Search here...
TOP
Reisverhalen

Nieuw-Zeeland Dag 7 | Waitomo caves en Hobbiton

Waitomo caves en Hobbiton - Nieuw-Zeeland | Global-Treasures.com
519 Views

Het komt niet als een verrassing als ik zeg dat we op dag 7 weer vroeg moesten vertrekken. Maar vandaag stond er niet 1, maar 2 extreem leuke dingen op de planning, namelijk een bezoekje aan de Waitomo Caves en Hobbiton! Dat betekende dus wel dat het een drukke dag zou worden maar dat had ik er zeker voor over.

Waitomo Caves

De eerste activiteit die een deel van de groep vandaag ging doen, was een bezoekje brengen aan de Waitomo caves. Als eerste werd je rondgeleid door een grot, waar je al een aantal glowworms kon spotten. Maar hier ging het vooral om het ontstaan van de grot en de dieren die hierin hebben geleefd. Pas in het tweede deel van de tour,  nadat we koffie en thee hadden gedronken, kwamen de glowworms. Hier was het de bedoeling dat we al onze telefoons en camera’s, alles wat dan ook licht gaf, uit te schakelen. We stapten in een bootje en moesten muisstil zijn. De tour guide trok de boot verder de grotten in via een touw en wanneer je om je heen keek zag je alleen maar groene lichtjes. En dan heb ik het niet over honderden, maar zelfs duizenden groene lichtpuntjes.

Helaas heb ik hier niet veel foto’s kunnen maken, vooral niet van de glowworms zelf. Er is er denk ik maar eentje die goed gelukt is. Zo krijg je een beter idee van wat ik in de ochtend heb gedaan. Zeker geslaagd en zeker de moeite en je geld waard! Heb je een kans om glowworms te zien, grijp deze dan zeker. Ik beloof je dat je er geen spijt van krijgt!

Waitomo caves en Hobbiton - Nieuw-Zeeland | Global-Treasures.com

En natuurlijk Hobbiton!

Die middag stond er een tweede activiteit op de planning, namelijk: Hobbiton. Hobbiton is een deel van de filmset van Lord of the Rings en The Hobbit. Aangezien ik de films vroeger een aantal keer heb bekeken met mijn broer en beste vriendin, had ik erg veel zin om de set eindelijk eens te zien. Het is niet dat ik een echte fan ben van de films maar ik vond deze vroeger wel erg leuk.

Een bezoekje aan Hobbiton is wel aan de duurdere kant. Hiervoor betaal je namelijk 99 dollar, dat is ongeveer 60 euro. Persoonlijk vond ik het wel de moeite waard, ook al hoor ik van sommige mensen dat ze het wat aan de dure kant vonden voor wat je krijgt. De tour bevat een rondleiding door de filmset, waarbij je uitleg krijgt van je tour guide en genoeg tijd krijgt om foto’s te maken. Hier hebben wij ongeveer een uur over gedaan. Dan kom je bij een restaurantje, waar je lekker wat boterbier op apple cider mag proberen. Dat krijg je er gratis bij. Dat is eigenlijk alles wat je krijgt. En hoewel het nu klinkt alsof je er maar weinig voor krijgt, ik vond het wel je geld waard.

Rotorua

Met een Hobbiton busje werden we naar ons hostel in Rotorua gebracht. Dit was nog een busreis van ongeveer drie kwartier. Toen we ingecheckt waren was het al ongeveer half acht. We besloten nog even wat te gaan eten in het ‘centrum’ van Rotorua. Hier heb ik nog mijn verlaat verjaardagsdiner gehad door lekker wat pizza te eten met een groepje reisgenoten. En daarmee eindigde ik jammer genoeg deze geslaagde dag!

Wil je meer artikelen lezen over mijn tijd in Nieuw-Zeeland? Klik dan hier.

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram