Search here...
TOP
Reisverhalen

Nieuw-Zeeland dag 10 | Blue Duck Station

Paardrijden bij Blue duck station | Global-Treasures.com
385 Views

Na een ochtend rustig aan te hebben kunnen doen, is het dan eindelijk tijd om te gaan paardrijden in Blue Duck Station. Wat jullie waarschijnlijk niet weten is dat ik vroeger altijd heb paardgereden, en daar ben ik zo’n twee jaar geleden pas mee gestopt. Maar sindsdien heb ik dus ook niet meer op een paard gezeten, waardoor ik extra enthousiast was. Maar tegelijkertijd was het eigenlijk ook een beetje spannend. Want ja, kan ik het nog wel? Maar gelukkig kreeg ik een super schattig paard (met af en toe wat streken), genaamd Tiger. Meteen toen ik op Tiger zat voelde ik me weer helemaal thuis en besefte ik eigenlijk hoe erg ik paarden en paardrijden mis.

Wandeling naar de waterval

Na de hele ochtend te zijn weggeweest, kwamen we rond half 1 terug bij de stallen. Hier hebben we de paarden te eten gegeven en hebben we ze verder mogen verzorgen. Hierdoor waren we rond 1 uur terug, hebben we geluncht, en besloten we (Lisa (een vriendin die ik via Stray heb leren kennen) en ik) nog een wandeling te gaan maken naar een waterval die in het gebied van Blue Duck Station lag. Over deze wandeling hebben we zo’n die uur gedaan en hebben we even lekker genoten van het zonnetje en de veel te mooie waterval.

Maar weet je wat nog het beste was? Lisa en ik hebben twee Blue Ducks gespot in Blue Duck Station! En dat hadden we niet verwacht omdat ongeveer een week geleden de rivier is overstroomd die in dat natuurgebied ligt. Nu is het zo dat Blue Ducks van zuiver water houden. Maar de rivier was erg vies geworden door al het zand wat erin terecht is gekomen. Daardoor zijn de meeste eendjes vertrokken, op zoek naar een plek met zuiver water. Ze hadden sinds de overstroming pas één blue duck gezien en wij zagen er gewoon twee in één keer!

Paardrijden bij Blue duck station | Global-Treasures.com

Meer artikelen lezen over Nieuw-Zeeland? Klik dan hier voor allerlei tips over dit prachtige land, en hier voor meer persoonlijke verhalen zoals dit artikel!

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram