Search here...
TOP
Reisverhalen

Nieuw-Zeeland dag 12 | van Raetihi naar Wellington

Nieuw-Zeeland dag 12 | van Raetihi naar Wellington - Oceanië | Global-Treasures.com
424 Views

Na gisteren de Tongariro Alpine Crossing gelopen te hebben kon ik tijdens dag 12 in Raetihi bijna niet meer lopen. Maar goed dat er voor vandaag niet veel op het programma stond. Vanuit Raetihi zijn we namelijk vertrokken richting Wellington. Dit is een rit van zo’n vijf uur, maar op een paar plekken hebben we een tussenstop gehad. Zo was de eerste tussenstop in een schattig, klein dorpje waar we wat te eten en te drinken konden halen. Het is namelijk alweer een paar dagen geleden dat we een tussenstop hebben gemaakt bij een supermarkt of restaurantje.

Lees ook: Nieuw-Zeeland dag 11 | Tongariro Alpine Crossing

De busrit

In de bus hebben we lekker rustig aan gedaan en genoten van de mooie natuurgebieden en uitzichten die alleen te vinden zijn in Nieuw-Zeeland. Ook had ik in de bus weer een paar nieuwe mensen leren kennen, wat super gezellig was! Want ja, vijf uur in de bus zitten duurt natuurlijk wel lang. Maar gelukkig kregen we een heleboel informatie over alles waar we langs af kwamen zodat we Nieuw-Zeeland net wat beter leerden kennen!

Gumboot gooien

Wist je bijvoorbeeld dat er in Nieuw-Zeeland een wedstrijd wordt gehouden in Gumboot gooien? Ik in ieder geval niet. Maar dan is het wel net zo leuk om dit zelf ook even te proberen. We stopten namelijk bij een veldje waar je dit kon doen. En raad eens? Ik stond op de tweede plek! Girl powerrrrr.

Wellington

Na nog een toiletstop kwamen we om half drie eindelijk aan in Wellington. Maar aangezien ik nog erg veel last had van mijn benen heb ik de rest van de dag rustig aan gedaan. Zo ben ik de rest van mijn reis door Nieuw-Zeeland gaan boeken en heb ik even op alle berichten gereageerd na een aantal dagen wifi-loos te zijn geweest. Kortom, vandaag was niet zo’n interessante dag. Hopelijk komt daar snel verandering en kan ik morgen ook weer gewoon normaal lopen! Want zoals je in het artikel van gisteren ook kon lezen: de Tongariro Alpine Crossing was een hele uitdaging maar ik had het voor geen goud willen missen, zelfs al kon ik vandaag bijna niet bewegen van de spierpijn, haha! En dat wil toch wat zeggen.

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram