Search here...
TOP
Reisverhalen

Nieuw-Zeeland Dag 3 | Paihia > Auckland

Paihia - Nieuw-Zeeland | Global-Treasures.com
492 Views

Dag 3 van mijn Stray reis begon over het algemeen rustig. We konden lekker uitslapen, checkten om 10 uur uit en hadden tot 2 uur ‘s middags om ons eigen plan te trekken en te doen wat we wilden. De eerste dag die we doorbrachten in Paihia, hadden we een lekker ijsje gegeten in het zonnetje. Wat we die dag verder nog hebben gedaan, lees je hier.

Hoewel de zon vandaag niet scheen, vonden we toch dat we nogmaals even een lekker ijsje moesten gaan halen. Want wauw, wat is het ijs daar lekker! Ik eet bijna nooit ijs dus twee keer in twee dagen tijd is heel unusual

Nadat we wat tijd hadden doorgebracht in de ijssalon om lekker bij te kletsen, hadden we nog heel wat tijd over voordat het tijd was om terug te gaan naar Auckland. Daarom besloten we nog even gezond te doen door te gaan hiken. Dit zou een wandeling moeten zijn van anderhalf uur, alleen waren we al binnen een klein uurtje terug (na een aantal keren verkeerd gelopen te zijn). We hadden al aan een paar mensen de weg gevraagd maar helaas wist niemand ons de goede kant op te sturen. Uiteindelijk hadden we, ondanks het slechte weer, toch nog mooi uitzicht. 

Paihia - Nieuw-Zeeland | Global-Treasures.com

Paihia – Auckland

Toen we eenmaal terug waren duurde het niet meer lang voordat de bus zou vertrekken richting Auckland. Dat betekende helaas ook dat het niet meer lang zou duren voordat we van een aantal hele gezellige mensen afscheid zouden gaan nemen. Met de Stray tour is het namelijk zo dat je op verschillende plekken kunt beginnen. Sommigen beginnen, net als ik, in Auckland, maar er is ook een mogelijkheid om in Wellington te beginnen. Dan kun je ervoor kiezen om te eindigen in Auckland. Vandaar dat we al zo snel afscheid moesten nemen.

Paihia - Nieuw-Zeeland | Global-Treasures.com

Het is natuurlijk super leuk dat je zoveel nieuwe mensen leert kennen tijdens zo’n reis. Maar het is tegelijkertijd zo jammer dat je dan ook weer van al die mensen afscheid moet nemen. Net als je mensen wat beter begint te kennen, zijn mensen al klaar met hun reis of willen ze op een bepaalde plek langer blijven waardoor je alweer snel afscheid moet nemen. Maar gelukkig leer je weer net zo snel nieuwe mensen kennen! En die gezellige Brabander waar ik het in mijn vorige Stray blogpost over had, blijft gelukkig nog een tijdje bij mij. 

Na een lange, saaie busrit waarbij we pas in de avond aankwamen in Auckland, besloten we spaghetti klaar te maken (de ultieme backpackers maaltijd) om vervolgens de rest van de avond rustig aan te doen. Want we vertrekken de volgende ochtend alweer vroeg. Daar ben ik eigenlijk wel heel blij mee. Ik heb namelijk al een tijdje in Auckland doorgebracht voordat ik aan mijn Stray trip begon. Ook aan het einde van deze trip heb ik nog een paar dagen in Auckland. Nu wil ik gewoon zoveel mogelijk andere dingen zien!

Wat er dan op de planning staat, na het leuke Paihia? Hahei!

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram