Search here...
TOP
Reisverhalen

Vietnam dag 10 | Easyriders Tour Da Lat

Easyrider tour in Da Lat - Vietnam, Azië | Global-Treasures.com
545 Views

Tijdens mijn tiende dag in Vietnam stond er weer iets super leuks op de planning. Een lokale guide ging me namelijk rondleiden door Da Lat en ik mocht zelf de plekken kiezen die ik wilde zien. Er is ontzettend veel te doen en te zien in en rondom Da Lat en vandaar dat het me handig leek om zoveel mogelijk dingen in één dag te proppen met deze easyrider tour. Veel tijd had ik namelijk niet en ik zou de volgende dag alweer vertrekken naar Nha Trang. 

Ik had de vorige dag al een lijstje gestuurd van plekken die ik wilde zien maar had wel aangegeven dat hij nog aanpassingen mocht doen omdat hij natuurlijk het beste weet welke plekken de moeite waard zijn. Een aantal plekken had hij van mijn lijstje geschrapt en een aantal leuke plekken toegevoegd. Daarover lees je zometeen meer!

Start van de Easyrider tour

Allereerst stond ik lekker op tijd op. Ik ontbeet in het hostel en werd ik netjes bij het Tigon Hostel, waar ik verbleef, op de gewenste tijd opgepikt. Zoals ik eerder al aangaf is het in Da Lat lekker koel maar ik moet zeggen dat ik het regelmatig toch koud had achterop de motor. Neem dus vooral een warm vest mee voor op de motor! 

De eerste stop ging naar Elephant Falls. Dit is een prachtige waterval op ongeveer 30 kilometer rijden van het centrum van Da Lat. Om hier te komen moest je een korte hike doen maar dit was zeker de moeite waard. Wij kwamen hier redelijk vroeg in de ochtend aan dus was het er ook nog niet zo druk, wat erg fijn was. 

Een natuurpark 

Ook brachten we een bezoekje aan een soort natuurpark. Hier was het ontzettend mooi. Je kon er een waterval vinden waar je onderdoor kon lopen, je kon met een soort bobslee naar beneden en er was gewoonweg een heleboel te zien. Wat ik wel minder leuk vond, was dat er ook een olifant stond waarop mensen mochten rijden. Er waren veel Chinese toeristen die dit, uiteraard tegen betaling, wilden doen. Zoiets kan ik niet aanzien dus ben ik vervolgens snel teruggegaan. 

Uiteindelijk bezochten we nog een aantal andere watervallen, een meer, een aantal tempels en pagoda’s en crosste we gewoon wat rond op de motor. Ook maakten we een stop bij een fabriek waar ze zijde maakten. Hier kregen we de kans op gefrituurde wormen te eten. Dat aanbod heb ik toch maar vriendelijk afgeslagen, al hoor ik van veel mensen dat het wel lekker is. Toch voelde ik me niet helemaal geroepen om het daadwerkelijk zelf te proberen. Maybe next time!

Aanrader of niet? 

Persoonlijk vond ik deze easyrider tour ontzettend leuk om te doen. Het is ideaal dat je zelf mag uitkiezen waar je heen wilt. Ik voelde me geen moment onveilig bij de guide. Daarnaast sprak hij goed Engels, legde zoveel mogelijk uit en hielp je om de manier van leven in Vietnam te laten snappen. Als we langs een plek kwamen waarover hij een leuk verhaal wist, stopten we om de plek te bekijken. En een tour zoals deze kostte ook absoluut niet veel, terwijl je de hele dag van huis bent. Echt de moeite en je geld waard!

Einde van de easyrider tour

Eenmaal terug in het hostel nam ik een snelle douche. Een jongen die ik had leren kennen in Mui Ne wilde wat gaan drinken in het hostel. Hier ontmoetten we nog een aantal leuke mensen waar we gewoon de hele avond bij hebben gezeten. We deden spelletjes, dronken wat en leerden elkaar beter kennen. Ik moet zeggen dat ik dat gewoon en groot voordeel vind van backpacken. Je leert namelijk super makkelijk en snel nieuwe mensen kennen. Voor je het weet heb je vrienden over de hele wereld! Alleen dat is al een reden dat je écht moet gaan backpacken.

Wil je nou ook zo’n tour boeken? Klik dan hier.

Dat was het weer voor dit artikel. Meer artikelen zoals deze lezen? Klik dan hier. Wil je nou graag tips leren om het meeste uit jouw reis door Vietnam te halen? Klik dan hier.

Bedankt voor het lezen!

*Dit artikel bevat affiliate links. Lees voor meer informatie hierover de disclaimer!
Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram