Search here...
TOP
Reisverhalen

Nieuw-Zeeland Dag 1 | Starten met Stray

Starten met Stray | Paihia, Nieuw-Zeeland | Global-Treasures.com
570 Views

Starten met Stray – van Auckland naar Paihia

Vandaag is de dag dat ik eindelijk ga beginnen met de Stray tour. Dit is echt iets waar ik lang naar heb uitgekeken dus daarom was ik in het begin bang dat het tegen zou vallen. Want hoe meer je naar iets uitkijkt, hoe groter de kans dat het tegenvalt. Voor als je niet precies weet wat Stray is, het is een bustour die je kunt doen in Nieuw-Zeeland. Zie het als een hop on-hop off bus die je vaak in populaire steden hebt, maar dan door heel Nieuw-Zeeland. Ik zal hier binnenkort nog een apart artikel over schrijven waarin ik het allemaal net weer wat beter kan uitleggen!

De dag begon vroeg want ik moest om 7 uur ‘s ochtends vertrekken richting de pick-up point en hadden we een busrit van zo’n vier uur voor de boeg. Maar we hadden wel een tussenstop bij een klein plaatsje om een speciale, grote boom te knuffelen (Raar, I know).

Eenmaal in Paihia aangekomen, was het erg lekker weer en besloten we met een groepje mensen naar het strand te gaan. Hier hebben we gezellig zitten praten en konden we elkaar wat beter leren kennen. Wij hadden een klein busje met een stuk of twintig personen, maar tijd om elkaar wat beter te leren kennen was er in de bus niet. Ook haalden we een ijsje in Paihia zelf. En die ijsjes waren echt huuuuge.

Starten met Stray | Paihia, Nieuw-Zeeland | Global-Treasures.com

BBQ & een quiz

In de avond werd er een bbq aangeboden door de mensen in het hostel en aangezien we na de lange rit honger hadden, besloten we ons met de hele groep aan te melden. De bbq was niet erg uitgebreid maar het smaakte goed en dit was wederom een leuke manier om aan de praat te raken met mensen uit je groep om ze zo wat beter te leren kennen.

Om de dag af te sluiten werd er een bingo georganiseerd met een hele reeks aan leuke prijzen. Zo kon je de hele avond gratis drankjes winnen, een eigen kamer of zelfs 110 dollar! Maar helaas had ik geen geluk heb ik geen van deze prijzen gewonnen. Eigenlijk had ik niet eens zo veel zin om mee te doen omdat ik weet dat ik toch nooit iets win. Een van de meisjes uit mijn Stray groep zei tegen me: “Britt, je bent nu aan de andere kant van de wereld. Misschien is alles hier wel omgekeerd en win je nu juist wel!” Dat wilde ik maar al te graag geloven, daarom deed ik toch mee. Maar helaas zonder succes..

De rest van de avond hebben we gezellig wat gedronken in ons hostel in Paihia en zijn we vroeg gaan slapen. De volgende dag staat namelijk de eerste activiteit met Stray op het programma waarbij we vroeg op moeten staan en ik kan niet wachten! Want een van de leuke dingen die vandaag zijn gebeurd, is dat ik een Nederlands meisje heb leren kennen. En het beste van alles? Ze komt, net als ikzelf, uit Brabant! Dat wordt een en al gezelligheid!

Meer lezen over mijn reis door Nieuw-Zeeland? Klik dan hier.

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram