Search here...
TOP
Reisverhalen

Nieuw-Zeeland Dag 6 | Raglan & eerste surfles

Surfen in Raglan, Nieuw-Zeeland | Global-Treasures.com
398 Views

Na een groot deel van de dag te hebben doorgebracht in de bus, kwamen we rond half 2 aan op onze bestemming in Raglan. Maar toch was het een speciale dag, want ik was namelijk jarig! 20 jaar alweer. Maar goed, er stond wel iets super leuks op het programma: surfen! Ik heb nog nooit van mijn leven gesurft (behalve windsurfen, maar dat telt niet) dus wilde ik het wel meteen de eerste keer goed doen/aanleren. Vandaar dat ik ervoor koos om een les hierin te volgen. Het eerste uur werd daarom ook besteed om de stappen uit te leggen waarmee je op het surfboard komt. En je moest het zelf ook een paar keer oefenen zodat het op het water makkelijker zou worden.

Surfen in Raglan, Nieuw-Zeeland | Global-Treasures.com

Het surfen kan beginnen!

Na wat informatie over de stappen en de veiligheid, reden we (eindelijk) naar het strand. Helaas was het niet zo’n mooi weer maar ik genoot hoe dan ook van het principe dat ik zometeen mocht gaan surfen. We deden snel de wetsuits aan, kregen een surfboard toegewezen en gaan met die banaan.

Eenmaal in het water lachte ik mezelf na mijn eerste poging om te surfen, meteen uit. Dat was iets minder succesvol dan ik van tevoren had gehoopt. Maar bij de tweede poging ging het meteen super goed en pakte ik de golf, waarna ik ging staan en richting het strand surfte. Hoewel ik had verwacht dat ik er niet zo veel van zou bakken, viel het gelukkig allemaal wel mee. Ik deed het eigenlijk best wel goed!

Zou ik het nog een keer doen?

Over een aantal weken zit ik in Australië, dé plek om te surfen. Daar zal ik dan ook zeker nog een aantal lessen pakken om het nóg beter te leren en er natuurlijk ook weer wat beter in te worden. Want wauw, ik had niet verwacht dat ik surfen zó leuk zou vinden! Ben je in een land waar je de mogelijkheid krijgt om dit een keer te doen, doe het dan ook echt! Ik beloof je dat je er geen spijt van gaat krijgen. Hoewel het op het begin moeilijk is (maar is niet álles moeilijk in het begin?) en val je vaak, je wordt er snel beter in. Vergeet alleen niet om je van tevoren goed in te smeren want de Australische en Nieuw-Zeelandse zon kent geen genade!

Ik heb zo van die dag genoten en het principe dat ik er eigenlijk best wel goed in was. Een betere verjaardag kon ik me eigenlijk niet wensen. Hoewel het natuurlijk leuker was geweest als ik ook nog familie in de buurt had. Maar goed, dit zeker niet de laatste keer zijn dat ik ga surfen. Want als dat niet meer in Nieuw-Zeeland gaat gebeuren, ga ik dat, zoals ik al zei, zeker nog een keer in Australië doen!

Heb jij al eens gesurfd? Zo ja, hoe vond je het? Zo niet, ben je het ooit van plan?

Wil je nou meer artikelen lezen over mijn tijd in Nieuw-Zeeland, klik dan hier!

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram