Search here...
TOP
Reisverhalen

Nieuw-Zeeland dag 11 | Tongariro Alpine Crossing

Tongariro Alpine Crossing Nieuw-Zeeland | Global-Treasures.com
516 Views

Ik weet dat ik het de laatste aantal dagen vaak heb gezegd, maar vandaag moesten we écht vroeg opstaan. Er stond namelijk (wederom) iets super leuks op het programma: de Tongariro Alpine Crossing. Tongariro National Park is een beschermd natuurgebied op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Het is een vulkaanlandschap waar onder andere de scènes voor “Mordor” uit The Lord of the Rings opgenomen zijn. De scènes waarin Frodo en Sam de Ring of Power naar Mount Doom brengen zijn hier opgenomen. De wandeling is 19.6 kilometer lang en daar kun je wel een halve dag mee vullen! 

First things first

Allereerst werden we met de Stray bus naar een bedrijf gebracht. Zij gaven ons warme kleding als dit nodig was. Niet iedereen had namelijk veel warme kleren bij. En boven in de bergen is het natuurlijk niet heel warm. Wij hadden dan wel weer geluk dat de zon scheen maar dat kon zo veranderen. Daarom heb ik toch maar een extra vest gehuurd, al zag dit er niet uit..

Met de bus werden we naar het beginpunt van de Tongariro Alpine Crossing gebracht. Daar begonnen we met een hele groep aan deze zware maar onwijs mooie wandeling. Al snel kwamen er een paar mensen achter te liggen en sommigen liepen juist sneller. Ik vond het wel belangrijk dat ik op een tempo liep wat voor mij fijn was, anders is het gewoonweg niet vol te houden. Vandaar dat ik uiteindelijk toch het grootste deel alleen heb gelopen. Dat geldt natuurlijk voor iedereen: het is makkelijker vol te houden als je op een fijn tempo loopt. En dat is voor iedereen anders. En daarnaast vond ik het ook helemaal geen probleem om in mijn eentje te lopen. Zo kon ik extra goed van het uitzicht genieten. Want geloof me, dat was echt onwijs mooi!

Tongariro Alpine Crossing Nieuw-Zeeland | Global-Treasures.com

De planning

Ik weet niet meer precies hoe laat we in de ochtend begonnen aan de wandeling. Ik denk dat dit rond een uur of 9 was. Met de hele groep was afgesproken dat je om half 4 ‘s middags bij het eindpunt moest zijn. Was dit niet het geval, dan moest je zelf vervoer regelen naar het hostel. Dat was me natuurlijk te veel werk dus ik moest en zou zorgen dat ik er voor half 4 was. Ik wist dat dat een zware tocht zou gaan worden maar ik moest en zou dat halen.

Tongariro Alpine Crossing Nieuw-Zeeland | Global-Treasures.com

De eerste 7 kilometer van de Tongariro Alpine Crossing

Na ongeveer een kilometer of 7 besloten er al mensen om te keren. Ook stond er een bordje waarop in het Engels stond: Als je nu al moe bent, keer dan om. Als je lichamelijke klachten heb, niet genoeg eten of drinken bij je hebt, geen fatsoenlijke schoenen of geen warme kleren bij je hebt, draai dan om. Ik moet eerlijk zeggen dat dit me wel een beetje bang maakte maar ik wilde deze hike gewoon persé afmaken. Ik moest aan iedereen bewijzen dat ik dit kon. Dus daar gingen we dan. En dat was de beste keus die ik tijdens deze reis heb gemaakt. Want moet je deze uitzichten eens zien!

We did it!

De wandeling heb ik gedaan in 5 uur en 15 minuten (exclusief pauzes) en heb ik in totaal 23 kilometer gelopen. En ik moet jullie eerlijk toegeven dat ik het wel redelijk zwaar heb gehad. Ik wou dat ik kon zeggen dat het allemaal appeltje-eitje was, maar dat is helaas niet het geval. Maar ik heb het eindpunt bereikt! En daar ben ik onwijs trots op. Want ik heb het toch maar gedaan.

Daarbij heb ik natuurlijk ook nog eens van de waanzinnige uitzichten kunnen genieten. Dat is iets wat het nog tien keer zo leuk maakt. Mooie meertjes, een volkaan en héél veel rotsen. Het was zwaar maar ik heb ervan genoten! En daar ben ik onwijs trots op! 

Tongariro Alpine Crossing Nieuw-Zeeland | Global-Treasures.com

Meer artikelen lezen over mijn reis door Nieuw-Zeeland? Klik dan hier voor alle reisverhalen en hier voor tips om het meeste uit jouw backpack reis door Nieuw-Zeeland te halen!

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram