Search here...
TOP
Reisverhalen

Bali dag 8 | Zonnen in Kuta

Kuta - Bali, Indonesië | Global-Treasures.com
519 Views

Dag 8 van mijn Bali-tripje ging er eigenlijk precies hetzelfde aan toe als de dag daarvoor. Merel, de vriendin die zou komen, zou pas ’s avonds arriveren dus daarom had ik nog de hele dag om mijn eigen ding te doen. En mijn eigen ding doen betekent: Lekker zonnen aan het zwembad in Kuta. Het was natuurlijk wel noodzakelijk om aan mijn tintje te werken want ik kon niet zonder kleurtje terugkomen.

Korte samenvatting

Heb je nog niet gelezen wie en waarom die vriendin komt? Ik zal het nog even kort samenvatten voor je! Een vriendin van me had ik al een paar maanden niet gezien doordat ik voor een tijdje in Australië en Nieuw-Zeeland zat. Zij, Merel, vroeg hoe het ging aan de andere kant van de wereld. Ik zat op dat moment in Australië, en zei dat het allemaal super goed ging maar dat het geld bijna op was. Daarom was ik van plan om, in plaats van langer in Australië te blijven, naar Bali te gaan voor een maand.

Bali is gewoonweg een stuk goedkoper dan Australië en het was ook een handige tussenstop. Ik wilde namelijk nog niet naar huis! En Merel wilde Bali al een lange tijd zien maar ze wilde niet alleen gaan. Voor de grap zei ze: Ik kom gewoon naar je toe! En wat dus als een grap begon, gebeurde uiteindelijk echt. Binnen no-time had ze haar vliegticket geboekt en was ze onderweg naar mij!

Maar goed, zij zou dus pas in de avond arriveren. Zonnen in Kuta gaat nu voor! Toen ik aan het zwembad lag kwam er een Duits meisje bij liggen. We raakten aan de praat en het was eigenlijk wel heel gezellig! Ondertussen was er al een paar uur voorbij gevlogen en uiteindelijk besloten we samen te gaan lunchen (ook al was het al rond een uur of drie). We liepen naar hetzelfde winkelcentrum als waar ik de dag van tevoren was en gingen hier op zoek naar een leuk tentje. We konden niet echt iets vinden en wilde allebei graag buiten zitten. Uiteindelijk kwamen we bij zo’n leuk tentje uit! Ik weet alleen de naam niet meer precies..

Kuta - Bali, Indonesië | Global-Treasures.com

Op naar het vliegveld!

In dit tentje kon je met je voeten in het water zitten en dat was echt heerlijk. Hier hebben we denk ik nog ongeveer twee uur gezeten en toen werd het tijd om terug te gaan. Ik moest me gaan klaarmaken om naar het vliegveld te gaan. Het was dus even snel douchen, aankleden, taxi regelen en gaan. Eenmaal op het vliegveld aangekomen was het eerst nog even geduldig wachten omdat de vlucht een kleine vertraging had opgelopen. Dat zorgde er wel voor dat ik genoeg tijd had om koffie te halen! En binnen een half uur was ze daar dan eindelijk! Nu kon de gezelligheid en het bijpraten beginnen! Want ja, we hadden meer dan vier maanden in te halen..

Terug in het hostel

Eenmaal terug in het hostel hadden we Merels spullen op de kamer gezet, had ze even gedoucht en zijn we uiteindelijk opnieuw naar dat winkelcentrum gegaan. Daar hebben we samen wat gegeten bij PizzaHut en hebben we nog heel even geshopt. Ondertussen was het wel al redelijk laat dus besloten we terug te gaan naar het hostel en daar de rest van de trip een beetje te gaan plannen. Ik was wel gewend om dat juist helemaal niet te doen maar Merel wilde toch graag een beetje weten waar we allemaal heen zouden gaan. We hadden besloten dat de volgende dag in Kuta ook nog even rustig aan zouden doen door voornamelijk te zonnen. De dag erna ging het avontuur pas echt beginnen. Wil je weten waar? Je leest het in de volgende blogpost!

Wil je nou graag meer artikelen lezen over mijn reis door Bali? Klik dan hier voor alle tips voor een reis naar Bali of hier om alle soorten artikelen terug te vinden over Bali.

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram