Search here...
TOP
Reisverhalen

Bali dag 9 | Lekker Kuta ontdekken

Bali dag 9 | Indonesië, Azië | Global-Treasures.com
392 Views

Ondertussen heb ik zelf al een aantal dagen doorgebracht in Kuta, Bali. Toch moet ik zeggen dat ik nog niet extreem veel van de stad gezien had. Daarom besloten Merel en ik op onderzoek uit te gaan en gingen we Kuta ontdekken!

Eerst wilden we allebei uitslapen omdat Merel natuurlijk een lange vlucht had gehad. En ik was gewoon lui, denk ik? Maar uiteindelijk was ik rond 9 uur/half 10 wakker. Het was gelukkig wel al lekker warm en daarom besloot ik vast aan het zwembad te gaan liggen. Wat ik alleen niet wist, was dat Merel echt extreem lang kan uitslapen. Rond een uur of één besloot ik haar toch maar eens wakker te maken want ik vond het wel onderhand tijd om iets te gaan ondernemen, ook al hadden we gerekend op een chill-dagje.

Ontbijt

Die middag gingen we gewoon wat rondlopen (ja, dat zagen wij als Kuta ontdekken) maar uiteindelijk besloten we te gaan ontbijten. Dit was rond een uur of twee, haha! Maar uiteindelijk zaten we bij een restaurantje en die hadden ook hun eigen zwembad. Gelukkig hadden we onze handdoeken bij en daarom besloten we de rest van de middag daar door te brengen. Vanuit het zwembad hadden we uitzicht op zee. Plus we konden de hele dag door eten en drinken bestellen als we dat wilden. Het was ook helemaal niet duur dus daar maakten wij graag gebruik van!

Onze planning

We hadden voor de rest van onze tijd samen best wel een drukke planning. Merel bleef maar ongeveer twee weken in Bali en dat is best wel kortdag om alles heel uitgebreid te zien. Ik had natuurlijk zelf al een bezoekje gebracht aan Nusa Lembongan en Nusa Ceningan, dus dat was iets wat wij dan ook niet meer zouden doen. Wel wilden we zeker naar Ubud, de Gili-eilanden (voornamelijk Gili Air en Gili Trawangan), Canggu en Uluwatu. Daar hoorde Seminyak eigenlijk ook nog bij. Maar dat zouden we nog wel zien aan het einde van de trip als we nog tijd over zouden hebben. Dit was in ieder geval al een druk maar héél leuk schema!

Na de hele dag bij het zwembad te hebben gelegen en onze plannen te hebben besproken, was het tijd om terug te gaan naar het hostel. Hier namen we een douche en maakten we ons klaar, om vervolgens naar het winkelcentrum te gaan. Hier aten we gezellig wat en we besloten nog wat rond te kijken in het winkelcentrum. Het was ondertussen al best wel laat dus heel lang zouden we niet blijven. Plus, we moesten natuurlijk wel goed uitgerust zijn voor onze volgende dag! Ook dan stond er namelijk iets super leuks op het programma. Meer daarover lees je hieronder (en natuurlijk in de volgende blogpost).

Terug naar het hostel

Eenmaal terug in het hostel maakten we verder nog plannen wat we de volgende dag zouden gaan doen. Hopelijk wordt dat net zo succesvol als het ontdekken van Kuta. Een van de dingen die we al vroeg hadden afgesproken die we sowieso wilden gaan doen, was naar een waterpretpark gaan. Via Facebook hadden we namelijk een video gezien van een super gaaf waterpark. Die bleek in Kuta zelf te liggen! Daar kwam ik overigens zowat iedere dag die ik in Kuta doorbracht, langs. Het was me wel al opgevallen dat er een waterpark zat, alleen ik wist niet meer dat dat precies die was. Super leuk dus! Want hoewel we allebei al twintig jaar oud zijn, vonden we het nog steeds leuk om hier een bezoekje aan te brengen. En dat is dus ook precies wat we op dag 10 gaan doen!

Wil je nou graag meer artikelen lezen over mijn reis door Bali? Klik dan hier voor alle tips voor een reis naar Bali of hier om alle soorten artikelen terug te vinden over Bali.

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram