Search here...
TOP
Reisverhalen

Nieuw-Zeeland Dag 2 | Cape Reinga Tour

Cape Reinga Tour - Nieuw-Zeeland | Global-Treasures.com
465 Views

Na een ochtend vroeg opstaan, staat vandaag eindelijk een leuke activiteit op het programma. Een dagtour richting Cape Reinga. Hierbij brengen we onder anderen een bezoekje aan 90 mile beach die trouwens niet eens 90 mijl lang is! Het strand is 88 kilometer lang (55 mijl). Waarom ze het 90 mile beach hebben genoemd? Ik heb géén idee!

De tour begon met het oppikken van de rest van de mensen die meegaan met de tour. En na een korte koffie- en toiletpauze, gaan we meteen door naar het volgende punt. Zoals eerder genoemd, is dit het 90 mile beach. Vanuit het strand hadden erg mooi uitzicht.

Zandsurfen

Wat nog leuker (en een stuk spannender) was, was het zandsurfen. Dat namelijk wat we tijdens de twee stop hebben gedaan. Je pakt een bodyboard, je loopt naar boven (wat eerlijk gezegd alleen al een hele opgave was), je gaat op het bodyboard liggen en je glijdt zo naar beneden. Eng maar heel erg leuk! Want je gaat eigenlijk nog best wel snel. Plus je houdt er wel iets minder charmante foto’s aan over. Het is dus beter als ik die foto’s maar voor mezelf hou haha!

Cape Reinga

Nadat we allemaal (met onze kleren vol zand) weer in de bus waren geklommen, gingen we weer verder naar de volgende stop, namelijk het noordelijkste punt van Nieuw-Zeeland. Dit is ook het punt waar de stille oceaan en Tasman zee samenkomen. Ook kun je er een mooie vuurtoren vinden en heb je onwijs mooi uitzicht. Vandaar dat ik niet zoveel zal vertellen, maar het gewoon laat zien.

Reinga betekent in het Maori “de onderwereld.” Dit zou dan ook de plek zijn waar de zielen van gestorvenen hun terugreis beginnen naar het land van de voorvaderen. Hier is de poort naar Raroheenga, de onderwereld.

Cape Reinga Tour - Nieuw-Zeeland | Global-Treasures.com

Als laatste hebben we nog een tussenstop gehad in een klein stadje voor Fish & Chips, om vervolgens terug te rijden naar onze hostel. En ik moet zeggen dat de tour zeker geslaagd was. Het enige wat ik deze dag gedaan heb, was genieten. En dat zal de rest van deze reis waarschijnlijk zo blijven!

Meer artikelen lezen over Nieuw-Zeeland? Klik hier.

Bedankt voor het lezen

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram