Search here...
TOP
Afrika Lijstjes Marokko Tips

5x Dit mag je niet missen tijdens een dagtrip naar Marrakech

Medina de Marrakech - Marokko | Global-Treasures.com
643 Views

Tijdens onze vakantie in Agadir, Marokko, leek het ons leuk om ook het “echte” Marokko te zien en mee te maken en daarom besloten we een dagtrip te plannen naar Marrakech. Agadir ligt ongeveer drie uur rijden van Marrakech vandaan en hoewel het dan een lange dag zou worden, wilden we dit toch graag doen. Het is natuurlijk jammer als je op vakantie bent geweest in Marokko maar bijna niets heb gezien! In dit artikel geef ik jullie meer informatie over zo’n dagtrip en natuurlijk over Marrakech zelf!

Deze trip boekten we bij Admirer Morocco Tours, voor degene die dit graag willen weten.

De busrit

De dagtrip naar Marrakech begon al vroeg. Rond 7 uur moesten we namelijk klaar staan voor ons hotel om vervolgens met een busje opgehaald te worden. Na ongeveer tien minuten rijden kwamen we bij een ander hotel aan, waar dan ook een andere, grotere bus stond te wachten waar we ons bij moesten voegen. Dan kon dan eindelijk de reis beginnen!

Het was nog donker en dat was van de ene kant wel fijn omdat je dan nog even kon slapen, maar van de andere kant was het ook jammer dat je daardoor niet zoveel kon zien. Het mooie was wel dat we de zonsopgang konden zien in het Atlasgebergte. Ik heb geprobeerd mooie foto’s hiervan te maken maar dat viel vies tegen omdat je natuurlijk gewoon in een rijdende bus zit.

Na onderhalfuur ongeveer maakten we een tussenstop bij een tankstation. Toen kwamen mijn moeder en ik er pas achter hoe koud het wel niet was buiten. Wij, de domme toeristen die we zijn, hadden niet zoveel warms meegenomen en daar baalden we op dat moment enorm van. Maar goed, bij het tankstation haalden we wat te eten en te drinken voor de rest van de reis en natuurlijk voor in Marrakech zelf. 

Tip: Doe je een dagtrip naar Marrakech? Neem warme kleding mee!

1

Koutoubia-moskee

Koutoubia-moskee - Marrakech Marrakesh - Marokko | Global-Treasures.com

Allereerst gingen we naar de Koutoubia-moskee. Dit was ongeveer vijf minuutjes lopen vanaf de plek waar we gedropt werden. Je had de mogelijkheid om hier naar binnen te gaan maar dit mag alleen als je moslim bent. Dit was eigenlijk niemand van onze groep, op de guide na dan, dus gingen we verder naar de volgende plek.

Wat me hier wel opviel was dat er veel zwerfkatten rondliepen. Mijn moeder en ik hadden een paar dagen daarvoor een zak kattenvoer gekocht omdat ook in Agadir veel zwerfkatten rondliepen. Daarom besloten we deze te voeren. We hadden ook een hele zak voer meegenomen naar Marrakech omdat we dachten dat hier ook wel veel katten zouden zitten. En daar hadden we gelijk in! Daarom hebben we die dag een aantal katten heel blij gemaakt!

2

Traditionele berber apotheek

Onze tourguide zette ons vervolgens af bij een traditionele berber apotheek. Samen met een andere groep mensen werden we bij elkaar in een ruimte gezet en kregen we wat uitleg over een aantal producten die zij maakten. En natuurlijk kon je deze producten ook allemaal kopen. Specerijen, zalfjes en uiteraard Argan olie, iets wat veel wordt verkocht aan toeristen in Marokko. Mijn moeder en ik wilden graag wat van deze producten uitproberen en dus besloten we een aantal dingetjes te kopen. Wil je weten wat we gekocht hadden en of het het geld waard was? Laat het me dan zeker even weten in de comments. Dan komt hier ook nog een artikel over online.

De moeite waard?

De uitleg die we kregen was interessant en je mocht alles op je handen smeren of aan ruiken als je dit wilde. Natuurlijk hebben alle toeristen die hier waren, waaronder wij zelf, veel te veel geld betaald voor de producten maar het was alsnog niet duur. En ik gunde het die mensen wel. Ze lieten ook helemaal zien hoe ze de argon olie maakte en omdat dat typisch Marokkaans is, vond ik het leuk om te zien hoe dit ging.

Super leuk om een keer mee te maken en ik zou het dan ook zeker aanraden om hier een keer langs te gaan als je eenmaal in Marrakech (of elke andere stad in Marokko) bent.

3

Lunchen met uitzicht

Ondertussen was het al redelijk laat en dus tijd voor de lunch. Je mocht zelf kiezen waar je wat wilde eten maar wij vonden het leuk om met onze tourguide mee te gaan. Hij zou namelijk wel weten waar je lekker kunt eten. En dat was inderdaad zo! Vanuit het dakterras hadden we zicht over de stad en de huizen van de medina. Het eten was heerlijk en we zaten lekker in de zon, dus konden we ook nog aan ons tintje werken.

Lunchen in Marrakech - Marokko | Global-Treasures.com

Hier bleven we overigens niet lang omdat we zo snel mogelijk meer van de stad wilden zien. We hadden namelijk al niet extreem veel tijd dus die wilden we niet verdoen door te gaan zitten eten. Hier dacht iedereen hetzelfde over dus vertrokken we na het eten alweer snel naar de volgende locatie!

4

Djemaa el-Fnaa

We maakten een wandeling door de Medina, het oudste gedeelte van de stad. Uituindelijk kwamen we uit bij de Jemaa El-Fnaa, het populaire plein in Marrakech. Hier was het erg druk met kraampjes, toeristen en mensen die je van alles probeerde aan te smeren. Ook was er de mogelijkheid om een aapje vast te houden, tegen betaling natuurlijk, maar dat zou ik echt niet doen. Dat is zo zielig voor die diertjes dat ik er nog geen cent aan zou uitgeven. Ook pakten ze regelmatig je arm vast om er met Henna op te tekenen. Dit raad ik ook af omdat ze er regelmatig chemische stoffen of iets dergelijks indoen waardoor dit brandwonden of allergieën kan veroorzaken. Ze zijn hier in dat opzicht best wel brutaal want ze verwachten vervolgens wel dat je ze geld geeft.

Hier hoef je je alleen niet al te veel zorgen om te maken. Zolang je bij je groep blijft dan is er niets aan de hand. Onze tourguide gaf dit ook duidelijk van tevoren aan dat ze dat bij jou als toerist maar al te graag proberen.

Vrije tijd

Nadat we hier wat hadden rondgelopen kreeg je de mogelijkheid om op eigen houtje rond te gaan kijken. Je kon in de zon wat gaan drinken, alsnog naar de Koutoubia moskee gaan of naar de Souk (markt) gaan. Wij besloten dat laatste te doen maar persoonlijk vond ik iedereen hier te opdringerig. In Agadir, de plek waar wij verbleven, was dit ook wel het geval maar lang niet zo extreem als hier in Marrakech. Erg jammer! Maar zeker leuk om een keer gezien te hebben.

Daarbij moet ik wel zeggen dat het misschien anders is als je met je vriend, vader of wie dan ook gaat. Ik was er namelijk samen met mijn moeder en wij als twee vrouwelijke, blanke toeristen trekken toch wel de aandacht.

Koutoubia-moskee - Marrakech Marrakesh - Marokko | Global-Treasures.com

5

Genieten van het uitzicht tijdens een drankje op het dakterras

Uiteindelijk hadden we nog wat tijd over, al was het niet heel lang. Daarom besloten we wat te gaan drinken op een van de dakterrassen. Zo had je uitzicht op de Djemaa El Fna en kon je alles wat beter zien. Ik moet zeggen dat het er zo van bovenaf zeker wel indrukwekkend uitzag! En toen was het helaas alweer tijd om terug te gaan naar Agadir.

Conclusie?

Al met al had ik toch nog wel graag iets langer de tijd gehad om Marrakech te ontdekken. Er was namelijk nog zoveel meer te doen en te zien maar hier hadden wij al geen tijd voor. Nadat we een uurtje of drie in de stad hadden doorgebracht was het alweer tijd om terug naar ons hotel in Agadir te gaan. Dat is gewoon net wat te weinig. Maar ik ben in ieder geval wel heel blij dat ik Marrakech toch nog heb mogen zien! Het was anders dan ik had verwacht maar zeker de moeite waard om een keer gezien te hebben. Stel ik zou hier nog een keer teruggaan, dan zou ik deze hele toeristische, drukke plekken overslaan. Zo leer je Marrakech op een andere, leukere manier kennen denk ik!

Meer artikelen lezen zoals deze dagtrip naar Marrakech? Klik dan hier.

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram