Search here...
TOP
Reisverhalen

Bali dag 7 | van Uluwatu terug naar Kuta

Van Uluwatu terug naar Kuta | Global-Treasures.com
493 Views

Mijn zevende dag in Bali was helaas niet zo heel speciaal. Wat ik jullie volgens mij nog niet had verteld, is dat er een vriendin uit Nederland naar me toe zou komen om verder door Bali te reizen. Het leuke was dat ik haar al een paar maanden niet had gezien. Eigenlijk begon het ook allemaal als een grap. Ze vroeg hoe het ging aan de andere kant van de wereld. Ik zat ik toen nog in Australië, en zei dat het allemaal super goed ging maar dat het geld bijna op was. Daarom was ik van plan om, in plaats van langer in Australië te blijven, naar Bali te gaan voor een maand. Bali was namelijk een stuk goedkoper en een leuke tussenstop. Naar huis gaan was namelijk nog geen optie!

Ik ga het Bali avontuur niet in mijn eentje aan!

Bali was een plek die zij, Merel, al een lange tijd wilde zien maar ze durfde niet alleen te gaan. Voor de grap zei ze: Ik kom gewoon naar je toe! En wat dus als een grap begon, gebeurde uiteindelijk echt. Binnen no-time had ze haar vliegticket geboekt en was ze onderweg naar mij. 

Omdat Merel op het vliegveld in Kuta zou arriveren, besloot ik dat het leuk was om haar daar op te gaan halen. Ik wist eerst nog niet helemaal zeker of dat dit wel uit zou komen met mijn plannen maar gelukkig was dit wel het geval. Want ik weet hoe het is om op het vliegveld aan te komen terwijl er niemand op je te staat te wachten, en dat je dan vervolgens nog op zoek moet naar een taxi. Nee, dat is niet ideaal of fijn en daarom besloot ik haar op te wachten! Maar goed, dat staat vandaag nog niet op de planning. 

Waarom terug naar Kuta?

De reden dat ik je dit hierboven vertelde, was omdat ik terug zou gaan naar Kuta omdat zij hier de volgende dag dus zou arriveren. Ik vond het wel fijn om wat speling te hebben. Ik had immers toch tijd genoeg! Zo zou ik ook op tijd op het vliegveld zijn. We hadden een prachtig hostel geboekt, die ik je ook liet zien in dit artikel, waarin ik je vertelde welke hostels écht de moeite waard zijn op Bali. Weten welke hostels je maar beter kunt overslaan? Lees dat artikel hier.

Omdat ik wist dat het volgende hostel prachtig zou zijn, besloot ik al vroeg uit te checken bij het vorige hostel. Ik ontbeet nog even wat en boekte toen al snel een taxi die me terug zou brengen naar Kuta. Uiteindelijk heb ik aan het eind van mijn reis heel veel tijd doorgebracht in Kuta. Maar ik moet zeggen dat ik dit niet zo’n fijne stad vind. Het is er erg druk, niet zo gezellig en alles ligt nog redelijk ver uit elkaar. Maar in dit geval kon dat niet anders.

Een prachtig hostel (eerder een luxe hotel!)

Eenmaal in het hostel aangekomen kon ik nog niet direct de kamer in maar dat was geen probleem. De medewerkers waren echt ontzettend lief! Ik kon mijn tas wegzetten zodat ik hier niet mee hoefde te sjouwen. Plus ze hadden toiletten naar ik me om kon kleden zodat ik gebruik kon maken van het zwembad! Ook gaven ze me een handdoek die ik mocht gebruiken zodat ik deze niet helemaal mijn tas hoefde te doorzoeken voor een handdoek. Het was geen heel groot hostel wat het ook meteen erg persoonlijk maakte. Zeker een aanrader als je een keer naar Bali gaat!

Hostel in Kuta | Global-Treasures.com

En ik moet zeggen dat ik de rest van de middag hier heb doorgebracht. Ondertussen kon ik mijn kamer in dus heb ik mijn spullen daar vast neergezet, en toen ben ik teruggegaan naar het zwembad. Toen het wat af begon te koelen ben ik terug naar binnen gegaan. Daar heb ik een heerlijke douche genomen en vervolgens ben ik naar het winkelcentrum gegaan. Deze lag nog geen tien minuten lopen van het hostel af! Daar heb je een heleboel leuke winkels en eettentjes. Daar kon ik me in ieder geval wel vermaken totdat Merel zou komen! En dat is dus ook precies wat ik had gedaan.

In de avond

Die avond had ik helemaal geen honger dus heb ik alleen maar wat te drinken gehaald. Verder heb ik wat winkeltjes bekeken, waarvan ik het grootste deel van de tijd heb doorgebracht in Sephora. En eenmaal terug in het hostel ben ik vroeg gaan slapen. De volgende dag zou Merel namelijk arriveren en dan kon het feest beginnen!

Hostel in Kuta | Global-Treasures.com

Wil je nou graag meer artikelen lezen over mijn reis door Bali? Klik dan hier voor alle tips voor een reis naar Bali of hier om alle soorten artikelen terug te vinden over Bali.

Bedankt voor het lezen!

Reisverlangen.nl

«

»

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg me op Instagram