je dag namelijk nóg geslaagder. 

Vond je deze route leuk, vergeet dan niet om me dat te laten weten! Dat kun je doen door een reactie achter te laten op dit artikel, of door me een berichtje/foto’s te sturen via Instagram. Geniet van je vakantie en wie weet zien we elkaar wel in Moraira! 

Wil je ook nog graag weten waar je gemakkelijk en betrouwbaar een scooter kunt huren in Moraira en omgeving? Laat ook dat dan even aan me weten. Wij hebben dit namelijk bij een aantal verschillende bedrijven gedaan dus ik deel graag mijn favorieten!

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

2 COMMENTS

 • Rini

  Beste Britt, wij zijn binnenkort in Moraira en willen scooters huren, graag horen wij jouw tips qua verhuurbedrijven. Groet Rini

  • Global Treasures
   AUTHOR

   Hoi Rini,

   In Calpe zijn een aantal verschillende plekken waar je scooters kunt huren. Zelf deden wij dit bij Victoria cars en daar zijn wij heel tevreden over!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram