Search here...
TOP
Reisverhalen

Nieuw-Zeeland dag 9 | Lake Taupo

Lake Taupo & Blue Duck Station - Nieuw-Zeeland | Global-Treasures.com
458 Views

Na nogmaals vroeg op te zijn gestaan, begonnen we de dag goed met een lekker ontbijtje, bereid door de Maori’s die in het hostel werkte. Vervolgens zijn we om half 9 vertrokken en hebben we een bezoek gebracht aan de Hot water creek. Hier maakte ik eigenlijk al meteen een (grote) fout. Mij leek het daarom wel lekker om onder water te gaan. En stond ik er niet bij stil dat de niet zo’n frisse geur van het water dan ook in mijn haar zou blijven hangen. En we hadden nog een hele dag voor de boeg! Vandaar dat ik bij de eerste de beste toiletten mijn haren in de wasbak heb uitgespoeld.

Lake Taupo & Blue Duck Station - Nieuw-Zeeland | Global-Treasures.com

Lake Taupo

Vervolgens hebben we even een stop gehad om te lunchen bij Lake Taupo, die me iets tegenviel. Hier zijn we ongeveer een uurtje geweest en daarna gingen we alweer verder. Dit was dus ook echt een dag met weinig doen en veel in de auto zitten. Maar dat is allemaal voor een goed doel! Want nadat we een tussenstop hebben gemaakt om boodschappen te doen voor de komende dagen, hoefden we nog maar drie uurtjes te rijden voordat we aankwamen bij de Blue Duck station.

Blue Duck Station is een boerderij met als hoofddoel: het beschermen van de blue Ducks. De blue ducks zijn een bedreigde diersoort in Nieuw-Zeeland en Blue Duck Station zorgt ervoor dat deze dieren beschermd blijven. Dit doen ze door roofdieren te vangen zodat deze de Blue ducks niet opeten. 

Lake Taupo & Blue Duck Station - Nieuw-Zeeland | Global-Treasures.com

Blue Duck Station

Toen we rond half 5 ‘s middags arriveerden bij de accommodatie, kregen we eerst meer uitleg over wat Blue Duck Station nou precies doet. En nadat we hadden ingecheckt en onze spullen naar de lodge hadden gebracht, was het etenstijd. Vandaag stond worst met een pittig sausje (wat het precies was weet ik niet), pasta en salade. Maar natuurlijk hoort daar ook een toetje bij: brownie met vanille ijs.

Ondertussen was het al erg laat. Maar toch wilde ik even genieten van het feit dat we in the middle of nowhere zaten, door gezellig rond het kampvuur te gaan zitten met z’n allen. En daarbij horen natuurlijk ook marshmallows! Hier hebben we eigenlijk nog erg lang gezeten want we hoefden de volgende dag pas om half 10 (uitslapen!) bij de eerste activiteit te zijn, namelijk paardrijden!

Meer lezen over mijn reis door Nieuw-Zeeland? Klik dan hier.

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram